Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας;

Το "Μαύρο Κύμα", το απόσπασμα από το βιβλίο του Λ. Σεπούλβεδα Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά, το οποίο διαβάσαμε στο μάθημα της λογοτεχνίας, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γράψουν τη συνέχεια της ιστορίας, σχεδιάζοντας το δικό τους τέλος, αλλά και να διαβάσουμε μέσα την τάξη τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου, για να μάθουμε το τέλος της ιστορίας από τον ίδιο το συγγραφέα. Τα κείμενα των παιδιών διαβάστηκαν και συζητήθηκαν στην τάξη, αλλά ο Μιχάλης Κουρντιάν έγραψε το δικό του στον υπολογιστή και το έστειλε στο μπλογκ. Σας το παρουσιάζουμε:


Τις φτερούγες της δεν μπορούσε πια ούτε να τις κουνήσει. Εκεί γύρω την ίδια ώρα τριγύριζαν δυο κολλητοί: Ο Μιχάλης και ο σκύλος του ο Ζορμπάς. Ο Μιχάλης να τσακίζει 3-3 τα σουβλάκια και ο Ζορμπάς να ψιθυρίζει:
-Να σου πέσει λίγο, να σου πέσει λίγο...
Άκουσαν τότε ένα κρώξιμο. Ο Μιχάλης είπε:
- Ζορμπά, παλιό φαγάνα, που τρως 3-3 τα σουβλάκια!
Εκνευρίστηκε τότε ο Ζορμπάς. Προχώρησαν προς την εκκλησία και είδαν μια γλαροπούλα. Ρώτησε ο Μιχάλης:
-Πως σε λένε;
-Με λένε Κέγκα. Είμαι έγκυος .
-Θα σε βοηθήσουμε! είπε ο Μιχάλης.
-Τι κάνουμε τώρα; ψιθύρισε ο Μιχάλης στο αυτί του Ζορμπά.
-Άκου το σχέδιο:1)εγώ πάω για σουβλάκια.2)εσύ πήγαινε την στην κλινική.
-Δεν εννοείς να την πάω σε κτηνίατρο; είπε ο Μιχάλης.
-Ναι, ναι αυτό, φέρε τώρα τα λεφτά.
Πάει ο Μιχάλης στον κτηνίατρο την Κεγκά. Αργότερα, ο Μιχάλης και ο Ζορμπάς συναντηθήκαν στο κτηνιατρείο. Τους είπε ο Dr. Χρήστος:
-Μιχάλη , Ζορμπά έχω καλά, μέτρια και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι η Κεγκα έκανε ένα αυγό. Τα κακά είναι ότι πέθανε .Τα μέτρια είναι ότι το νεογέννητο πουλί δεν ξέρει πως να πετάξει.
-Πως θα μάθει Doctor?
 -Το βασικό ερώτημα είναι πώς θα του μάθετε...
-Έχω μια ιδέα! Είπε ο Μιχάλης .
Την επομένη μέρα μαντέψτε τι έγινε...
-Λοιπόν Κόκκο (το όνομα του μικρού γλαρόπουλου) για να μάθεις να πετάς χρειάζεσαι ένα παράδειγμα, είπε ο Ζορμπάς. Τότε ο Ζορμπάς και ο Μιχάλης έφτιαξαν φτερά από κερί. Πετάξανε προς το φως αλλά έλιωσαν τα φτερά τους. Παρόλα αυτά ο μικρός Κόκκο έμαθε να πετάει.

Τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου