Ο δημιουργικός κόσμος του MINECRAFT

 του Θάνου Κουτσοστάθη

Επί την ευκαιρία της νέας μας στήλης για τα πιο ωραία Videogame, θα σας παρουσιάσουμε ένα Videogame, αλλιώτικο και δημιουργικό. Και δεν είναι άλλο από το… 


Το MINECRAFT είναι ένα παιχνίδι «Pixelισμένο», θα μπορούσε να πει κάποιος, δηλαδή τα ΠΑΝΤΑ σ’ αυτό το παιχνίδι είναι από ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΧΗΜΑ. Το παιχνίδι είναι και Διαδικτυακό, με άλλους παίχτες, αλλά και για να το παίξει κάποιος μόνος του. Κατεβάζεται από το Internet, στο https://Minecraft.net με κόστος 19.95 ΕΥΡΩ και ενημερώνεται αυτόματα για κάθε νέα έκδοση ενώ υπάρχει και σε Disc για το XBOX. Το Minecraft είναι εκπληκτικό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφραστεί όπως θέλει σ’ αυτό το παιχνίδι. 
 Ακολουθεί το Trailer του: https://www.youtube.com/watch?v=MmB9b5njVbA#t=0

Σ’ αυτό το μαγευτικό παιχνίδι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την πόλη του, το σπίτι του, τον κόσμο του… με τη φύση του MINECRAFT να τα έχει όλα (βροχή, ηλιοφάνεια… ηφαίστεια, ποτάμια, βουνά…) και να δίνει την ευκαιρία μιας «αναδημιουργίας» του κόσμου μας, όπως την θέλει εκείνος. Τα τρία modes του MINECRAFT, το Survival, το Creative και το Hardcore αφομοιώνουν τη δυσκολία του παιχνιδιού. Στο Survival πρέπει ο παίχτης να τα φτιάξει όλα μόνος ενώ στο Hardcore, ίδιο με το Survival, άμα πεθάνεις το save διαγράφεται. Και το Creative τα έχει όλα έτοιμα με άπειρη ζωή.


 Το να φτιάχνει κανείς ΜΟΝΟΣ του το σπίτι του, χωρίς κανόνες, είναι, πιστεύω, ό,τι καλύτερο. Τα σπίτια, από το πιο απλό ως ένα τεράστιο κάστρο είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί κανείς με τον τρόπο του και να «γράψει» το μέλλον του (στο σπίτι του). Μπορεί να προσθέσει πισίνες, Galleries κ.α. 


 Εκτός απ’ το σπίτι του, κάποιος μπορεί να διαμορφώσει και τις μηχανές. Οι μηχανές είναι ειδικά Blocks που πρέπει να ενεργοποιηθούν από ένα μοχλό/διακόπτη και βασική πηγή ενέργειας, το Redstone, που υπάρχουν κοιτάσματά του σε βάθος κοντά στο τέλος του κόσμου. Με μεγάλη πολυπλοκότητα, οι μηχανές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά όπως παγίδες, πόρτες κ.α. 


 Το Minecraft, δεν έχει τέλος, όπως άλλα παιχνίδια, αν και μπορούν να νικηθούν οι δυνάμεις του κακού. Αυτές είναι γνωστές ως Nether ή Ender. O κόσμος του Nether είναι ένας κόσμος που είναι απ’ τη φωτιά και τη λάβα, με τρομερά τέρατα να παραμονεύουν εκεί. Ενώ ο κόσμος του End, είναι το «Τέλος» των αρχηγών του παιχνιδιού. Στο End ζει ο Ender Dragon αλλά και άλλα φοβερά τέρατα. Ο Ender Dragon είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί και βασικό χαρακτηριστικό των δυνάμεων του Ender είναι η Τηλεμεταφορά.




Υπάρχουν και άλλα πολλά που το Minecraft έχει αλλά ας τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Ξεχωρίζουν οι Διαδικτυακές ικανότητες, τα Texture Packs, τα Mods, τα Skins κ.α.
Τα Texture Packs θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το Theme του Minecraft, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να αλλάζουν ανάλογα με το θέμα του Texture Pack τα blocks του Minecraft.



 Τα Mods προσφέρουν στο παιχνίδι νέα αντικείμενα. Αξιοπερίεργα, φυσικά, νέα bosses κ.α


 Τα Skins προξενούν το ενδιαφέρον έχοντας διάφορες παραστάσεις οι οποίες κάνουν το Minecraft πιο διασκεδαστικό.




 Το μόνο πράγμα που έχω να σας πω είναι ότι αξίζει απόλυτα τα 19.95€ που θα δώσετε. Καλό παιχνίδι!!! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων