Ο υπολογιστής, το διαδίκτυο και εμείς (Ι)

 Τον τελευταίο καιρό έρχονται συχνά στη δημοσιότητα έρευνες και στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανηλίκων (και ενηλίκων) αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης από τον υπολογιστή και το διαδίκτυο αλλά και άλλους κινδύνους, όπως η παρενόχληση και η κλοπή προσωπικών στοιχείων. Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην έρευνα που είχε ανεβάσει στο blog μια ομάδα μαθητών του περσινού Γ1 Χρήση - Κατάχρηση του διαδικτύου (στο τέλος της σελίδας).


Ποια προβλήματα θίγουν τα παρακάτω βίντεο, όσον αφορά τη σχέση μας με τους ΗΥ και το διαδίκτυο; Ποια είναι η γνώμη σας; Ανεβάστε τα σχόλια σας στο blog.



 «Κολλημένοι» σε μια οθόνη (12/09/2012)

Καθημερινά περνάμε μπροστά από μια οθόνη- κατά μέσο όρο 4,4 ώρες του ελεύθερου χρόνου μας. Τα 17 λεπτά με ένα smartphone, 30 λεπτά της ώρας σε ένα tablet, 39 λεπτά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και 43 λεπτά μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτές είναι οι συνήθειες του κοινού όσον αφορά στις διαφορετικές πλατφόρμες κατανάλωσης media (τηλεόραση, κινητά, pc/φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ταμπλέτες), όπως αποτυπώνονται στην έρευνα “The New Multimedia Screen Worls” που διεξήχθη από τη Google πριν από λίγες εβδομάδες.

Πηγή: εφ. Πελοπόννησος



Το επόμενο βίντεο έχει δημιουργηθεί από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Γλυκών Νερών στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται "Βιντεομουσεία 2012 - Αποτυπώνοντας ίχνη της προσωπικής μας κουλτούρας". 
Μας προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στα ζητήματα που θέτει η κατάχρηση του Η.Υ. και του διαδικτύου; Να διατυπώσετετ τις δικές σας προτάσεις (η εργασία να γραφτεί στο τετράδιο σας).


Turn Off The Screens -- 1st Lyceum of Glika Nera, Greece




Σχόλια

  1. Δημήτρης Φειδάνογλου9 Οκτωβρίου 2012 στις 10:44 π.μ.

    Εξαιρετικό βίντεο... Μακάρι όλοι μας να παίρναμε τόσο εύκολα αποφάσεις για τη ζωή μας και να μην αφήναμε μια οθόνη να τη διαχειρίζεται αντί για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνίσω με τον Δημήτρη είναι όντος ένα από τα πιο δημιουργικά βίντεο με νόημα και φυσικά χιούμορ.Πρέπει όλοι σιγά-σιγά να πιάσουμε κανα βιβλίο στα χέρια μας!

    Παύλου Φίλιππος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Φειδάνογλου11 Οκτωβρίου 2012 στις 10:55 π.μ.

      Πες τα Φίλιππε!!!Να δώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας και λίγο νόημα!!!:Ρ

      Διαγραφή
  3. O H/Y και το διαδίκτυο έχουν καθιερωθεί στο πνεύμα όλων μας σαν αξιόπιστες και σωστές πηγές πληροφόρησης. Όμως, εκτός απ΄όλα τα καλά που φέρνει το διαδίκτυο, κρύβει και πολλούς πραγματικούς κινδύνους για ένα ανυποψίαστο παιδί όπως και για έναν μεγάλο. Από τα 2 πρώτα βίντεο βλέπουμε ότι έτσι όπως έχει εισβάλλει το διαδίκτυο στη ζωή μας τα περισσότερα παιδιά έχουν πάθει εξάρτηση απ΄τον ψηφιακό κόσμο. Περνούν πολλές ώρες σ΄αυτό, με αποτέλεσμα να χαζεύουν, να ξεχνούν να φάνε, τους παίρνει ο ύπνος πάνω στον Η/Υ, αποξενώνονται από το γύρω περιβάλλον τους και ιδιαίτερα από το οικείο τους.Στο τρίτο βίντεο βλέπουμε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή μπαίνοντας στο διαδίκτυο με ποιους συνομιλείς, τί βίντεο και φωτογραφίες ανεβάζεις και σε ποιους τα κοινοποιείς διότι υπάρχει το ρίσκο της παρεμβολής της φωτογραφίας ή του βίντεο ή ακόμα παραποιείται η συζήτηση που έχουμε κάνει με τον φίλο μας. Στο τέταρτο βίντεο βλέπουμε πώς το διαδίκτυο έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και είναι ο πιστός καθρέπτης των συνηθειών, της νοοτροπίας και της ψυχολογικής κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου προσφέροντας ενημέρωση και πληροφόρηση για οτιδήποτε.Αλλά γεννά και άγχος η διαδικτυακή επικοινωνία αν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους ή με τους φίλους τους λόγω του εθισμού τους σ΄αυτά. Το διαδίκτυο τους έχει εθίσει έτσι ώστε κάθε αποκοπή ή διακοπή επαφής με τον καλπάζοντα κόσμο των sms, των e-mail ή του facebook για τους περισσότερους ανθρώπους ισοδυναμεί με κοινωνική ανυπαρξία. Απ΄την άλλη πλευρά έχουμε και κάποιο αριθμό ατόμων όπου θεωρεί απελευθερωτική την προσωρινή διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας με το διαδίκτυο διότι νιώθουν σκλάβοι απ΄τη μεγάλη χρήση του. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται και παραμένουν σε διαδικτυακοί μορφή είναι σχέσεις αυτοαποκλεισμού και εγκλωβισμού στο χώρο της φαντασίωσης. Δεν κοστίζει σε τίποτα η μεθαυριανή διακοπή της επικοινωνίας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βασίστηκε σε κάποια πραγματική ανθρώπινη σχέση αυτή η επικοινωνία. Ουσιαστικά απομακρύνει και αποξενώνει τους ανθρώπους αντί να τους φέρνει κοντύτερα. Η άποψη μου είναι ότι ο Η/Υ όταν το χρησιμοποιείς σωστά είναι ένα πολύ καλό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αν όμως κάνεις λανθασμένη χρήση ή υπερβολική χρήση ξεφεύγεις απ΄τα ουσιαστικά πράγματα που προσφέρει η ζωή και ασχολείσαι με ανούσια. Αυτή την προσπάθεια απεξάρτησης από τον Η/Υ μπορούν να βοηθήσουν και να κατευθύνουν τα παιδιά οι γονείς όπως και οι ίδιοι οι καθηγητές ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω χρήση του.


    Κατσαρός Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν συμφωνώ με κανέναν σας...Το pc είναι ένα μέρος που μπορούμε να περνάμε αρκετές ώρες σε αυτό αλλά να το χρησιμοποιούμε εποικοδομητικά. Αν το χρησιμοποιούμε για να ψάχνουμε μουσική, να επικοινωνούμε με τους φίλους μας για να βγούμε κάποια βόλτα ή να περνάμε την ώρα μας με παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό και από εκεί μπορούμε να γνωρίσουμε κόσμο από όλο τον κόσμο και να βελτιώσουμε τις ξένες γλώσσες μας πιστεύω ότι κάνουμε σωστή χρήση. Κατά την γνώμη μου ένα pc είναι απαραίτητο και πάρα πολύ εξυπηρετικό στις μέρες μας για διάφορες χρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής του ανθρώπου, είτε αυτός είναι ενήλικας είτε έφηβος. Σε πολλές
    περιπτώσεις στο σπίτι, στο σχολείο ή στη δουλειά καθηλωνόμαστε μπροστά στην οθόνη για διάφορες εργασίες, έρευνες ή για να διασκεδάσουμε. Ο υπολογιστής αποτελεί πολύτιμο βοηθό και πηγή άντλησης πληροφοριών, άμεσα και γρήγορα, όταν όμως αυτό γίνεται με μέτρο. Δυστυχώς η υπερβολική και η μη σωστή χρήση του επιφέρει πολλά προβλήματα στο ίδιο το άτομο αλλά και στον περίγυρό του. Το άτομο αποξενώνεται και απομονώνεται απ'το περιβάλλον του (οικογενειακό, σχολικό). Ζει σ'ένα φανταστικό κόσμο, μακριά απ'την πραγματικότητα. Μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος του και δημιουργούνται ψυχικές και σωματικές διαταραχές, όπως μοναξιά, νευρικότητα, εξάρτηση. Επίσης παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα. Αυτό το γεγονός πολλές φορές οδηγεί στη σεξουαλική παρενόχληση.

    Κατερίνα Πλουμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νιώθω τόσο μειoνεκτικά μπροστά στην απάντηση του θοδωρη αλλά δεν πειράζει γιατί εγώ προτοπορώ ! Εντάξει,μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε μερικές πληροφορίες για το διαδύκτιο... Εγώ θα επικεντρωθώ στο 3ο βιντεάκι που μιλάει για την παρενόχληση . Πιστεύω πως είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εμάς και μιας και μιλάμε για "ενημέρωση" προχθές αυτοκτόνησε μια συνομίλική μας(αν έχετε ακουστά Amanda Todd) λόγω παρενόχλησης ... Ντάξειέλεος δηλαδή.(Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες google it)

    Γιώργος Παπαδόπουλος :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Φειδάνογλου18 Οκτωβρίου 2012 στις 11:34 π.μ.

      Θα συμγωνήσω απόλυτα χωρίς δεύτερη σκέψη...Ο Γιώργος έχει απόλυτο δίκιο....πιστεύω πως είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα του διαδικτύου...

      Διαγραφή
  7. Η πληροφορία του Γιώργου μου κίνησε το ενδιαφέρον και το έψαξα:

    Έφηβη αυτοκτόνησε λόγω επίμονου bullying

    Η μαθήτρια από τον Καναδά δεν άντεξε την πίεση

    Η Amanda Todd, μια έφηβη από το Βανκούβερ που δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα την ιστορία της στο YouTube, βρέθηκε νεκρή το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές πιστεύουν ότι διέπραξε αυτοκτονία, γράφει η Huffington Post.
    Στο βίντεο η Amanda αφηγείται την ιστορία της: μια ιστορία επίμονου bullying, τόσο online όσο και εκτός δικτύου. «Στην 7η τάξη», ξεκινάει «ξεκίνησα να μιλάω με κόσμο μέσω web cam.” Κάποια στιγμή ένας άγνωστος την έπεισε να εμφανιστεί γυμνή στην κάμερα.

    Ένα χρόνο αργότερα, ένας άνδρας επικοινώνησε μαζί της στο Facebook, απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσει μια τόπλες φωτογραφίας της. Ο ξένος γνώριζε τα πάντα γι 'αυτήν: τη διεύθυνσή της, το σχολείο, τους φίλους, τους συγγενείς, καθώς και τα ονόματα των μελών της οικογένειάς της. Σύντομα η γυμνή φωτογραφία της είχε διαβιβαστεί "σε όλους."

    Η Amanda έπαθε αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη που οδήγησαν σε ένα μονοπάτι από ναρκωτικά και αλκοόλ. Άλλαξε σχολείο και βρήκε νέους φίλους, όμως ο άγνωστος άντρας την εντόπισε ξανά και έκανε νέα επίθεση. Άλλαξε ξανά σχολείο, ακόμα και πόλη, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και εκτός διαδικτύου. Ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριές της και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Δυστυχώς τελικά τα κατάφερε...

    Lifo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Φειδάνογλου18 Οκτωβρίου 2012 στις 11:41 π.μ.

      Συγκλονιστική ιστορία...Πραγματικά είναι για να την ακούς και να σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο...είναι απίστευτο το πως ένας άγνωστος χ σε καταδιώκει κυριολεκτικά μέχρι θανάτου...Είναι απίστευτο το πόσο διεστραμμένα μυαλά υπάρχουν...

      Διαγραφή
  8. τα παιδια στις μερες μας εχουμε μαθει να καθομαστε μροστα σε μια οθονη και να μην δινουμε σημασια σε ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας.Ετσι καταληγουμε να μην εχουμε κανενα αλλο ενδιαφερον .Αυτο πιστευω καταντα την ζωη βαρετη και χωρις νοημα γιατι στο τελος θα καταλειξουμε να επικοινονουμε μονο μεσο μια οθονης.Μπραβο λοιπον στα παιδια που καταφεραν να κανουν κατι το διαφορετικο και για μενα αυτο ειναι μαγκια τους που ξεχωρισαν απο την μαζα.


    κουτα βασουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάθε παιδί στις μέρες μας χρησιμοποιεί τον Η/Υ για πολλούς λόγους π.χ. για να σερφάρει στο internet , να επικοινωνεί με άλλους , να πάρει σημαντικές πληροφορίες , να ακούσει μουσική , να παίξει παιχνίδια και πολλά άλλα . Είναι η παρέα μας όταν νοιώθουμε μοναξιά , όταν βαριόμαστε …. Δυστυχώς όμως κάθε καλό κρύβει και την σκοτεινή του πλευρά . Με το να περνάει ,ένα άτομο , πολλές ώρες στον υπολογιστή , απομονώνεται από την πραγματικότητα και ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο. Οι αξίες του απορροφώνται από το λεγόμενο pc . Με λίγα λόγια μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε αλλά με όρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η/Υ : Είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στις μέρες μας . Είναι ένας πολύ βολικός και γρήγορος τρόπος για να βρίσκεις εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Από την άλλη όμως η υπερβολική χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει διάφορα σημαντικά προβλήματα, ένα από τα όποια είναι η εξάρτηση. Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή μπορεί σιγά σιγά να προκαλέσει ένα είδος εθισμού. Γρήγορα ο υπολογιστής σε απορροφάει και χάνεις κάθε επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Ξεχνάς τους φίλους σου ,την οικογένειά σου , ακόμα και τον εαυτό σου και όλα αυτά τα αντικαταστείς με τον υπολογιστή..Συμπερασματικά η χρήση του υπολογιστή είναι σημαντική στη ζωή μας αν όμως χρησιμοποιείται με μέτρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής του ανθρώπου, είτε αυτός είναι ενήλικας είτε έφηβος. Σε πολλές περιπτώσεις στο σπίτι, στη δουλειά ή στο σχολείο καθηλωνόμαστε μπροστά στην οθόνη για διάφορες εργασίες, έρευνες ή ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ο υπολογιστής αποτελεί πολύτιμο βοηθό και πηγή άντλησης πληροφοριών, άμεσα και γρήγορα, όταν όμως αυτό γίνεται με μέτρο. Δυστυχώς η υπερβολική και η μη σωστή χρήση του επιφέρει πολλά προβλήματα στο ίδιο το άτομο αλλά και στον περίγυρό του. Το άτομο αποξενώνεται και απομονώνεται απ'το περιβάλλον του (οικογενειακό, σχολικό). Ζει σ'ένα φανταστικό κόσμο, μακριά απ'την πραγματικότητα. Μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος του και δημιουργούνται ψυχικές και σωματικές διαταραχές (μοναξιά, νευρικότητα, εξάρτηση. Επίσης παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα, που αυτό το γεγονός πολλές φορές οδηγεί στη σεξουαλική παρενόχληση.

    Κατερίνα Πλουμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω σοκαριστεί,η συζήτηση μας στην τάξη με παρακίνησε και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vOHXGNx-E7E

    Το κορίτσι αυτό πέρασε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή της,η οποία τελικά κατάφερε να την συντρίψει... Όμως εγώ πιστεύω στο κάρμα και κάποια μέρα θα τιμωριθούν όλοι όσοι διαπράτουν "bullying" Απλά θέλει πίστη και κουράγιο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η παρενόχληση μέσω του διαδικτύου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους εφήβους τα τελευταία χρόνια. Ειδικά η χρήση του Facebook έκανε το πρόβλημα που αποκαλείται bullying εντονότερο. Δυστυχώς οι περισσότεροι έφηβοι αλλά και πολλοί ενήλικοι χάνουν τον έλεγχο και ξεχνούν πως υπάρχει ζωή και έξω από τον υπολογιστή. Συχνές είναι οι περιπτώσεις που παρασύρονται τόσο ώστε να εκθέσουν δημόσια στο διαδίκτυο προσωπικά τους δεδομένα όπως η διεύθυνση, το τηλέφωνο, οι φωτογραφίες (οι οποίες αρκετές φορές μπορεί να τους φέρουν σε αρκετά δύσκολη θέση).
    Όταν συμβαίνει αυτό το πιθανότερο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να δεχτούν αρνητικά σχόλια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εκβιασμούς κ.λ.π , που μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμη και στην κατάθλιψη.
    Άνθρωποι εξαρτημένοι από το διαδίκτυο είναι άνθρωποι χωρίς μέλλον. Δε διαφωνήσω πως είναι ένα από τα χρησιμότερα μέσα. Μπορούμε μέσα από αυτό να αναζητήσουμε πληροφορίες για κάτι που μας απασχολεί, να ψυχαγωγηθούμε, να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους που δεν έχουμε την δυνατότητα να συναντήσουμε αλλά έχει και πολλές άλλες χρήσεις.. Δυστυχώς όμως ο υπολογιστής σε συνδυασμό με το διαδίκτυο είναι ένα τόσο "ελκυστικό δίδυμο" που μπορεί να παρασύρει ακόμα και τον πιο αθώο.
    Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα να σταματήσει η χρήση του διαδικτύου εφόσον δεν μπορώ να την σταματήσω καν εγώ η ίδια απλώς θα πρότεινα ειδικότερα στους εφήβους να το χρησιμοποιούν με μέτρο και προσοχή.

    Μαρισόφη Παούρη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μέχρι όμως να τιμωρηθούν πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, Φίλιππε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ καθόλου κυρία σε αυτό,απλά δεν το ανέφερα γιατί θεωρείται δεδομένο και ναι αυτό το κορίτσι όντως δεν πρόσεχε ίσα-ίσα έπρεπε να είχε αναφερθεί κάπου από την πρώτη στιγμή.Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι και επίσης εγώ σχολίασα την ψυχολογική της κατάσταση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όχι το πώς έγινε το όλο σκηνικό.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Φειδάνογλου18 Οκτωβρίου 2012 στις 11:45 π.μ.

      Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όταν βιώνεις μια τέτοια κατάσταση είναι τόσο δύσκολο να πεις το οτιδήποτε... Σας λέω από προσωπική μου εμπειρία πως το bulling γενικά είναι κάτι που σε παγιδεύει, σε "ρουφάει" όλο και πιο μέσα και σου φιμώνει το στόμα...

      Διαγραφή
  15. Ο Η/Υ όσο χρήσιμος τόσο επικύνδινος μπορεί να γίνει..!! Όμως πόσο μπορεί να εθιστεί ένας άνθρωπος ώστε να μην επικοινωνεί με τον γύρω κόσμο και πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από τον Η/Υ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η γνώμη μου για το διαδίκτυο είναι πως πιστεύω ότι πολλά άτομα από παιδιά μέχρι ενήλικες έχουν εξαρτηθεί από το internet είτε από παιχνίδια είτε από Facebook . Η επίδραση που έχει πάνω τους αυτή η εξάρτηση είναι να μην βγαίνουν έξω ή να βγαίνουν και να είναι συνέχεια με το κινητό συνδεδεμένο στο Facebook. Συμφωνώ πως το internet μας επηρεάζει πολύ στην ζωή μας και ότι έχει πολλά κακά αλλά και πολλά καλά. Όπως για παράδειγμα το Google μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τον τόπο μας και γενικότερα για οποιοδήποτε μέρος θέλουμε να αναζητήσουμε πληροφορίες αλλά και για οτιδήποτε άλλο θέλουμε να ψάξουμε. Τα καλά του Facebook είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με άτομα από όλον τον κόσμο και τα κακά ότι μπορούν να μας παρενοχλήσουν και να μας εκβιάσουν για την προσωπική μας ζωή. Επίσης από το Facebook μπορούν να βγουν και διάφορα στοιχεία μας, για παράδειγμα που μένουμε, το κινητό μας ακόμα και το σχολείο μας και διάφορα άλλα..Γι' αυτό πιστεύω πως το καλύτερο είναι να μη δίνουμε τα στοιχεία μας στο Facebook. Σχετικά με το βίντεο πιστεύω πως είναι ένα καλό πέρασμα προς εμάς για να καταλάβουμε πως δεν είναι όλη μας η ζωή το διαδίκτυο και ότι με το να είμαστε καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη χάνουμε πολλά σημαντικά πράγματα της ηλικίας μας.

    Ραφαηλίδη Ελισάβετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πλέον το ιντερνέτ έχει επηρεάσει πάρα πολύ τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα κάλο , αρχίζουν να μην έχουν επαφή στον πραγματικό κόσμο παρά μόνο στον ψηφιακό .Ο Η/Π και το διαδίκτυο είναι αρκετά χρήσιμα στον άνθρωπο αλλά μπορούν επίσης να γίνουν επικίνδυνα και παράδειγμα είναι και το 4 βίντεο με την παρενόχληση του κοριτσιού μέσα από το διαδίκτυο . Όλοι χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή απλά πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε μέτρο.

    δεν είχα βρει τον τρόπο να το δημοσιεύσω και για αυτό το είχα γράψει στο τετράδιο , αλλά βρήκα τον τρόπο και το δημοσίευσα εδώ

    Άννα Μαυρομάτη :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημήτρης Φειδάνογλου18 Οκτωβρίου 2012 στις 11:58 π.μ.

    Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι κάτι σαν τροφή. Όσο πιο πολύ τρως, τόσο πιο πολύ παχαίνεις. Αν τρως όμως όσο πρέπει και όσο χρειάζεται, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν πάλι δεν τρώς καθόλου, τότε πεθαίνεις. Δεν γίνεται και δεν είναι σωστό στις μέρες μας μα μην έχουμε πιάσει ούτε μί α φορά στη ζωή μας πληκτρολόγιο και να μην ξέρουμε για τις νέες τεχνολογίες που όλο και εξελίσονται.
    Όσο για τον εκφοβισμό τω παιδιών μέσα από το διαδίκτυο, θα συμφωνήσω εκατομμύρια φορές πως είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβει σε ένα παιδί. Έναι το μόνο είδος εκφοβισμού που δεν μπορείς να έχεις μάρτυρες για να σε υπερασπιστούν. Είναι τραγικό να μην έχεις κάπιον να μιλήσεις τέτοιες ώρες. Πάντως γενικά πάνω σε αυτό που ονομάζουμε "bulling" Έχω να προτείνω ένα βιβλίο:
    "Μίλα, μη Φοβάσαι". Εδώ να σημειώσω πως είχα την τύχη να γνωρίσω πριν από δύο χρόνια τη μία από τους συγγραφείς του βιβλίου και με το που την είδα κατάλαβα πόσο αγνή ήταν και πόσο πίστευε αυτά που έγραφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο μπαίνει όλο ένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους.Το διαδίκτυο είναι πολύ χρήσιμο αρκεί να ξέρουμε να το χειριζόμαστε με ασφάλεια και με μέτρο.Μπορούμε να βρούμε ότι θέλουμε,οποιαδήποτε στιγμή.Η υπερβολική χρήση μπορεί να μας φέρει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Όταν το χρησιμοποιούμε πολύ παθαίνουμε εξάρτηση με αποτέλεσμα να απομονωνόμαστε μπροστά σε μια οθόνη,και να μην επικοινωνούμε μεταξύ μας παρά μόνο στον ψηφιακό!

    Πάτυ Νέγκα:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων