Έχετε όρεξη για μια... παραμυθοσαλάτα;


Η Κοκκινοσκουφίτσα συναντά στο δάσος τον Κοντορεβυθούλη και τ'αδέλφια του: οι περιπέτειες τους αναμειγνύονται, διαλέγοντας ένα καινούργιο δρόμο που θα είναι κατά κάποιο τρόπο η διαγώνιος των δύο δυνάμεων που δρουν στο ίδιο σημείο [...]
Αν τις υποβάλλουμε σε αυτήν την επεξεργασία, ακόμα και οι πιο συνηθισμένες εικόνες φαίνονται να ξαναζούν, να μπουμπουκιάζουν, προσφέροντας μας λουλούδια και καρπούς απρόσμενους. Το υβρίδιο έχει τη δική του γοητεία.

Απόσπασμα από το κεφάλαιο "Σαλάτα παραμυθιών" από το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, Η Γραμματική της φαντασίας, Μεταίχμιο



Η παραμυθοσαλάτα του Ροντάρι έδωσε την ιδέα να ανακατέψουν τα παιδιά ήρωες και στοιχεία από ιστορίες γνωστών παραμυθιών, να αλλάξουν το χώρο και το χρόνο και να φτιάξουν νέες ιστορίες με αναπάντεχα αποτελέσματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 έβαλαν στα δικά τους παραμύθια και ήρωες από κόμικς, ταινίες και μυθιστορήματα, ίσως γιατί μεγάλωσαν όχι μόνο με τα κλασικά παραμύθια των παππούδων αλλά και με τα παραμύθια της τηλεόρασης και των κινουμένων σχεδίων. Η παρωδία και το χιουμοριστικό στοιχείο, αλλά και η επιστημονική φαντασία ήταν στοιχεία που αξιοποίησαν και τους άρεσαν πολύ. Η τάξη επέλεξε τα παραμύθια που της άρεσαν περισσότερο και σας τα παρουσιάζουμε:





Η Χιονάτη και ο Spiderman
                                              Ειρήνη Χαντζαρίδου










Μια παράξενη νύχτα στο Λος Άτζελες

                                              Γιώργος Σωτηρίου














Μια παρέα του μέλλοντος

                                                                                                       Μιχάλης Κουρντιάν













Παρασκευή και δεκατρείς  

                                                         Χρήστος Παύλου 
 
Μια φορά κι έναν καιρό τα τρία γουρουνάκια είχαν βγει για βραδιά πόκερ, ενώ ήταν Παρασκευή και δεκατρείς. Όταν έφτασαν στο casino έπρεπε να παίξουν ενάντια στον Chuck Norris. Όμως ο Tσακ Nορρις κέρδισε στην 21, στην 31, ε λοιπόν τα τρία γουρουνάκια αποφάσισαν να παίξουν πόκερ, άλλα και πάλι νίκησε. Όταν ήταν η ώρα να φύγουν, τα τρία γουρουνάκια πήγαν από έναν σύντομο δρόμο, το δρόμο με τις λεύκες. Εκεί τα περίμενε ο Φρέντυ Κρούγκερ. Tα τρία γουρουνάκια άρχιζαν να τρέχουν άλλα τα είδε ο Τσακ Νόρρις και έδειρε τον Φρέντυ. Όμως αυτό το είδε ο κακός ο λύκος και τα κυνήγαγε. Tο ένα από τα τρία γουρουνάκια επιτέθηκε με μια γυριστή κλοτσιά και τον κατεδάφισε. Ξαφνικά ο Φρέντυ φώναξε:
- Tο βράδυ μην κοιμηθείτε, γιατί θα βρεθείτε στο δρόμο με τις λεύκες.
Τα τρία γουρουνάκια έφυγαν και πήγαν σπίτι τους και στη συνέχεια ο κακός ο λύκος και ο Φρέντυ συνωμότησαν και πήγαν να τα δείρουν. Ο Τσακ πήρε τηλέφωνο τον Ρόκυ Μπαλμπόα και ήρθε, πήγαν να τους δείρουν, αλλα ο Κρούγκερ τους είδε και έτσι πήρε τηλέφωνο την μάγισσα και ήρθε. Όμως, ο Ρόκυ επιτέθηκε με δεξί κροσε στην μάγισσα. Μετά τα τρία γουρουνάκια φώναξαν:
-Όρμα Τσακ!
 Και εκείνος ύστερα επιτέθηκε με το καλάσνικοφ. Ο κακός ο λύκος άρχιζε να τρέχει σαν κοτούλα, ενώ Τσακ και ο Ροκυ και τα τρία γουρουνάκια τον κυνηγούσαν. Τελικά, η κακιά η μάγισσα μεταμόρφωσε τα τρία γουρουνάκια, τον ρόκυ, και τον τσακ, σε βατράχους.
Και εκεί εμφανίζεται ο θρυλικός Χρήστος, (εγώ). Που όλοι τον φοβούνται έτσι ο Κρούγκερ, ο λύκος, και η μάγισσα, έφυγαν αλλα μετά ήρθε ο λύκος 2 που ήταν ντούκι, αλλά ο Χρήστος του έριξε ένα combo αριστερό, δέξι, αριστερό, άπερκατ. Και βγήκε knock out! Η μάγισσα γύρισε για να πάρει το ραβδί της άλλα την έπιασα εγώ και της είπα 
¨-Κάνε τα τρία γουρουνάκια, τον τσακ και τον ροκυ, όπως ήταν.
Έτσι και τους έκανε. Ο λύκος 1 και ο λύκος 2 πήγαν φυλακή.Ο Κρούγκερ έγινε χειρουργός για ψυχιατρείο. Η κακία μάγισσα έγινε μαθητευόμενη μάγισσα. Ο Τσακ έγινε ο κυρίαρχος στις βασιλικές κόμπρες. Ο Ρόκυ συνέχισε στο  "Αναλώσιμοι 3".Τα τρία γουρουνάκια έκαναν επανάσταση για τα ζαμπόν, για τις μπριζόλες και τα μπέικον και ο Χρήστος γύρισε στην πρώτη γυμνασίου και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. 



Οι εικόνες που επιλέξαμε γι' αυτήν την  ανάρτηση ανήκουν στον εικονογράφο Justin Rowe που με την τέχνη της χαρτοκοπτικής δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες που ξεπηδούν κυριολεκτικά από τις σελίδες των βιβλίων.  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ



Σχόλια

  1. Όλοι κάναμε μια ωραία εργασία. Ελπίζω να κάνουμε κι άλλες τέτοιες εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλα τα παιδιά,φοβερές εκθέσεις με πολύ πλάκα..Νομίζω όμως,πως του Χρήστου κλέβει την παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη Χαντζαρίδου16 Οκτωβρίου 2014 στις 6:21 π.μ.

    Μπράβο (μας) καταπληκτικές όλες οι εκθέσεις!!!!!! Όμως του Χρήστου είναι το ''αριστούργημα'' που έκλεψε την παράσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζωή Παπαγεωργοπούλου16 Οκτωβρίου 2014 στις 10:29 π.μ.

    Μπράβο παιδιά πολύ καλές εκθέσεις!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ Συμφωνώ οτι η ιστορία του Χρήστου έκλεψε την παρασταση είσαι πολύ χιούμορ! Ηταν πολύ αστεία μου άρεσε πολυ. Φωτεινή πατριάρχη Α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σε όλα τα παιδιά,κάναμε καλές εργασίες και συνεχίζουμε προς σε καλύτερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω πώς κάναμε καλές εργασίες και συνεχίζουμε σε καλύτερες
    Μιχάλης Κουρντιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων