Το μπλογκ μας πάει Αρτέμιδα!

Είμαι η Μενίκη Βίλμα, καθηγήτρια θεολόγος στο 1ο γυμνάσιο Αρτέμιδας. θέλω να σας συγχαρώ για το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ που δημιουργήσατε και το ανανεώνετε με επίκαιρα και ΄΄ζωντανά΄΄ κείμενα. Διαβάζουμε συχνά με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας τα άρθρα σας και όχι μόνο... Τα ανέκδοτα έχουν την τιμητική τους αλλά και κάποια κείμενά σας όπως αυτό για τα γκρίκλις, ξεσήκωσαν πολλές αντιδράσεις, που βέβαια συζητήθηκαν με ΔΙΑΛΟΓΟ!
Σας στέλνουμε ανέκδοτα και μία είδηση που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε έναν μαθητή. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, με δημιουργικότητα και φαντασία. Ελπίζω να σας γνωρίσουμε και από κοντά.
                                                                           Μενίκη Βίλμα
 Μια ιστορία ανθρωπιάς
Ο αστυνομικός Λόρενς ντε Πρίμο έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει όταν μια τουρίστρια από την Αριζόνα αποθανάτισε τη σκηνή και έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός έκανε περιπολία κοντά στη διάσημη «Τάιμς Σκουέρ» όταν είδε στο πεζοδρόμιο τον άστεγο ζητιάνο με τα πόδια «γυμνά και γεμάτα φουσκάλες», γράφουν οι New York Times. «Έκανε φοβερό κρύο. Φορούσα δυο ζευγάρια κάλτσες και παρόλα αυτά κρύωνα», είπε ο αστυνομικός στην εφημερίδα.
Η ώρα ήταν 21:30 και ο ντε Πρίμο μπαίνει τότε σε ένα κατάστημα υποδημάτων και αγοράζει ένα ζευγάρι μπότες με επένδυση γούνας για 75 δολάρια. Ο πωλητής, του έκανε μάλιστα και έκπτωση. Η γυναίκα που έβγαλε τη φωτογραφία, και διηγείται το περιστατικό στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook, σημειώνει ότι είδε τον αστυνομικό να γονατίζει και να βάζει τα καινούργια παπούτσια στον άστεγο.

                                                      Αλέξανδρος Στογιάνοφ, 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, Β4

Σχόλια

  1. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας διαβάζετε και να στέλνετε κείμενα, σχόλια και ιδέες! Περιμένουμε να γνωριστούμε και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ31 Ιανουαρίου 2013 στις 5:43 π.μ.

    Αυτό είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις την προσπάθεια ομάδας μαθητών και καθηγητών του σχολείου σου, να σπάει τα σύνορα του δικού σου σχολείου και να αγγίζει μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων!
    Αυτή είναι καλή χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορίας, που γίνεται συνδετικός κρίκος, όταν η απόσταση μας χωρίζει.
    Όπως συνδετικός κρίκος ανθρωπιάς έγινε η πράξη-προσφορά του αστυνομικού για τον ΑΓΝΩΣΤΟ άστεγο.
    Ιδιαίτερους χαιρετισμούς και ευχαριστίες στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας και στην καθηγήτρια τους κα Μενίκη Βίλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε μέσα απ'την καρδιά μας και χαιρόμαστε που τελικά έχουμε ανταπόκριση ακόμα και σε μακρινά μέρη από εμάς !!! Σας έχουμε και αρκετες εκπλήξεις που καραδοκούν ! Χαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Σκλαβούνο! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη συνάδελφο κα. Βίλμα για τα καλά της λόγια και για τη γέφυρα που άνοιξε ανάμεσα στα σχολεία μας. Συγχαρητήρια επίσης στον Αλέξανδρο που διάλεξε αυτή την τόσο ανθρώπινη ιστορία και τη μοιράστηκε μαζί μας!

    Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει και να ενισχυθεί η συνάντηση αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων