Αδέσποτα ζώα

Της Αγγελικής Μίχου και της Κατερίνας Μαλανδράκη 

Στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Τα αδέσποτα ζώα είναι συχνά θύματα κακοποίησης από ανθρώπους με πολλές μορφές και σε πολλές περιπτώσεις τα σκοτώνουν με τους χειρότερους τρόπους. Τα περισσότερα αδέσποτα έρχονται από σπίτια όπου τα παίρνουν όσο είναι ακόμα μικρά και όμορφα και όταν μεγαλώνουν τα παρατάνε στους δρόμους μόνα. 
Αλλά εμείς έχουμε μια ερώτηση προς όλους αυτούς τους ανθρώπους: όταν το παιδί σας ήταν μωρό το αγαπούσατε, τώρα που είναι μεγάλο το αγαπάτε ακόμα...Το σκυλάκι σας γιατί δεν το αγαπάτε πια;




 Βέβαια, υπάρχει και το άλλο θέμα: αν βρω ένα αδέσποτο ή ένα κακοποιημένο ζώο τι πρέπει να κάνω; Θα σας παρουσιάσουμε μερικές ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι άνθρωποι σε ειδικούς όσον αφορά αδέσποτα αλλά και γενικά κακοποιημένα ζώα!
1) Τι κάνουμε σε περίπτωση που βρούμε ένα αδέσποτο;
Σε περίπτωση που βρείτε ένα τραυματισμένο ή άρρωστο αδέσποτο θα πρέπει να πάρετε τηλέφωνο τον δήμο ή την κοινότητα όπου βρήκατε το ζώο.
2) Τι κάνουμε αν βρούμε ένα δηλητηριασμένο ζώο;
Καταρχάς ένα δηλητηριασμένο ζώο είναι πολλές φορές άγριο, επιθετικό, κάνει εμετό και έχει φοβερούς σπασμούς, για αυτό αν δούμε κάποιο ζώο σε τέτοια κατάσταση δεν πρέπει να πανικοβληθούμε ή να φοβηθούμε. Πρέπει να το πάμε στο κοντινότερο κτηνιατρείο. Αν το ζώο δεν συνεργάζεται τότε πρέπει να πάρετε κάποιον αρμόδιο τηλέφωνο. (Μπορείτε να βρείτε νούμερα σε γραμμές πληροφοριών)
 
Ένα σκυλί που βρέθηκε άρρωστο και εγκαταλελειμμένο και μετά από φροντίδα κατόρθωσε να ξαναβρεί τη χαρά!

Ό,τι δεν θέλετε να κάνουνε σε εσάς 
μην το κάνετε στα ζώα!

Σκεφτείτε το!




Σχόλια

  1. Πολύ ωραία η εικόνα που λέει "Όλα τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα" δείχνει ένα ωραίο νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων