Το "Βγάζω γλώσσα" εκπέμπει και στο ραδιόφωνο!

Για πρώτη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού μέσα από την ομάδα του μαθητικού μας ιστολογίου συμμετέχει στο διαδικυτακό ραδιόφωνο του European School Radio.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio” είναι το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο έχει ώς σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.


Ο “European School Radio ” είναι ανεξάρτητος, αδέσμευτος και πολυσυλλεκτικός ραδιοσταθμός,  έξω από φυλετικούς, θρησκευτικούς,  κομματικούς και, παραταξιακούς προσδιορισμούς. Ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

Άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η πρωτοβουλία για το ακαδημαικό έτος 2013-2014 είναι το θεματικό έτος του Ενεργού Πολίτη, με την παρότρυνση για ανάληψη μαθητικών πρωτοβουλιών, για ελεύθερη έκφραση μέσα από δημοκρατικές συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, όπως η  εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, ο κοινωνικός αποκλεισμός κα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

European School Radio 

 

Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την πρώτη μας εκπομπή! 

 


 Ακούστε το πρώτο μας ραδιοφωνικό σποτ:



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων