Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από τη ζωή σας;

Ναι, λοιπόν! Το πρώτο άρθρο της συντακτικής ομάδας του blog είναι έτοιμο! (μετά από αρκετές καθυστερήσεις, είναι η αλήθεια, αλλά είμαστε όλοι σε μια διαδικασία όπου ψάχνουμε και δοκιμάζουμε διαφορετικές λύσεις και επιλογές). Τα μέλη της ομάδας που έχει αναλάβει τη διαχείρηση και οργάνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου συστήνονται και εξηγούν τι σχεδιάζουν και τι επιθυμούν από το blog και τη συμμετοχή τους στην ομάδα των συντακτών. Όλοι, σίγουρα, επιθυμούμε να... μας διαβάζετε και να μας σχολιάζετε!


Το πρώτο μας άρθρο... Και η ερώτηση; Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από τη ζωή σας; Σκέφτηκα πολύ το τι θα έπρεπε να γράψω. Κατέληξα στο ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα. Αυτό που θέλω προσωπικά να πετύχω είναι να εκφραστώ μέσα από αυτό. Να είναι ένα μέσο που να μπορούμε να επικοινωνούμε, να λέμε τις απόψεις μας, να διαφωνούμε και αυτό να μας δίνει τροφή για συναντηθούμε σε ένα διάλειμμα και να το συζητήσουμε. Είτε σας ξέρω είτε όχι. Επίσης, επειδή παντού ακούγεται - και έχουμε μπουχτίσει κάπως- ότι η εποχή είναι δύσκολη θα θέλαμε, και θα ήθελα, να δώσουμε φυσικά και μια νότα γέλιου, χαμόγελου, ελπίδας. Να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια των άλλων και να τους δείξουμε επίσης πώς την βλέπουμε εμείς. Να βρούμε κοινά ενδιαφέροντα, να δείξουμε τα δικά μας και να δούμε των άλλων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε μόνο κερδισμένοι να βγούμε. Και ελπίζουμε να γίνει και με το παραπάνω!

                                                                                            Εύα Τζανακάκη




 Ποιοι είμαστε λοιπόν και, επιτέλους, τι θέλουμε απ’  τη ζωή σας;;; Θα σας βοηθήσω εγώ. Είμαστε μια ομάδα μερικών ατόμων που το μόνο που θέλουμε από εσάς, τους αναγνώστες μας, είναι να θυμάστε πως υπάρχουμε και εμείς!!! Αν όλα πάνε καλά, με το περιοδικό μας (και πάνω σε αυτό, μην περιμένετε ένα τυπωμένο περιοδικό) θα πείσουμε το κοινό μας πως το διαδίκτυο έχει απεριόριστες δυνατότητες και μία από αυτές θα είναι και η τακτική ανανέωση και ενημέρωση της σελίδας μας. Περιμένουμε πολλά πολλά σχόλια, πολλές πολλές ιδέες και κυρίως απαιτήσεις και παρατηρήσεις, ώστε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Στόχος μου είναι το αποτέλεσμα να είναι κάτι που θα απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, με βάση τον χαρακτήρα και τα ενδιαφέροντα του καθενός, αλλά και βάσει της διάθεσης και όρεξης του καθενός. Εμείς θα είμαστε εδώ για πολύ λίγο ακόμα (δυστυχώς...). Οπότε φροντίστε να ενημερώνεστε για τη σελίδα μας, καθώς είστε οι διάδοχοι και αργά η γρήγορα θα έρθετε στη θέση μας.


                                                                              Δημήτρης Φειδάνογλου





Ποιοι είμαστε ,γιατί αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το blog και τι προσφέρει στους αναγνώστες αλλά και σε εμάς τους ίδιους ; Μια ερώτηση που ξεδιπλώνει όμως χίλιες διαφορετικές απαντήσεις. Πρώτα απ' όλα είμαστε ΟΜΑΔΑ... μια ομάδα από 14 άτομα και δυο υπέροχες καθηγήτριες. Από την υπέροχη αυτή ομάδα του blog δεν θέλω να ζητήσω πολλά. Θέλω μόνο να συνεχίσουμε την άψογη αυτή συνεργασία που έχουμε μέχρι το τέλος χωρίς καυγάδες και τσακωμούς που μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση της ομάδας. Για τους αγαπημένους αναγνώστες του blog θέλω να πω πως όλοι μαζί, σαν μια παρέα, θα μπορούμε να περιηγηθούμε σε διάφορους κόσμους και καθένας να ασχοληθεί με ένα θέμα που του αρέσει π.χ.μουσική, κινηματογράφος, αθλητισμός κλπ. Θέλω επίσης να σας παρακαλέσω να γράφετε τα σχόλια σας και να μας βοηθήσετε να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο blog που νομίζετε ότι θα το κάνουν καλύτερο και πιο ενδιαφέρων. Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη...φέτος,στο τέλος της χρονιάς,το καραβάκι μας θα αλλάξει διαδρομή και θα φύγει από το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού που τόσο αγαπήσαμε...οπότε σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ θερμά να συνεχίσετε την δουλεία που θα έχουμε κάνει μέχρι τότε.


                                                                                    Ιωάννα Πλατή







Στην αρχή δεν περίμενα ότι θα’ ταν τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον για ‘μένα γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα ξανά για κάτι παρόμοιο! Αλλά αφού το σκέφτηκα λίγο ανακάλυψα πως δεν ήταν κάτι τόσο απλό! Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή των εφήβων εφόσον οι περισσότεροι καταπατάνε τα θέλω μας και τα πιστεύω μας αγνοώντας πως ένα παιδί έχει την ανάγκη να ακουστεί! Αυτό που θέλουμε πιστεύω είναι να ακουστεί η φωνή μας! Να μην είμαστε απλοί αρθρογράφοι αλλά εκπρόσωποι των παιδιών! Να μοιραστούμε πράγματα! Να ακούσουμε και τις δικές σας γνώμες και τα δικά σας σχόλια! Να διαφωνήσετε και να αντιδράσετε σ’ αυτά που γράφουμε! Και το κυριότερο να μείνουμε με την ανάμνηση πως κάποτε στο γυμνάσιο είχαμε την ικανοποίηση να ξέρουμε πως κάποιος διάβασε τα άρθρα μας και σκέφτηκε πως γράφτηκαν αποκλειστικά για αυτόν!


                                                                          Αφροδίτη Χρονοπούλου

 




 Το blog σημαίνει δυνατότητα να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να ανταλλάσσουμε απόψεις και  φυσικά να γράφουμε για διάφορα θέματα που μας ενδιαφέρουν ή τουλάχιστον αυτή είναι η οπτική μας γωνία και ο σκοπός μας. Μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από 12 εφήβους και 2 καθηγήτριες για τον εξής σκοπό : πρώτα απ' όλα την ομαδοποίηση μας, ύστερα την ενημέρωση και ψυχαγωγία όχι μόνο των παιδιών του σχολείου μας αλλά και τη δική μας και τελευταίο την ανάδειξη του ταλέντου μας ως συντάκτες (έστω και μικροί!).



 Όσον  αφορά τι πρέπει να κάνετε εσείς, είναι πολύ εύκολο. Καθίστε, χαλαρώστε, πάρτε μια κούπα με αρωματικό τσάι και διαβάστε ό,τι σας ενδιαφέρει, εφόσον θα έχουμε και του πουλιού το γάλα!

           
          Γιώργος Παπαδόπουλος και Φίλιππος Παύλου



Εμείς (από εδώ και πέρα όταν μιλάω για την ομάδα του blog δεν θα χρησιμοποιώ την λέξη εγώ) είμαστε απλά παιδιά, για την ακρίβεια απλοί έφηβοι , σαν και εσάς, με μεγάλα όνειρα, πολλή φαντασία και ελπίδες για το μέλλον … Θέλοντας να μεταδώσουμε με κάποιο τρόπο τον ενθουσιασμό μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και με την βοήθεια δύο αξιολάτρευτων καθηγητριών (κυρία Σαμιώτη και κυρία Παπανδρέου) δημιουργήσαμε αυτό το blog . Μέσα από αυτό θα επικοινωνούμε, θα ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες, θα διασκεδάζουμε, θα ενημερωνόμαστε για διάφορα θέματα, θα περνάμε την ώρα μας ευχάριστα ! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα ενωθούμε και θα γίνουμε όλοι μια ομάδα. Γιατί στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να ανήκουμε σε μια ομάδα, να είμαστε μέλη της, να εκφραζόμαστε, να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο ….
                                                                                                                                       Κατερίνα Πλατή


Βασικά, όταν άκουσα ότι θα κάνουμε ένα blog, μου άρεσε πολύ η ιδέα, γιατί σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι δημιουργικό και που θα το θυμόμαστε, γι' αυτό μπήκα στην ομάδα. Εκτός από μια ανάμνηση του ότι κάναμε στο  blog, θέλω να είμαστε μια ενωμένη ομάδα η οποία θα περνάει καλά και θα γελάει γιατί ,εκτός από την συγγραφή, αυτή ήταν η όλη ιδέα. Ουσιαστικά, μέσω του  blog θα έχουμε την ικανότητα να  συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να αφήνουμε σχόλια. Αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο γιατί θα γίνεται ένας ‘’ηλεκτρονικός διάλογος’’ με άλλους ανθρώπους.

                                                                 Ελένη Σιδέρη



Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να είμαι σε συντακτική ομάδα! Στην αρχή δεν ήθελα, ίσως ντρεπόμουν ή φοβόμουνα, φοβόμουνα τις αντιδράσεις των υπολοίπων.. Παρόλα αυτά, τόλμησα να μπω στην ομάδα του blog ανακαλύπτοντας έτσι πως δεν έχει σημασία η γνώμη του άλλου, αρκεί να περνάς εσύ όσο το δυνατόν καλύτερα! Αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς σε αυτή την ομάδα, ενημερώνουμε και ψυχαγωγούμε τους αναγνώστες μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς!
 

                                                                                        Γιαλαμά Δηιάνειρα




Η δημιουργία τουBLOG και της αντίστοιχης συντακτικής ομάδας πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ιδέα. Έτσι μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα με τους καθηγητές και με τα παιδιά του BLOG. Επίσης μπορούμε να μιλάμε με άλλα BLOG σχολείων και να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας για διάφορα θέματα που μας απασχολούν. Με αυτό τον τρόπο μας ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας επικοινωνίας άμεσα και γρήγορα. Πιστεύω ότι το BLOG θα παρέχει ενημέρωση σε όλα τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Επιπλέον είναι ένας καλός τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με την τεχνολογία.

                                                                                                   Θοδωρής Σαγρέδος



Θα θέλαμε να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο με την δική μας νεανική ματιά, σσχολιάζοντας επίκαιρα θέματα που μας απασχολούν τις σημερινές εποχές .

                                                                                                                                                                 Δήμητρα Κακολύρη




Ποιοι είμαστε κ' τι θέλουμε από σας τους αναγνώστες μας; Είμαστε λοιπόν μια συντακτική ομάδα 12 έφηβων κ 2 καθηγητριών που είναι γεμάτοι όρεξη έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα όνειρα τους. Σκοπός μας είναι να σας ψυχαγωγήσουμε και να σας ενημερώσουμε για ότι έχει να κάνει σχέση με το σχολείο αλλά και με δραστηριότητες έξω από αυτό. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!!!!!!!!!!!

                                                         Αλεξάνδρα Παπαγεωργοπούλου  




Ακόμα και όταν γράφουμε στο ημερολόγιό μας ή ένα ποίημα, στο βάθος θέλουμε κάποιος να το διαβάσει, ελπίζουμε ότι θα το διαβάσει... Αυτό είναι η αρχή της λειτουργίας της έκφρασης, θέλουμε να μιλήσουμε στους άλλους. Είναι η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.  Νομίζω η δημιουργία της ομάδας του μπλογκ είχε αυτή την ορμή στα θεμέλιά της.

Πρώτα απ’ όλα, θέλαμε να σχηματίσουμε έναν πυρήνα επικοινωνίας και ανταλλαγής μεταξύ καθηγητών και μαθητών, όπου όλοι μαζί αλλά και ο καθένας με το ρόλο του, θα δίναμε τα χέρια σε μια κοινή προσπάθεια.

Ύστερα, θα ανοίγαμε τον κύκλο μας και προς τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, καθηγητές και μαθητές. Η στενή μας ομάδα θα γινόταν ο δίαυλος για να επικοινωνήσουν και όλοι οι υπόλοιποι μαζί μας και μεταξύ τους. Γιατί το υλικό μας θα προέρχεται από όλους. Όπως και τα σχόλια και η ανταπόκριση σε όσα γράφονται. Ένα δούναι και λαβείν.

Ακόμα, θα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε επιτέλους, να γράψουμε, να εξασκήσουμε ταλέντα κάθε είδους, να μάθουμε.

Και τέλος, επειδή είναι δεδομένο πως οι μέρες που διανύουμε δεν είναι και τόσο ρόδινες, με το γέλιο, τη δημιουργική διάθεση και την έξαψη που φέρνει η ομαδική δημιουργία, να ζήσουμε πρώτα εμείς και ύστερα να το μεταδώσουμε και στους άλλους το μήνυμά μας: υπάρχουμε, ζούμε, δημιουργούμε, περνάμε καλά και προχωρούμε ακόμα και μέσα σε μια εποχή που μόνο κέφι για δημιουργία δεν έχει....
Εμείς, κόντρα στον καιρό και στα μαύρα σύννεφα, με το όχημα της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού, του χιούμορ, της επικαιρότητας, του προβληματισμού, θα βαδίζουμε μπρος γιατί ξέρουμε πως, πίσω από τα σύννεφα αυτά, υπάρχει πάντα ο ήλιος και, πού θα πάει, θα φανεί! 
                                                                                                   Γιάννα Παπανδρέου




Γράφω: εκφράζω λόγια με γράμματα του αλφάβητου (Κριαράς)
“έγραψε αυτό που είπες!”
“Μη με γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια!”
“Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει!”
Γράφω, γράφεις, γράφει... γιατί;
Γράφουμε γιατί έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε και να μοιραστούμε όσα σκεπτόμαστε.
Γράφουμε γιατί πάντα μας άρεσε να ακούμε και να διηγούμαστε ιστορίες.
Γράφουμε γιατί θέλουμε.
Γράφουμε και άλλα κείμενα εκτός από εκθέσεις.
Γράφουμε για να βάλουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας και τον κόσμο γύρω μας.
Γράφουμε γιατί έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε και άλλους κόσμους εκτός από αυτόν που μας περιβάλλει.
Γράφουμε για να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
“Καλά, έγραψε ιστορία πάλι!”
“Το γράφε η μοίρα της...”
Άσε, μη δίνεις σημασία, γραμμένους μας έχει...”

                                                                                              Λίτσα Σαμιώτη





















Σχόλια

  1. Επιτέλους! Πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνια ¨)))))

    Γιάννα Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Φειδάνογλου30 Οκτωβρίου 2012 στις 6:47 π.μ.

    Καλή μας αρχή!!!! Εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν και να διασκεδάσουμε πολύ πολύ πολύ..... Και παρά τις καθυστερήσεις, ομολογώ πως το ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ είναι απλά υπέροχο!!! Περιμένω με ανυπομονησία το δικό μου άρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι Αθηνών και περιχώρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα κοιτάξτε το δεν είναι αξιολάτρευτο? Ομολογώ οτι δεν το περίμενα έτσι,άλλα φυσικά διαψεύθηκα,είναι πολύ ωραίο!Καλή αρχή όπως είπε και ο Δημήτρης! Μάκια-Μούκια! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουυ !! Ενθουσιασμός ... χαράαα !!!
    Άντε καλή μας επιτυχία !!
    LIKE IT ??? SHARE IT !!!

    George Papadopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ξεκινήσαμε..:)
    Καλή μας αρχή..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλιο για τα avatar... Εκπροσωπείται όλο το ζωικό βασίλειο! αρκουδάκια, γατούλες, πουλάκια, λαγουδάκια, ένα ασυνήθιστο "πετούμενο" και ένα περίεργο τρωκτικό στην αρχή της σελίδας! Ακολουθούν οι τέχνες και τα γράμματα: μουσική, ζωγραφική με ολίγον τεχνολογία, γκράφιτι, λογοτεχνικοί ήρωες... για το τέλος, πολλά χρωματιστά καραμελάκια!!! Απαραίτητο αξεσουάρ: χοντρά γυαλιά! (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή...)
    Καλή σας αρχή και καλή έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο η κ. Σαμιώτη γίνεται ένας χαμός από τα avatar μας αλλά εύχομαι σε όλους good luck.Αέρας στα πανιά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όντως, πολλά γυαλιά και μεγάλα μάτια! Αυτό κάτι λέει για σας παιδιά. Τυχαίο που βρεθήκατε σε συντακτική ομάδα εφημερίδας; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύχομαι στη συντακτική ομάδα του "Βγάζω γλώσσα" να μας ταξιδέψει, σε δρόμους φανταστικούς, δημιουργικούς, ελπιδοφόρους…
    Καλό μας ταξίδι!!!
    Α.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ, σας θέλουμε κοντά μας στο ταξίδι αυτό! (εκ μέρους όλης της συντακτικής ομάδας)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια "αγαστή συνεργασία" και με την κινηματογραφική ομάδα, όπως και με όλες τις λοιπές ομάδες του σχολειού μας!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια "αγαστή συνεργασία" και με την κινηματογραφική ομάδα, όπως και με όλες τις λοιπές ομάδες του σχολειού μας!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων