Φωτιά Πάνω Από Την Πομπηία



της Δάφνης Περισιανίδη
 
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, παρακολούθησα το «Φωτιά Πάνω Από Την Πομπηία» και ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει! Γι’αυτό και αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο σαν μια μικρή «κριτική»


Λίγα λόγια για την ταινία...

Το 79 μ.Χ. και με φόντο τον ανήσυχο Βεζούβιο, ο Βρετανός σκλάβος Μάιλο καταφθάνει στην Πομπηία ως ο διάσημος μονομάχος Κέλτης. Εκεί θα γνωρίσει την όμορφη κόρη του έπαρχου Κάσια, τον αήττητο «συνάδελφό» του Άτικους, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει σε αγώνα μέχρι θανάτου, και τον Ρωμαίο γερουσιαστή Κόρβους, υπεύθυνο για το θάνατο της οικογένειάς του.


Σκηνοθεσία:Πολ. Γ. Σ. Άντερσον  

Με τους: Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Τζέσικα Λούκας, Κιτ Χάρινγκτον     


Η άποψη μου…

Η ιστορία έχει ενδιαφέρουσα πλοκή και τα γεγονότα σου αποκαλύπτουν κι άλλα στοιχεία κάθε φορά για τους ήρωες της ταινίας. Ο Μάιλο, όπως και η Κάσια, δείχνουν από την αρχή τα ιδιαίτερα συναισθήματα που έχουν ο ένας για τον άλλο. Στο έργο αυτό όμως βλέπουμε και τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις όπως η έκρηξη του Βεζούβιου! Ειδικότερα το τέλος της ταινίας ήταν πολύ συγκινητικό και εμένα με συγκλόνισε…Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα! Αν την έχετε δει μπορείτε να αφήσετε στα σχόλια τη γνώμη σας και την δική σας «κριτική»

Τέλος η μουσική ήταν εξίσου καλή και ταίριαζε με το «κλίμα» της ταινίας


Το trailer της ταινίας:
 




Σχόλια

  1. Παιδιά τις ταινίες τις είδα και ηταν οι καλύτερες ever!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων