Αθλητικά νέα

Ο Μάνος Δανέζης από το Α1 ετοίμασε ένα σύντομο αθλητικό ρεπορτάζ για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τον τελευταίο αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σκόντα Ξάνθης. Τα αθλητικά ρεπορτάζ θα τα βρίσκετε στη σελίδα Αθλητικά Νέα


Ο αγώνας έληξε με ήττα του Παναθηναικού 4-2 από τη Σκόντα Ξάνθης.Τα γκολ που σημειώθηκαν: 3' Γούτας, 15' Βασιλακάκης,17' Καρέλης, 52' Σολτάνι, 63΄Καπετάνου,65' Καρέλης.

Το βίντεο με τα γκολ:
  

                                         Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τους αγώνες και τη βαθμολογία κάθε ομάδας:


Ομάδα
αγώνες
βαθμοί

1 Π.Α.Ο.Κ.              
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   
3ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
4 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  
5 ΒΕΡΟΙΑ               
6 SKODA ΞΑΝΘΗ  
7 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  
8ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΑΘ.    
9 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 
10 ΑΕΛΚΑΛΛΟΝΗΣ 
11 Α.Ο.Κ.                
12 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ        13 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   14 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ       15 Ο.Φ.Η.               
16 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   17 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ        18 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ             

14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
14
31
30
26
25
24
24
23
22
21
21
18
15
14
14
14
11
7
7
 
 
Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα φέτος και  φαβορί παραμένει και ο Ολυμπιακός.
 
Μάνος Δανέζης, Α1

....................................................
 
ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΜΕΡΟΣ Α΄





Οι Πολεμικές τέχνες είναι μέθοδοι αυτοάμυνας και επιβολής επί του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας το σώμα μας ή και όπλα , όπως ξίφος ,τόξο. δόρυ ή ακόμα και ένα απλό ξύλο. Ευδοκίμησαν ιδιαίτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, αν και υπάρχουν τέχνες Ινδικής, ή και Γαλλικής καταγωγής, όπως το Σαβάτε.

 Σημαντική παράδοση στις πολεμικές τέχνες έχουν και οι Έλληνες με τοΠαγκράτιο ή Πάμμαχον, την Πάλη και την Πυγμαχία.






Ένα από τα πιο δημοφιλή μαχητικά αθλήματα που θεωρείται και εξαιρετική αυτοάμυνα είναι το Κικ Μπόξινγκ, δηλαδή συνδυασμός χτυπημάτων με χέρια και πόδια. Παρόμοια αθλήματα με το κικ μπόξινγκ είναι το Μούι Τάι ή αλλιώς Τάι Μπόξινγκ που είναι το παραδοσιακό άθλημα της Ταυλάνδης, το Σάντα από την Κίνα και το Σαβάτε από τηνΓαλλία.

 Σημαντικό μέσο για την διάδοση των πολεμικών τεχνών υπήρξε και ο κινηματογράφος ο οποίος μέσα από μια πληθώρα κινηματογραφικών αστέρων όπως ο Μπρούς Λι, ο Τσακ Νόρις, ο Τζάκι Τσαν, ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, ο Τζετ Λι, ο Στίβεν Σιγκάλ, ο Ντόλφ Λούντγκρεν και ο Μαρκ Ντακάσκος, κατόρθωσε να συναρπάσει το κοινό με τις εντυπωσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν.

Όι σημαντικότερες χώρες προέλευσης τους είναι
·   η Κορέα (Τάε Κβο ΝτοΧαπκίντο)
·  οι χώρες της Ινδοκίνας και της Μαλαισίας - Ινδοκίνας ( Μάι ΤάιΒιετ Βο Νταρ,      
·  Ισραήλ (Κράβ Μάγκα)
·  Ελλάδα (Πανκράτιον)
·  Αμερική (Τζιτ Κουν Ντο)

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο από τις δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες.
                                                      

ΚΑΡΑΤΕ



Ίσως η πιο διάσημη πολεμική τέχνη που υπάρχει, το καράτε αποτελεί το πιο διάσημο ίσως εξαγώγιμο προϊόν της ιαπωνικής κουλτούρας παρόλο που, κυριολεκτικά μιλώντας, δεν προέρχεται από την κυρίως Ιαπωνία αλλά από το σύμπλεγμα νησιών που λέγονται Οκινάουα και που βρίσκονται νότια της χώρας και σε ίση απόσταση από την Κίνα. Έχοντας σαφείς επιρροές από τα κινεζικά συστήματα πυγμαχίας (εδώ χρησιμοποιούμε τον όρο καταχρηστικά καθώς, αντίθετα με την κλασσική πυγμαχία, τόσο στα κινεζικά κουνγκ φου, όσο και στο καράτε, υπάρχουν άφθονα χτυπήματα και με τα πόδια), το καράτε έχει στην Οκινάουα βάθους τουλάχιστον τριών αιώνων (από το δέκατο όγδοο αιώνα) και διδάσκεται ακόμα και σήμερα εκεί σε δεκάδες στιλ και από εκατοντάδες σχολές. Η μορφή του που είναι πιο γνωστή στη Δύση είναι αυτή που έγινε γνωστή στην τη δεκαετία του 1930 από το Φουνακόσι Γκιτσίν (1868-1957) και από κάποιους άλλους δασκάλους από την Οκινάουα που ακολούθησαν την πορεία του από την Οκινάουα ως την Ιαπωνία.
Σήμερα το καράτε χωρίζεται βασικά σε δύο μεγάλα παρακλάδια: στα κλασσικά/παραδοσιακά καράτε τα οποία αναπτύχθηκαν είτε στην Ιαπωνία (Σότοκαν , Ουάντο Ρίου), είτε στην Οκινάουα (Γκότζου Ρίου, Σίτο Ρίου, Σόριν Ρίου κ.α.) και τα οποία δίνουν έμφαση στις κατά μόνας φόρμες (κάτα) και στο ελεύθερο παίξιμο ήμι-επαφής (semi-contact) και στα πιο σύγχρονα καράτε (όπως το Κιόκουσιν-κάι και διάφορες παραλλαγές που αναπτύχθηκαν κυρίως στις ΗΠΑ) τα οποία δίνουν έμφαση στους αγώνες τόσο ήμι-επαφής όσο και πλήρους επαφής (full contact) . Χαρακτηριστικό όλων των καράτε είναι η πλειάδα χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια, ενώ στα συστήματα της Οκινάουα, η άοπλη εξάσκηση συμπληρώνεται και από το λεγόμενο «Οκινάουα κομπούντο» (παλιά πολεμική τέχνη της Οκινάουα) που περιλαμβάνει την εκμάθηση παραδοσιακών όπλων όπως τα νουντσάκου, τα κάμα, τα τόνφα κ.α. Παρά την έλευση πολλών νέων πολεμικών τεχνών, το καράτε (ανεξαρτήτως στιλ) παραμένει γοητευτικό και συγκεντρώνει εκατομμύρια φίλων σε όλον τον κόσμο.

Εξοπλισμός: Λευκή φόρμα τύπου καράτε, προστατευτικός εξοπλισμός (γάντια, θώρακας, κράνος) για όσους ασκούνται στο αγωνιστικό καράτε, όπλα για όσους ασκούνται στα στιλ της Οκινάουα (συνήθως διατίθενται από τη σχολή).


ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ



Με φανερές επιρροές από το καράτε (η σχέση του με το οποίο αποτελεί θέμα για το οποίο ερίζουν ακόμα οι ιστορικοί, γεγονός καθόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς τις από αιώνες τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας), το ταεκβοντό είναι μια τέχνη που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση –κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην άνθιση αυτή έχει συμβάλλει η συμπερίληψή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000, όμως η αλήθεια είναι ότι η θεαματική του κινησιολογία και η έμφασή του στον αγωνιστικό τομέα είναι επίσης παράγοντες που έχουν παίξει το ρόλο τους. Την αγωνιστική του υπόσταση, το τάεκβοντο την οφείλει στο ένα του μεγάλο παρακλάδι, αυτό που ελέγχεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό (World Taekwondo Federation/WTF) και στην Ελλάδα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, ενώ υπάρχει και η λεγόμενη «παραδοσιακή» διάσταση, η οποία δίνει λιγότερη έμφαση στους αγώνες αλλά υπογραμμίζει περισσότερο τις κατά μόνας φόρμες (χιεόνγκ ή πούμσε)· η διάσταση αυτή, διοικείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ταεκβοντό (International Taekwon-Do Federation/ITF).
Το κοινό χαρακτηριστικό των δύο μεγάλων στιλ του τάεκβοντο είναι η εκτενής χρήση των τεχνικών ποδιών, ακόμα και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της WTF· στο ρεπερτόριο του ταεκβοντό περιλαμβάνονται ακόμα και λακτίσματα που σπάνια βλέπει κανείς σε άλλες πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, όπως τα ψηλά ή τα ιπτάμενα λακτίσματα. Η εκτέλεση των τεχνικών αυτών με ιδιαίτερη ταχύτητα είναι και το στοιχείο που κάνει το ταεκβοντό ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως θέαμα και του έχει χαρίσει τη μεγάλη του δημοτικότητα, τόσο εντός Κορέας όπου και έχει τον τίτλο του εθνικού αθλήματος, όσο και σε όλον τον κόσμο. Φυσικά ένα τόσο δυναμικό μαχητικό άθλημα/πολεμική τέχνη φαίνεται πιο ελκυστικό στη νεότερη μερίδα του κοινού, εξ ου και η μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων σ’ αυτό, όμως το εύρος των τεχνικών και το βάθος του, τόσο από πλευράς στρατηγικής όσο και από πλευράς θεωρίας/«φιλοσοφίας» κάνουν το ταεκβοντό(και ειδικά το ταεκβοντό της WTF) ενδιαφέρον και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Εξοπλισμός: Λευκή φόρμα τύπου ταεκβοντό (σακάκι, παντελόνι). Για όσους ασκούνται στο τάεκβοντο της ITF, προστατευτικός εξοπλισμός (θώρακας, κράνος, γάντια). Σε αρκετές σχολές, χρησιμοποιούνται και ίσια ειδικά παπούτσια.

                                                



Φραγκίσκος Αλαφούζος, Α1





ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! 





Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα και όχι ρατσισμός  για ασήμαντα και παράλογα πράγματα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και ελεύθερος να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει χωρίς να τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι πίσω από την πλάτη του!!!!!  Επειδή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο σε μια ερασιτεχνική ομάδα γυναικών της Αργυρούπολης, διάλεξα αυτό το θέμα για μια ακόμα ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο αγαπημένο μας blog   "βγάζω γλώσσα" .


Το γυναικείο ποδόσφαιρο πρωτοξεκίνησε το 1979 και αναπτύχθηκε ανεπίσημα μέχρι το 1990 όταν και διοργανώθηκε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ. Η ιστορία του μπορεί να χωριστεί σε τρεις περιόδους:

1η  Περίοδος (1979 -1982) 


Ιδρύεται τον Σεπτέμβριο του 1979 στη Θεσσαλονίκη η πρώτη γυναικεία ομάδα, η Ολυμπιάς. Λίγο αργότερα ιδρύεται στην Αθήνα η Ολυμπιάδα Κηφισιάς και στη συνέχεια και μέχρι το 1982 άλλες 12 ομάδες με πιο σημαντικές τον Παναθηναϊκό και τη Θεσσαλονίκη 80.



2η Περίοδος (1984 -1989)


Αυξάνονται οι ομάδες σε 17 και παίζουν φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους. Το 1987 διοργανώνουν ανεπίσημο πανελλήνιο τουρνουά στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 12 ομάδων και νικήτρια τον ΑΟ Ηλιούπολης Θεσ/νίκης. Τον ίδιο χρόνο διεξάγονται τουρνουά στην Κρήτη και στη Βόρεια Ελλάδα. Το 1988 η ΕΠΟ αναγνωρίζει τα σωματεία και εκδίδει δελτία στις ποδοσφαιρίστριες.

3η Περίοδος (1990 - σήμερα)

Διοργανώνονται επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα και οργανώνεται αρχικά Εθνική ομάδα γυναικών (1990) και έπειτα Εθνική Ομάδα Νεανίδων (1997). Σήμερα τα γυναικεία σωματεία είναι πάνω από 50 και ο αριθμός των παικτριών μπορεί να υπολογιστεί μαζί με τις ακαδημίες σε 1.500.





  
 Ενδεικτικά δείτε βίντεο που βρήκα σε μια έρευνα στο διαδίκτυο   για το συγκεκριμένο θέμα .

         

Ας τελειώσουμε με ένα βίντεο από την δική μου ομάδα την Λαύρα  Αργυρουπόλεως ! 



http://www.youtube.com/watch?v=VwIQZ01YQgc




 Πηγή: "Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, νέα, στατιστικά, απόψεις και ιστορικά

                 στοιχεία. Χώρος επικοινωνίας των φιλάθλων του γυναικείου ποδοσφαίρου."

Μάγια Κεραμιδά
Α2





ΦΟΙΒΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ









ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο αθλητικός σύλλογος ΦΟΙΒΟΣ Αργυρούπολης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002, από γονείς κατοίκους του τότε Δήμου Αργυρούπολης.

Επιδίωξη και σκοπός τους ήταν να εξακολουθεί να παραμένει η σωματική και ψυχική ωφέλεια των παιδιών τους, αλλά και κάθε νέου ηλικίας από πέντε περίπου ετών και άνω, μέσα από τη διαδικασία της ευγενής άμιλλας και του αγώνα.

Στη σύντομη διαδρομή του, με την καθοδήγηση άξιων προπονητών, ο αθλητικός μας σύλλογος κατάφερε να πετύχει διακρίσεις, ανέφικτες στην επίτευξή τους, ακόμα και από σωματεία με πολλαπλάσια δυναμική μελών και πόρων.
Με προτεργάτη τον προπονητή του συλλόγου κύριο Παναγιώτη Κούση και του τωρινού διοικητικού συλλόγου, αλλά και με συλλογική βοήθεια, όπως την ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο, του γηπέδου σάλας στην οδό Μιλήτου δίπλα στο πέτρινο Θέατρο.
Ο αθλητικός σύλλογος ΦΟΙΒΟΣ Αργυρούπολης χρησιμοποιεί για τους επίσημους αγώνες των ομάδων του, το γήπεδο του συλλόγου ΑΟΝΑ δίπλα στο κολυμβητήριο της Αργυρούπολης και το γήπεδο Δ.Σ. Ηλιούπολης.
  
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ συμμετέχει στο τουρνουά ΘΟΥΚΙΔΙΔΕΙΟΣ – ΜΠΟΥΡΛΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 με τα εξής τμήματα:
Α) ΠΑΙΔΩΝ – για αθλητές γεννημένους κατά τα έτη 1998-1999.
Β) ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – για αθλητές γεννημένους κατά τα έτη 2000-2001.
Γ) JUNIORS – για αθλητές γεννημένους κατά τα έτη 2002-2003.
Δ) PROJUNIOR – για αθλητές γεννημένους κατά τα έτη 2004-2005.
Και τέλος, υπάρχει τμήμα ΜΙΝΙ για αθλητές γεννημένους κατά τα έτη 2006-2007-2008.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Οι Αθλητές, συνολικά, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις και κατέκτησαν στόχους τους οποίους είχαν θέσει σε συνεργασία, η Διοίκηση του συλλόγου και ο προπονητής κύριος Κούσης, παλιός προδοσφαιριστής συλλόγων όλων των κατηγοριών του ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής ήταν οι πρώτες και δεύτερες θέσεις, που κατέβαλαν οι Αθλητές της κατηγορίας των JUNIORS και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ στο πρωτάθλημα σάλας της ΕΠΟ, που τελείωσε τον Ιούνιο του 2007.

Ιστορικό τελευταίων ετών – κυριότερες διακρίσεις:
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΛΑΣ (5Χ5) 2008-2009 1η ΘΕΣΗ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΟ.
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΛΑΣ (5Χ5) 2010-2011 2η ΘΕΣΗ JUNIOR ΕΠΟ.
- ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 1η ΘΕΣΗ JUNIOR 10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
- ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ – ΜΠΟΥΡΛΗΣ 1ο SUPER CUP JUNIOR 2008-2009 1η ΘΕΣΗ.
- ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2010-2011 4η ΘΕΣΗ JUNIOR.
- 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2006 3η ΘΕΣΗ JUNIOR.
- 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2007 2η ΘΕΣΗ JUNIOR.
- 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2008 1η ΘΕΣΗ JUNIOR.
- 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2008-2009 1η ΘΕΣΗ JUNIOR.
- 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2008 3η ΘΕΣΗ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ.
- 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ 2009 3η ΘΕΣΗ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ.
 
                                                      Λεο Κόγιας 
Α2 
......................................................................................



Α.Ο.Ν.Α.(Αθλητικός Όμιλος Νέων Αργυρούπολης)

 Ο Αθλητικός Όμιλος Νέων Αργυρούπολης (Α.Ο.Ν.Α.) ιδρύθηκε το έτος 1950 είναι ο παλαιότερος ερασιτεχνικός σύλλογος της περιοχής μας, και στην μακρόχρονη πορεία του έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις και έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές.
Το τμήμα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Ν.Α. στα εξήντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες αθλητές και πολλούς απ` αυτούς να τους αναδείξει και να τους προωθήσει σε συλλόγους των εθνικών κατηγοριών. Πέραν της ανάδειξης και της αξιοποίησης σπουδαίων ταλέντων, το τμήμα ποδοσφαίρου αποτελεί για πολλά χρόνια έναν αθλητικό πόλο έλξης για την νεολαία τόσον της Αργυρούπολης όσον και των όμορων Δήμων και τολμούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό λειτουργεί σε γενικότερο πλαίσιο ως υποδομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.


Έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι το Ολυμπιακών προδιαγραφών 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που μας έχει διαθέσει ο Οργανισμός νεολαίας και άθλησης του Δήμου Αργυρούπολης (Ο.Ν.Α.Δ.Α.).
Να προσθέσουμε ότι ο Α.Ο.Ν.Α. είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος. Στηρίζεται στη φιλοτιμία και την αγάπη των μελών του, που είναι στην πλειονότητά τους γονείς των αθλητών, προς τον μαζικό αθλητισμό. Επιπλέον Δδατηρεί τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τζούντο και στίβο και συντηρεί Ακαδημίες και Αγωνιστικά Τμήματα. Ο αριθμός των αθλητών του (άνδρες, γυναίκες, εφήβους και παιδιά) ανέρχεται σήμερα στους 1.500, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός αθλητών και αθλητριών των τμημάτων volley, ανέρχεται στους 330-350.




Εκτός όμως από την ανάδειξη σπουδαίων αθλητών, ο σύλλογος αποτελεί για δεκαετίες έναν αθλητικό τομέα έλξης της κοινωνίας της Αργυρούπολης, και ενασχόλησης εκατοντάδων νέων με αυτό. Οι αθλητές αλλά και οι φίλαθλοι, βρήκαν στα αθλητικά τμήματα του συλλόγου μια δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο τους, καλλιεργώντας αλλά και απολαμβάνοντας τα αγαθά του αθλητισμού.

ΣΤΟΧΟΙ
Η νεοεκλεγείσα από 23-07-11 Επιτροπή Ποδοσφαίρου έχει θέσει ως στόχους:
1)Την αναβάθμιση των τμημάτων εκμάθησης ποδοσφαίρου για ακόμη καλύτερη ποιότητα και σωστή εκγύμναση των αθλητών μας με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, διότι αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με το ήθος τους και το ταλέντο τους αξίζουν της στήριξής μας τόσο με το χειροκρότημα μας όσο και με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής.
2)Η ομάδα ανδρών να βρεθεί και πάλι αγωνιστικά σε κατηγορία αντίστοιχη της της ιστορίας και του μεγέθους του Α.Ο.Ν.Α.
3)Την αύξηση του δυναμικού των ποδοσφαιριστών.



Πηγές:  
http://aonavolley.gr/
http://www.aonajudo.gr/

                    Τζανακάκη Εύα, Αφροδίτη Χρονοπούλου




ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ!!!!!!!
Τα κορίτσια του Ελληνικού, αν ακόμα δεν το έχετε καταλάβει! Βρίσκονται στην κορυφή της Α1 μαζί με τον Αθηναϊκό Βύρωνα και τον Παναθηναϊκό, έχοντας χάσει μονάχα μια φορά από τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν τις επηρεάζει, συνεχίζουν ακάθεκτες με ακόμα μια νίκη το Σάββατο που μας πέρασε, κερδίζοντας σε εκτός έδρας παιχνίδι τον Άρη Θεσσαλονίκης!


Πάμε μπάσκετ;
Προχθές, ημέρα Παρασκευή, ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα παιχνίδι με την ομάδα Αρμάνι Μιλάνο ενάντια στον παλιό του παίκτη Μπουρούση ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα στο Σεφ απο τους οπαδούς. Αφού ο αρχηγός του ολυμπιακού,  Βασίλης Σπανούλης,  βραβεύτηκε με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της euroleague για τον μήνα Νοέμβριο, ο αγώνας ξεκίνησε. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ισοπαλία, στο επόμενο πήρε την πρωτιά η Αρμάνι Μιλάνο, ενώ στα δύο τελευταία ο Ολυμπιακός επικράτησε με τελικό σκορ μόλις 82-81. Ήταν ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, αλλά άξιζε! Με αυτή τη νίκη κέρδισε την 2η θέση στον όμιλο που του εξασφαλησε μια θέση στους 16 του θεσμού.

                                                                                                                    Δήμητρα Κακολύρη






Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τα αθλητικά του Δήμου, Λεονάρδο!

    Άντε και σε άλλα με υγεία, τη χρειαζόταν το μπλογκ μας αυτή την ανανέωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, κυρία. Ετοιμάζω καινούριο άρθρο με αθλητικό περιεχόμενο.



    Λεό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγια, φοβερό το άρθρο σου! Δεν είχα ιδέα για το γυναικείο ποδόσφαιρο! Μου αρέσει αυτό που έγραψες στην αρχή, ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται με τον τόπο που θέλει. Οι γυναίκες πρέπι να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να ασχοληθούν με ό,τι τις ευχαριστεί, ακόμα και με σπορ που θεωρούνται "ανδροκρατούμενα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Μάγια και συμφωνώ με την κυρία Σαμιώτη... Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι τον ευχαιριστεί χωρίς όρια, απαγορεύσεις ακι ενδιασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΓΙΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ Α2 !!!!10 Μαρτίου 2013 στις 4:18 π.μ.

    ναι αλλα υπαρχει ακομα αρκετοσ ρατσισμος και οχι μονο για το ποδοσφαιρο αλλα γενικοτερα στην χωρα μας και για αλλα αθληματα αλλα και για αλλα πραγματα ΔΥΣΤΥΧΟΣ. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδεία να κάνετε αφιέρωμα και για το γυναικείο μπάσκετ!
    Όσο για το γυναικείο ποδόσφαιρο, πράγματι δέχεται πολύ ρατσισμό και αξίζει ένα μπράβο σε αυτές που συνεχίζουν να το κάνουν επειδή τους αρέσει...
    Δομνίκη Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα βίντεο δεν ειναι απλα τέλεια αλλα και ΣΩΣΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων