Συζητώντας για τα κοινωνικά προβλήματα: πες το με μια εικόνα ή ένα τραγούδι (2020-21)

Φωτογραφίες, σκίτσα, ταινίες και τραγούδια επιλέγονται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ1 για να παρουσιάσουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.



Γεωργία Μπαλαούρα

Θοδωρής Δεσπότης



Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς





Μάρκος Παπαθέου

 




Μαρίνα Παπαχαραλάμπους



Άννα Μαρία Μίντζα


Public Enemy Fight the power


Bon Jovi - Do What You Can (Lyric Video)

Στάθης Νασσόπουλος



Μάριος Αγγελόπουλος



Μια ταινία που διαπραγματεύεται το φαινόμενο του ρατσισμού και της απομόνωσης είναι η Μια Σχέση Στοργής. Η ταινία αυτή είναι βιογραφία και αναφέρεται σε μια εύπορη αμερικάνικη οικογένεια που υιοθετεί έναν έγχρωμο έφηβο, τον οποίο επειδή ήταν ορφανός και άλλαζε διάφορες οικογένειες είχε καταλήξει στον δρόμο άστεγος. Παρά τις δυσκολίες και το bulling στο σχολείο, κατάφερε, με την βοήθεια μιας οικογένειας λευκών, να τελειώσει το κολέγιο και να γίνει σπουδαίος παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου στην Αμερική. 

The Blind Side-official trailer

Αγγελική Μαυρομμάτη



Η ομοφοβία στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κοινωνικά προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανήκει κάποιος στο LGBTQ + community είναι αφύσικο, όπως θα το χαρακτήριζαν κάποιοι. Η ομοφοβία είναι μια μορφή ρατσισμού. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε έναν άνθρωπο να κρατάει μια ταμπέλα που γράφει "homo sex is immoral" δηλαδή ότι το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος είναι ανήθικο, κάτι που πιστεύουν μόνο οι κλειστόμυαλοι άνθρωποι. Σε όλα τα είδη ζωής εμφανίζεται η ομοφυλοφιλία μα μόνο σε ένα- στους ανθρώπους- εμφανίζεται η ομοφοβία, που φέρνει το  εξής ερώτημα: μήπως δεν φταίει η ομοφυλοφιλία αλλά οι ομοφοβικοί; 

Έλενα Μαμουζέλου



Ιλίριο Καλέτσι



Γιώργος Κουτσοχρήστος


Τα πρότυπα ομορφιάς

Στελίνα Κριτσέπη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων