Τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας 2021-22 Το περιβάλλον


Ανάργυρος Γιαλαμάς


                                                            Μία Αποπνικτική Ατμόσφαιρα



Καθημερινά ζούμε και αναπνέουμε μία τεράστια ποσότητα καυσαερίων και μολυσμένου αέρα. Τις τελευταίες δεκαετίες το περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά, καθώς αυτοκίνητα, εργοστάσια αλλά και τεράστια κατανάλωση αγαθών και πρώτων υλών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και άλλα επιβαρύνουν το περιβάλλον σε μεγέθη που είναι δύσκολο να τα φανταστούμε. Κατά τη γνώμη μου, το καυσαέριο και τα άλλα τοξικά αέρια που δημιουργούνται από αυτοκίνητα και εργοστάσια είναι ο κύριος τρόπος μόλυνσης του αέρα απ' όλους τους παραπάνω. Οι συνέπειες της μόλυνσης του περιβάλλοντος, όπως αναπνευστικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, υπερθέρμανση του πλανήτη για παράδειγμα,κλπ θα συνεχίσουν να κάνουν τη ζωή μας δυσκολη. Για καλή τύχη όλων μας, τα τελευταία χρόνια έχουν παρθεί μέτρα ώστε να τα αποτρέψουμε απ' το να μεγεθυνθούν, αλλά μένουν πολλά ακόμα να γίνουν..

Γιάννης Ασπροκουτελάκης


                            Οι λόγοι της "παραμόρφωσης" του πλανήτη

 

Τα κοινωνικά προβλήματα που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη εποχή είναι πολλά. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, ένα σύνηθες φαινόμενο είναι η ρίψη απορριμμάτων και πλαστικών σε δρόμους, σε πάρκα και σε ακτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, από την μια την παραμόρφωση του φυσικού τοπίου αλλά μπορεί να είναι βλαβερό και για την υγεία των ανθρώπων και όλων των ζωντανών οργανισμών. Επομένως, θα πρέπει να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Σίλια Γεωργοπούλου


Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

   Ενα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην ζωή μας είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτή οφείλεται στα σκουπίδια που πετάνε καθημερινά οι άνθρωποι στους δρόμους και βρωμίζουν το περιβάλλον. Επίσης, μία άλλη αιτία είναι τα καυσαέρια των αυτοκινήτων που επιβαρύνουν τον αέρα που αναπνέουμε. Ακόμα, συμβάλλουν και τα εργοστάσια που έχουν πολλά χημικά απόβλητα. Γι αυτούς τους λόγους οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν λύσεις. Για παράδειγμα, Αμερικάνοι επιστήμονες ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να φτάσουν σε ένα άλλο πιο καθαρό πλανήτη. Ωστόσο, πρωτού φτάσουμε στο σημείο να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη μας καλο θα ήταν να κάνουμε κάτι ώστε να τον σώσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε αρκεί να το θελήσουμε.

Γιώργο Άγγελος




Παρασκευή Καζάνη


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣEIΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ



Στην σημερινή κοινωνία υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι η κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε από τα υπερβολικά καυσαέρια που δημιουργούν τα αυτοκίνητα που οδήγησε στην καταστροφή του όζοντος. Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως η αύξηση της θερμοκρασίας και η αύξηση της στάθμης των θαλασσών λόγο των πάγων που λιώνουν. Η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες και πιο δύσκολο να τοις  πυρκαγιές στα δάση και στα βουνά τα καλοκαίρια. Η αύξηση στην στάθμη έχει προκαλέσει πολλές πλημύρες και τσουνάμια που έχουν καταστρέψει την περιουσία πολλών ανθρώπων. Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και καταστροφές αλλά οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να βρουν μια λύση.  

Δημήτρης Κούλης

Η κλιματική Αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή πλέον ειναι πολυ πιο επικύνδηνη από ότι οι περισσότεροι νομίζουν, με αποτέλεσμα να μην κάνουν κάτι για να την περιορίσουν. Καθε χρόνο λιώνουν όλο και περισσότεροι πάγοι άπο την αύξηση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας και πολλές πόλεις που ειναι παραθαλάσσιες κινδυνεύουν να βυθιστούν. Επίσης, τον χειμώνα κάθε χρόνο κάνει όλο και περισσότερο κρύο με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες που ποτέ δεν χιονιζε να χιονίζει και σε πολλές που χιόνιζε υπερβολικά να ρίχνει ακόμα πιο πολύ χιόνι με συνέπεια πολλά σπίτια να καταστρέφονται. Πιστέυω ότι σε μερικά χρόνια αν δεν κάνουμε κάτι θα χειροτερεύσει και ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει.

                                                                                                   Λευτέρης Κέλλης


ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ  ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΟΠΩΣ ΨΑΡΙΑ ΧΕΛΩΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΕΤΑΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΙΓΛΑΣ

Σχόλια

  1. Θεολογος Γιαμαιος25 Νοεμβρίου 2021 στις 4:44 π.μ.

    Εξαιρετικες και δημιουργικες εικονες και πολυ ωραια κειμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΩς ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσουλα Μανιοπουλου29 Νοεμβρίου 2021 στις 1:28 μ.μ.

    Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ το κείμενο του Γιάννη και η εικόνα της Παρασκευής, αλλά μπράβο και στα υπόλοιπα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίλια Γεωργοπούλου30 Νοεμβρίου 2021 στις 5:15 π.μ.

    Πολύ ωραία τα κείμενα όλων. Η φωτογραφία που ξεχώρισα ήταν αυτή του Ανάργυρου και το κείμενο που μου άρεσε περισσότερο ήταν του Βασίλη ο οποίος περιέγραψε απλά και κατανοητά ένα τόσο δύσκολο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων