Αφιέρωμα στον Marshall Mathers (Eminem)



Της Δάφνης Περισιανίδη


 O Marshall Mathers , γνωστός ως Eminem είναι  ένας αμερικάνος τραγουδιστής Rap μουσικής. Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1972, στο Detroit των ΗΠΑ, θα μπορούσαμε να πούμε πως ξεκίνησε από το μηδέν κ έφτασε πολύ ψηλά στην μουσική βιομηχανία.  

Από την νεανική του ζωή κιόλας, ανακάλυψε και αγάπησε το hip hop . Ξεκίνησε και έγραφε στίχους και παρακολουθούσε αναμετρήσεις διάφορων άλλων ερασιτεχνών της περιοχής. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον έκριναν για το λευκό χρωμα του, διότι εκείνη την εποχή το hip hop δημιουργήθηκε από αφροαμερικάνους πολίτες των ΗΠΑ και εξέφραζε τα προβλήματά τους. ‘Όμως σιγά σιγά άρχισαν να τον αποδέχονται και να βλέπουν πως είχε ταλέντο και αγαπούσε αυτό που έκανε.

Ζούσε με την μητέρα του γιατί ο πατέρας του παράτησε την οικογένεια του όταν ο Marshall ήταν μόλις 7 μηνών. Αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στηρίζονταν στην βοήθεια συγγενών. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον Nathan.
Με την μητέρα του είχαν αρκετά προβλήματα. Εκείνη είχε πρόβλημα αλκοολισμού και έκανε χρήση ναρκωτικών. Ήταν άνεργη κ φερόταν στα παιδιά της με άσχημο τρόπο. Στο πλευρό του βρισκόταν ο θείος του Ronnie, ο οποίος του έβγαλε και τα ψευδόνυμο M&M (Em nem) κι έπειτα προέκυψε και το Eminem.



To 1995 έβγαλε το πρώτο του single και μετά από ένα χρόνο κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο (Infinite). Αργότερα έγινε ακόμη γνωστότερος στα underground κοινά λόγω της διαφορετικότητας του,και στο χρώμα και στο στυλ( είχε ένα πιο σαρκαστικό στυλ στα τραγούδια του) . Στις underground εμφανίσεις του ήταν γνωστός και ως Slim Shady και χαρακτηριστικό του ήταν το έντονο ξανθό μαλλί και τα γαλανά μάτια.

Καθώς πέρασαν τα χρόνια και έπειτα από δυο διαζύγια, απέκτησε με την Kim Mathers την αγαπημένη του κόρη Hailey Jade για την οποία έγραψε και αρκετά τραγούδια. Μετά από όλα (δικαστήρια για το διαζύγιο και για την κηδεμονία της Hailey), o Marshall έκανε χρήση ναρκωτικών και προσπάθησε να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση. Ήταν μόλις 2 ώρες πριν τον θάνατο. Έπειτα από όλες τις περιπέτειες υγείας του, δήλωσε πως η μουσική του και η κόρη του τον κάνουν χαρούμενο. 


Τότε, είχε στείλει κάποια ντέμο σε μια δισκογραφική . Οι παραγωγοί είδαν πως έχει ταλέντο και τον κάλεσαν στο Los Angeles για να βγάλει δίσκο. Πλέον, μέντοράς του γίνεται ο Dr.Dre, με τον οποίο κρατα ακόμη καλή συνεργασία και φιλική σχέση. Έκανε μεγάλη επιτυχία και μετά από λίγα χρόνια έκανε μια ταινία βασισμένη στην ζωή του.

Τώρα στα 41 του χρόνια συνεχίζει με καινούρια τραγούδια έχοντας πίσω του πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές επιτυχίες όπως τα: Cleaning Out My Closet ,When Im Gone , Beautiful κλπ.(στα οποία μιλάει για την ζωή του ) καθώς και καινούρια κομμάτια τα οποία περιλαμβάνονται στον επόμενο δίσκο του με τίτλο MMLP2 που θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβριου του 2013: Survival,Berzerk,Rap God…  

 
O Eminem είναι ένας από τους καλλιτέχνες που ακούω και θαυμάζω διότι μιλάει για καταστάσεις της ζωης στις οποίες ο οποιασδήποτε μπορεί να περνά σε αυτόν τον κόσμο και επειδή μετά από όλα όσα έχει περάσει συνεχίζει να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά. 


Πληροφορίες: Wikipedia
 

Σχόλια

  1. Υπέροχο το άρθρο σου Δάφνη! Εδώ διάβασα και μερικά πράγματα που δεν ήξερα για τον Eminem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα ευχαριστώ πολύ:D Προσπάθησα όσο μπορώ να δώσω πληροφορίες αλλά να μην είναι βαρετό.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστο,ακριβες,περιεκτικο δεν εχω τιποτα αλλο να πω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάφνη Περισιανίδη6 Νοεμβρίου 2013 στις 12:32 μ.μ.

    Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας:))προσπάθησα να βγει όσο πιο ενδιαφέρον γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων