Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2013

Με αρκετή καθυστέρηση "Η κοσμική στήλη του σχολείου" παρουσιάζει τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Υποσχόμαστε ότι η ανταπόκριση μας για τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου θα είναι πολύ γρηγορότερη!
Η συντακτική ομάδα


Από τη Μαρία Στερκάι και τη Μαριάννα Παναγιωταρά
 
Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά για την υπέροχη δουλειά τους καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μας που επιμελήθηκαν και φέτος την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου: Την κα Βασιλική Σωτηροπούλου,την κα Λίτσα Σαμιώτη, την κα Νιώρα Ελένη, και τον κο Αντώνη Σκλαβούνο που ανέλαβε τη φροντίδα του ήχου.

Ας απολαύσουμε μερικές εικόνες από τη γιορτή:

Η υπέροχη χορωδία μας!






 Θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις










 

















    

 


Φυσικά, η γιορτή περιλάμβανε και την απονομή αριστείων και βραβείων για τη σχολική χρονιά 2012-2013, καθώς και τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών για τις παρελάσεις της φετινής χρονιάς.

 

Η παράδοση της σημαίας 


Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν!


ΥΓ: Να μην ξεχάσουμε τις δύο συντάκτριες που επιμελήθηκαν τη στήλη και να τις ευχηθούμε καλό ξεκίνημα με πολλή... έμπνευση!
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων