Η Ελλάδα στην Ευρώπη (Γ1)

Με μια εικόνα και ένα μικρό κείμενο (μία παράγραφο) οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 παρουσιάζουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους για τη θέση και τη σχέση της σύγχρονης Ελλάδας με την Ευρώπη.



 Η ευρωπαϊκή ένωση ιδρύθηκε στις 1 Νοέμβριου το 1993 στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Σκοπός της ήταν να επιτευχθεί ειρήνη, σε όλα τα κράτη μέλη, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και τέλος νομισματική ένωση των κρατών μελών( ευρώ). Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΕ στις 1 Ιανουαρίου του 1981. Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει την Ευρώπη και την Ελλάδα μαζί. Η Ευρώπη παρουσιάζεται ως το ποτάμι και η Ελλάδα ως η συνέχεια του. Ο λόγος που διάλεξα αυτή την εικόνα είναι επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον και μου δίνει την εντύπωση ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι ένα και το αυτό. Επίσης, η φυσική συνεχεια τής Ευρώπης είναι η Ελλάδα και πορεύονται στον ίδιο δρόμο.

                                                                                                                Βίκυ Ελευθεριάδου



 Η οικονομική κρίση στην χώρα μας εχει αυξήθει παρα πολυ! Αρχικα εκδηλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτειες με επίκεντρο τις τράπεζες και ειδικότερα την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων. Αργότερα η οικονομική κρίση αυξήθηκε και σε αλλες χώρες και στην συνεχεια σε ολοκληρο τον κοσμο. Σε μια εποχη που η ελληνική κρίση εχει μια κρίση εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη οι χώρες επιχειρουν να την περιορίσουν με πολυ αυστηρά μετρα στην χώρα οπου βρίσκεται η καρδια της νεας φάσης της ευρωπαϊκής κρίσης. Όταν λεμε οικονομική κρίση εννοουμε τις επενδύσεις, οι τιμες, το εθνικό προϊον κ.λ.π. Επισης πολυ άνθρωποι στις μερες μας δεν εχουν αρκετά χρήματα ή λεφτα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή τους δίνουν πολυ λιγα λεφτα με αποτελεσμα να μην μπορούν να ζήσουν ευκολα και να εχουν πολλες δυσκολίες!

                                                                                                        Γαβριέλα Κουφάκου

 

Η Ελλάδα πρέπει να συνεργάζεται και να προσφέρει πράγματα στην Ευρώπη όπως και εκείνη. Πρέπει να βοηθάει η μία χώρα την άλλη . Επίσης πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας και ας είναι από άλλη εθνικότητα ή από άλλη χώρα επίσης δεν πρέπει να τους δημιουργούμε με δικά μας προβλήματα νέα δικά τους . Και δεν πρέπει να κοροϊδεύουν κανέναν άνθρωπο για τα πιστεύω του ή για τον τόπο προέλευσης του γιατί δεν διάλεξε κάνεις το που θα γεννηθεί. Το τι θα γίνει στο μέλλον το διάλεξε αυτός, αλλά χωρίς να έχει επιλογές κάποιος άλλος του τις έδωσε και κάπως έτσι θα μπορούσε να βοηθάει ο ένας τον άλλον χωρίς να ξεχωρίσουμε την χώρα ή το χρώμα τουλάχιστον από εκεί πιστεύω πως πρέπει να γίνει η αρχή.

                                                                                                             Χρήστος Κακανάς 

 

        Αρχικά, η Ελλάδα άφησε το αξιαγάπητο της νόμισμα, τη δραχμή, και τo αντικατέστησε με το ευρώ, που είναι το κοινό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν επειδή ήθελε καλύτερο μέλλον για τη χώρα και να είναι ενωμένη με την Ευρώπη. Η απόφαση αυτή δεν της βγήκε σε καλό, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε μία μεγάλη οικονομική κρίση. Έτσι όλοι οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να υποτιμάνε την Ελλάδα λέγοντας πως είναι κλέφτες και τεμπέληδες. Συμπεραίνοντας όλα τα παραπάνω, με την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα κατέληξε να είναι στον πάτο τώρα. Αυτό έγινε επειδή από ότι φαίνεται πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχαν κάποια συμφέροντα που τότε ακόμη δεν είχαν συνειδητοποιήσει οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εικόνα συμβολίζει την Ελλάδα που μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα να ξεπουλιέται (sold) και να καταστρέφεται η εικόνα της χώρας. Αυτό φαίνεται από την ελληνική σημαία που "λιώνει".
 

    Σε αυτή την εικόνα απεικονίζεται ένα μικρό κορίτσι πού αντιπρόσωπει την Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να φτάσει ποτέ το όνειρό της, που ήταν το κοινό νόμισμα και η καλή συνεργασία με την Ευρώπη. Αυτό το συμπέρασμα το βγάζω από το μπαλόνι με το €.                                                  

                                                                                                       Αναστασία Γιαρόσικ



  
 Επέλεξα τη συγκεκριμένη εικόνα επειδή ο  τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας και είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της χώρας. Η Ελλάδα είναι  πόλος έλξης τουριστών στην Ευρώπη από την αρχαιότητα, για τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία της,  τα πολλά της νησιά και τις παραλίες της. Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός ανθεί όσο ποτέ. Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν καλοκαιρινές διακοπές σχεδόν για όλα τα γούστα. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και  μνημεία βρίσκονται παντού  συνδυάζοντας καλοκαίρι, θαλασσα και εξερεύνηση. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο προορισμός διακοπών των περισσοτερων Ευρωπαίων πολιτών.
                                                                                                                       Γεωργία Γαλαίου


 Μου αρέσει αυτή η εικόνα γιατί έχει τις δύο σημαίες. Έχει την ελληνική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί και δίπλα είναι άγαλμα το οποίο λογικά θα είναι ελληνικό. Το αγαλμα έχει τα χέρια του ενωμένα και μοιάζει σαν να προσεύχεται. Επίσης στην εικόνα κυριαρχεί περισσότερο το χρώμα μπλε που είναι ιδιαιτέρα ενδιαφέρον γιατί πιστεύω ότι το χρώμα μπλε δηλώνει ελευθερία, ελπίδα και χαρά. Ωστόσο το άγαλμα αντίθετα δείχνει κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι δείχνει την ελπίδα των Ελλήνων προς την χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον.
                                                                                                        Ναταλία Καρζή 

 

                                                                                                          Κατερίνα Γρίσπου



  Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής ιστορίας, αν και από τότε που έχει μπει στη Ευρωπαϊκή Ένωση όλα δεν είναι καλά και ομαλά. Δεν βοηθάει επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι σε σημαντικές θέσεις οι οποίοι λένε ότι κάνουν οτιδήποτε  καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν την χώρα, αλλά στην πραγματικότητα νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και τα χρήματα που μπαίνουν στη τσέπη τους. Διάλεξα αυτήν την εικόνα επειδή δείχνει τo πραγματικό μεγαλείο της Ελλάδας.

                                                                                                          Ισιδώρα Γκρέυ 

 

  Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο θα μπορούσες να το πεις και σταυροδρόμι. Μέσω της Μεσογείου μπορείς να περάσεις από την Αφρική για να πας στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα να έχουν έρθει εκατοντάδες πρόσφυγες. Αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν από την πατρίδα τους λόγω πολέμων ή γενικών κακών συνθηκών με αποτέλεσμα να πάνε σε χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία για ένα καλύτερο μέλλον, χωρις να ξέρουν αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν στην διαδρομή. Έχουμε δει άπειρες φορές στις ειδήσεις ανθρώπους να πνίγονται στην θάλασσα επειδή προσπαθούσαν να σώσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Άρα θα μπορούσαμε να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους και όχι να λέμε να φύγουν από την χώρα μας και τα σχετικά, γιατί από ότι δείχνει η ιστορία μας και εμείς οι Έλληνες έχουμε βρεθεί σε αυτήν την θέση και ποιος ξέρει ίσως βρεθούμε και στο μέλλον.
  
                                                                                                        Αλεξάνδρα Θηλυκού



Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Η πολιτική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα αποτέλεσε έναν από τους τρεις άξονες της πολιτικής στρατηγικής που ακολούθησε ο Κ. Καραμανλής στις εκλογές του 1958. Η Ευρώπη ήταν εκείνη την εποχή υπό ανοικοδόμηση, και χάρη στη μεγάλη προσωπικότητα του Γάλλου προέδρου Ντε Γκωλ, απέπνεε ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον.Ο Καραμανλής είχε προβλέψει ότι έπρεπε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και όχι με τις ΗΠΑ. Ο λόγος που επέμεινε στην ένταξη στην ΕΟΚ ήταν η προοπτική πολιτικής και οικονομικής ισορροπίας για τη χώρα, καθώς και ασφάλεια των συνόρων απέναντι στην Τουρκία. Άλλωστε, η «φτωχή» Ελλάδα είχε ανάγκη εισαγωγής επενδυτικών κεφαλαίων και μόνο με την σύνδεση με την κοινή «αγορά των έξι» θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Η Ελλάδα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία στην οποία ο αρχηγός της κυβέρνησης - ο πρωθυπουργός - έχει μεγαλύτερη πολιτική εξουσία, και ο αρχηγός του κράτους - ο πρόεδρος - έχει κυρίως εθιμοτυπικά καθήκοντα. Η κυβέρνηση ασκεί την εκτελεστική εξουσία. 

Οι σημαντικότεροι τομείς της ελληνικής οικονομίας το 2016 ήταν το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες στέγασης και εστίασης (24,5%), η δημόσια διοίκηση, η άμυνακπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια (21,0%) και οι κτηματομεσιτικές δραστηριότητες (17,7%).

Το εμπόριο εντός της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 56% των εξαγωγών της χώρας (το 11% κατευθύνεται στην Ιταλία, το 8% στη Γερμανία και το 6% στην Κύπρο), ενώ εκτός ΕΕ το 5% κατευθύνεται στην Τουρκία και το 4% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, το 55% προέρχεται από κράτη μέλη της ΕΕ (το 11% από τη Γερμανία, το 9% από την Ιταλία και το 6% από τις Κάτω Χώρες), ενώ εκτός ΕΕ το 7% προέρχεται από την Κίνα και το 6% από τη Ρωσία.

                                                                                                    Φαίη Ασημακοπούλου




 Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης, στη Βαλκανική Χερσόνησο. Είναι μία μικρή χώρα με ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής. Είναι  γνωστή σε κάθε γωνιά της γης για την ιστορία της και τον πολιτισμό της, εφόσον προσέφερε στην ανθρώποτητα επιστήμες,φιλοσοφία, θέατρο και τέχνες. Ο Παρθενώνας είναι παγκοσμίως το πιο γνωστό μνημείο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και σύμβολο του δυτικού πολιτισμού. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωπαική ένωση το 1981 ως το δέκατο μέλος της ΕΟΚ και το 2002 εντάχθηκε στην ΟΝΕ (Οικονομική και Νομισματική Ένωση) αντικαθιστώντας το εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή, με το ευρώ.   

                                                                               Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου

Αυτή η εικόνα δείχνει αρκετά καλά τι σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως και εγώ, με τον συγκεκριμένο τίτλο. Πιο συγκεκριμένα απεικονίζει δύο σημαίες και ένα αξιοθέατο, το πιο γνωστό ίσως στην Ελλάδα. Η μια σημαία είναι της Ελλάδας και η άλλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ξέρουμε, είναι μια ένωση η οποία αρχικά δημιουργήθηκε με το θεσμό ότι οποίες χώρες της Ευρώπης είναι μέλη όποτε η μια χρειαστεί βοήθεια οι άλλες θα πρέπει να βοηθήσουν. Αυτές οι χώρες το κοινό που εχουνε πέρα από το ότι όλες βρίσκονται στην Ευρώπη, είναι ότι έχουν οι περισσότερες για νόμισμα το ευρώ. Αυτή η εικόνα είναι πολύ ωραία διότι δείχνει τις δύο σημαίες, τη μια δίπλα από την άλλη, μπροστά στο πιο γνωστό αξιοθέατο της Ελλάδας. Με αυτό ίσως θέλει να δείξει ότι πέρα από το γεγονός ότι είμαστε μια πολύ μικρή χώρα σαν έκταση, είμαστε ίσοι με όλες τις υπόλοιπες χώρες που οι περισσότερες είναι πολύ μεγαλύτερες σε έκταση από εμάς. 

                                                                                                      Ευτυχία Σουφλερη

 
 
Θεωρώ πως αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει την φράση «Η Ελλάδα στην Ευρώπη». Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των προσφύγων που έφθασε υπό αντίξοες συνθήκες στην χώρα μας αυξήθηκε κατά πολύ. Τον μεγαλύτερο αριθμό καταλάμβαναν λαοί όπως οι Σύριοι που αναγκάζονταν να φύγουν από την χώρα τους εξαιτίας του πολέμου που επικρατούσε. Παρότι η χώρα μας βιώνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κρίση, απλοί άνθρωποι αλλά και οι αρχές της χώρας μας, απέδειξαν ότι κάτω από όλα τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα κρύβεται ανθρωπιά, αφού έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, όπως μπορούσαν. Αντίθετα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να αποκλειστούν στην Ελλάδα. 

                                                                                                          Δανάη Γκούζου 

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά χαρίσματα ενα απο αυτά είναι τα ιστορικά μέρη της με αποτέλεσμα να ελκύει πολλούς τουρίστες καθε χρόνο.Τα ιστορικά μέρη που έχει η Ελλάδα οπως η Ακρόπολη και όλα τα αρχαία μνημεία ειναι ενας σοβαρός λόγος που η Ελλάδα είναι επιθυμητή σε άλλους λαούς.Ο τουρισμός στην Ελλάδα εχει αυξηθεί αρκετά χάρη σε αυτά τα μνημεία. Η Ελλάδα προσφέρει και ειναι μια ιδιαίτερη χώρα στην Ευρώπη 

                                                                                             Νάσια Τσομώκου 


Αυτή η εικόνα χαρακτηρίζει για εμένα αυτόν τον τίτλο. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα ήταν από της πρώτες χώρες που μπήκαν στην Νομισματική Ένωση. Το ευρώ είναι αυτό που ενώνει τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, και έτσι μπορώ και το συνδέω με τον τίτλο.

                                                                                                             Κατερίνα Σουφλέρη


 

   Ο τουρισμος στην Ελλαδα ειναι ενας απο τους βασικοτερους τομεις της οικονομικης δραστηριοτητας της χωρας. Η Ελλαδα αποτελει ενα σημαντικο τουριστικο προορισμο για τις χωρες της Ευρωπης αλλα και για ολο τον κοσμο. Οι λογοι που η Ελλαδα αποτελει πολο ελξης των τουριστων ειναι αρκετοι. Αρχικα ο πλουσιος πολιτισμος της, η ιστορια της και τα αναριθμητα αρχαια μνημεια της αδιαφισβητητα προσελκυουν το ενδιαφερον των τουριστων. Επισης, ειναι ιδανικος προορισμος τοσο την χειμερινη περιοδο οσο και την καλοκαιρινη. Σε αυτο βοηθαει τοσο το ηπιο κλιμα της οσο και η φυσικη ομορφια της καθως τα βουνα της ειναι καταπρασινα, διαθετει γραφικα χωριουδακια και φυσικα τις υπεροχες θαλασσες με τα γαλαζοπρασινα νερα τους. Επομενως, η Ελλαδα διαθετει μια ολοκληρωμενη προταση τουριστικων διακοπων. Πως λοιπον να μην ειναι ενας απο τους σημαντικοτερους προορισμους της Ευρωπης;

                                                                              Μάνος Αληφραγκής




Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) αποτελεί μια οικονομική και πολιτική ένωση είκοσι οκτώ ευρωπαϊκών κρατών. Ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου 1993. Το 1993, η Ένωση αριθμούσε 12 μέλη. Από τότε νέες τροποποιητικές συνθήκες έχουν επεκτείνει τις αρμοδιότητές της και σταδιακές διευρύνσεις έχουν αυξήσει τον αριθμό των κρατών-μελών της. Θεωρείται ως η ισχυρότερη ένωση κρατών μέχρι σήμερα στην παγκόσμια ιστορία, με επιδιώξεις οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Η ΕΕ αποτελεί το τρέχον στάδιο μιας ανοιχτής διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

                                                                                                Δημοσθένης Καρύδας 



Κατά την γνώμη μου, η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη γιατί μας χρεώνει τα πάντα. Η εικόνα  προβάλλει την τουριστική εικόνα της Ελλάδας όπου τα πάντα εμπορευματοποιούνται, ακόμα και τα φυσικά αγαθά (ο ήλιος, ο ουρανός, η θάλασσα). Ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα μας, προκαλεί αγανάκτηση γιατί μας εκμεταλλεύονται με σκοπό το κέρδος. Νιώθουμε θλίψη και απογοήτευση για την χώρα μας...

                                                                                  Αλέξανδρος Γρηγοριάδης



  Οι Έλληνες, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, για τα κρίσιμα θέματα της ζωής τους, τις οικονομικές προοπτικές τους, και την αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών θεμάτων, συγκεντρώνουν τα τελευταία χρόνια, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας. Η ανεργία, η κατάσταση της οικονομίας και το δημόσιο χρέος είναι τα σημαντικότερα προβλήματα για τους Έλληνες, ενώ υπάρχουν το μεταναστευτικό και η φορολογία. Απ’την άλλη, οι Ευρωπαίοι πολίτες πιστεύουν πως τα θέματα της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας είναι τα σημαντικότερα, με την οικονομία και τα δημόσια χρέη να ακολουθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.
  Η ανασφάλεια για το μέλλον συνδέεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτοί δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς, όπως τη Βουλή και τα κόμματα. Για τους Έλληνες, τα ΜΜΕ θεωρούνται αντικείμενο αμφισβήτησης, ενώ φαίνονται να είναι πιο εμπιστευτικοί απέναντι στο διαδίκτυο.
  Τέλος, η ειρήνη μεταξύ των κρατών μελών και η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών αξιολογούνται ως τα θετικότερα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθαρή είναι και η θετική στάση των Ελλήνων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, με ενιαίο νόμισμα το Ευρώ.
  Ειδικότερα για τη μετανάστευση, οι Έλληνες εκτιμούν ότι αποτελεί σημαντικό θέμα, στην σημερινή περίοδο. Κι ενώ η Ευρώπη δεν βλέπει με θετικό μάτι τη μετανάστευση ανθρώπων από χώρες εκτός Ευρώπης, πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να βοηθάει τους πρόσφυγες.
                                                                                                         Χαριτίνη Δράκου

 
  
 Στην εικόνα αυτή απεικονιζεται το εθνικό μνημείο μαζί με την σημαία της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής ένωσης. Ο λόγος που διάλεξα αυτή την εικόνα είναι γιατί μεταφέρει ένα μήνυμα ενότητας που η χώρα μας δείχνει να έχει αναγκη στης μερες μας. Η σχέση της ευρωπαϊκης ένωσης με την Ελλάδα έχει χαρακτηρισει κατα πολύ την οικονομικη κατάσταση της χώρας. Με το χαρακτηριστικό μπλε της Ελλάδας και της ελληνικής σημαίας που δείχνει να έχει την τιμητικη του στην εικόνα, τονιζεται η ειρηνικοτητα και το αλληλέγγυο πνεύμα των Ελλήνων. Το μουντό όμως χρώμα του ελλαδικού ουρανού αλλά και το φθαρμενο μνημείο έρχονται να αποτυπωσουν την αίσθηση απογοήτευσης και της απελπισιας του ελληνικού λαού. Κλεινοντας κατά την γνώμη μου η εικόνα αυτη αποτυπώνει με σωστό τρόπο μια χρόνια σχέση....

                                                                                                            Παναγιώτης Γιώργο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων