The fault in our stars ή σε ελεύθερη μετάφραση… Το λάθος αστέρι…!



Το βιβλίο αυτό μιλάει για την ιστορία της Hazel Grace, μιας κοπέλας που πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδή και έχει επεκταθεί και στους πνεύμονές της. Η μητέρα της επειδή ανησυχεί για την ψυχολογία της, με την συμβουλή του γιατρού, την στέλνει σε μια ομάδα ψυχανάλυσης στην οποία γνωρίζει την «αδελφή ψυχή της», τον Augustus Waters, ο οποίος πάσχει και εκείνος από καρκίνο. Οι ιστορίες αυτών των παιδιών μπλέκονται και σιγά σιγά ερωτεύονται και ο ένας κάνει τα πάντα για τον άλλο… Τους ακολουθούμε σε κάθε περιπέτεια και μαθαίνουμε την ιστορία του καθενός.
…Η Hazel ξέρει ήδη ότι θα πεθάνει, περιμένει απλά μια διάγνωση η οποία θα δείξει το πότε! Ο Augustus έχει 85% πιθανότητες να σωθεί .Όσο γνωρίζονται, αρχίζουν και ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλά συναισθήματα πίσω από αυτή τους τη σχέση… Εμείς , μέσω του συγγραφέα τους ακολουθούμε σε αύτη τους την «πορεία! Ένα ταξίδι γεμάτο γέλιο, συγκίνηση και ανατροπές
Γραμμένο από τον John Green, το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αμερική, έγινε best-seller και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες! Αν και η ιστορία δεν είναι αληθινή έχει συγκινήσει πολύ κόσμο και δεν θα σας κρύψω ότι με συγκίνησε πολύ και εμένα! Και όσο παράξενο και αν ακούγεται με έκανε να κλάψω…!


Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε!! Ειδικότερα αν σας αρέσουν τα βιβλία τα οποία κρύβουν ένα νόημα… Ο συγγραφέας περιγράφει μια ιστορία πραγματικής αγάπης και διηγείται κάτι πολύ διαφορετικό απ’ότι έχουμε συνηθίσει!
Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά αλλά αν ξέρετε καλά αγγλικά θα σας πρότεινα να το διαβάσετε στα αγγλικά διότι υπάρχουν σημεία τα οποία η μετάφραση μπορεί να μην ταυτίζεται με το πραγματικό κείμενο, ειδικά κάποιες φράσεις με νόημα… Ακόμη ,τον Ιούνιο βγαίνει και η ταινια

The Fault In Our Stars




Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο! Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο γράψτε μου και τις εντυπώσεις σας στα σχολια!

Δάφνη Περισιανίδη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων