Γονείς vs Διαδίκτυο




της Έλενας Χρηστίδη
  •    Ηλεκτρονικός υπολογιστής και χρόνος που περνούν οι νέοι σήμερα …Δυνατό θέμα …πολύ δυνατό …κυρίως επειδή ισχύει. Εννοώ, πόσες φορές τα έχουν πάρει οι γονείς σου επειδή κάθισες παραπάνω από όσο σου επέτρεψαν στον υπολογιστή; Και ύστερα φασαρία και φωνές και στο τέλος καταλήγετε να σου παίρνουν το καλώδιο του υπολογιστή για να μην μπορείς να το λειτουργήσεις . Εσύ αρχίζεις τις δικαιολογίες για την σημασία του ως πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης, ενώ στην πραγματικότητα ήσουν στο facebook. Και για να πληροφορηθείς το χρησιμοποίησες μόνο 2 φορές. Όλο τον χρόνο. Και από όσα είπες δεν πιστεύεις λέξη. 
      Η γνώμη μου πάνω στο θέμα είναι κάτι ενδιάμεσο. Κυρίως επειδή η μεγαλύτερη καταστροφή ενός μαθητή ή νέου είναι να έχει υπολογιστή με Internet στο δωμάτιο του. Και ταυτόχρονα επειδή στην πραγματικότητα οι δυνατότητες του υπολογιστή και Διαδικτύου είναι απεριόριστες με τέτοιο τρόπο που το να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μάθησης και ψυχαγωγίας είναι λιγότερο από εύκολο ή απλό, λιγότερο από δεδομένο. Επιπλέον, μια και δεν είναι όλοι οι έφηβοι ίδιοι μπορούν να υπάρξουν και επιχειρήματα για αυτό. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Αν έχεις να κάνεις κάποια εργασία, project ας πούμε ιστορίας για κάποια μεγάλη προσωπικότητα του 18ου αιώνα δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψάξεις στο διαδίκτυο. Αν πάλι έτυχε να ακούσεις κάτι ενδιαφέρον στην βιολογία, π.χ. για την «διοικητική» οργάνωση της κυψέλης μιας μέλισσας το πιο πιθανό είναι να ρίξεις μια ματιά για κάνα 5λεπτο στην Βικιπαίδεια. Αν τελικά είσαι από εκείνους τους τυπάδες που άλλοι θα αποκαλούσαν φυτά (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ) και αποφάσιζες να ψάξεις την βιογραφία του Steve Jobs ή του Αϊνστάιν , ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι θα πληκτρολογούσες το μικρό τους ονοματάκι στο Google. Ε, και για να δούμε και την αντίθετη πλευρά και για να μην βγάλουμε τους γονείς μας παρανοϊκούς, αν είσαι από τους καμένους που κάθονται μέχρι τις 3:00 η ώρα το βράδυ παίζοντας LOL , ε, τότε τι να σου κάνουν οι καημένοι οι άνθρωποι, θα ανησυχήσουν.
       Που θέλω όμως να καταλήξω: το διαδίκτυο και πάνω από όλα ο υπολογιστής πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο μέσο πληροφόρησης, αρκεί να μην το παρακάνεις, γιατί δυστυχώς όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν την ζωή, έχει τα καλά του και τα κακά του. Έτσι οι γονείς σου εχουν κάθε μα ΚΑΘΕ δικαίωμα να σου φωνάζουν, αν εσύ επιλέγεις το δεύτερο.
     
     
     
     

Σχόλια

  1. Η τεχνολογία εξελίσσεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορω να πω οτι ισχυει αλλα οχι παντα, γιατι καποιοι (ελαχιστοι) κανουν συνετη χρηση του διαδικτυου... /.\

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων