Τα σημάδια που αφήνει πίσω του ο άνθρωπος...

Φέτος εγκαινιάζουμε μια νέα σελίδα στο blog μας με κείμενα, ρεπορτάζ και αφιερώματα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την οικο...λογική μας συνείδηση. Δείτε τι κατέγραψαν οι συντάκτες μας στην τελευταία εκδρομή του σχολείου μας στον Άγιο Κοσμά.


Δήμητρα Σαμπροβαλάκη και Μιχαήλ Άγγελος Καρακάσης 

Ζούμε σε μία χώρα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτών όπου κάθε χρόνο οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε για να δροσιστούμε. Είναι όμως, πλέον σύνηθες το φαινόμενο φεύγοντας από την παραλία να παρατηρούμε σωρούς παρατημένα σκουπίδια πίσω μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες και δύσβατες παραλίες που ίσως δεν φτάσει ποτέ το απορριμματοφόρο. Και ενώ οι επιπτώσεις των σκουπιδιών στις παραλίες είναι γνωστές, το φαινόμενο συνεχίζεται...
Τα απορρίμματα γίνονται συχνά «τροφή» των χελωνών, των δελφινιών, των πουλιών και των ψαριών με αποτέλεσμα πολλά να τραυματίζονται, να πεθαίνουν από ασφυξία ή και να πνίγονται κατά την κατάποσή τους.
 
Σε ένα μέρος τόσο ωραίο όπως ο Άγιος Κοσμάς δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.
Προσέξτε την έντονη αυτή ειρωνεία κάτω από την ταμπέλα στην οποία αναγράφεται με ένα είδος σπρέι "ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ"(πάνω δεξιά)
Σκουπίδια σαν αυτά βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την παραλία, αλλά και τα νερά του Άγιου Κοσμά!!! Αναλογιστείτε αν αυτή η κατάσταση σας χαρακτηρίζει σαν άτομα ή αν θέλετε να κινητοποιηθείτε και να δράσετε ανάλογα για ένα ποιοτικό ΑΥΡΙΟ!
Αυτά είναι τα νερά που πρίν λίγους μήνες έκανες ευχάριστα το μπάνιο σου;

Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε όμως οι παραλίες παραμένουν εκεί όπως και τα σκουπίδια που τις βρωμίζουν.
Ενώ πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον, άλλοι δεν δείχνουν ίχνος σεβασμού...


Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Ενταξειι νομιζω οτι ηταν ενα καλο ξεκινημαα γιαα την καινουργιαα μας στηλη!!!καλη μας αρχηη Μιχαηλ!!!:)
      Δημητρα

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν πάντα κάποιοι και κάποιες από σας που παραμένουν ευαίσθητοι "δέκτες" όσων συμβαίνουν γύρω μας. Εκεί που οι περισσότεροι προσπερνούν αδιάφορα, εσείς σταματάτε, παρατηρείτε, σκέφτεστε και αναρωτιέστε. Και μας βοηθάτε και μας να δούμε και να προβληματιστούμε...Μπράβο για την πρωτοβουλία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων