Μια παράσταση χίλια συναισθήματα...

Η κοσμική στήλη του σχολείου μας
  
Καλησπέρα σας, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στη νέα, υπερανανεωμένη στήλη του blog μας!!! Τα νέα του σχολείου πάντα θα είναι το βασικό θέμα ενός σχολικού περιοδικού και είμαστε εδώ για άλλη μια φορά με τις δικές μας ειδήσεις. Μαζί, μέσω της τακτικής ενημέρωσης, θα μαθαίνουμε πρώτοι τα νέα που μας αφορούν άμεσα, θα τα ακούμε μέσα απ’ τη δική μας γλώσσα και ίσως να τα μαθαίνουμε ακόμα και πριν το μάθουν οι ίδιοι οι καθηγητές! Αλλά επειδή δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, ας περάσουμε στο πρώτο θέμα της χρονιάς…



 

Το πρώτο μεγάλο «κοσμικό» γεγονός της σχολικής χρονιάς 2012- 2013 ολοκληρώθηκε! Η πρώτη γιορτή της χρονιάς, η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, είναι γεγονός! Είναι από τις
σημαντικότερες εκδηλώσεις του σχολείου, καθώς γίνεται η απονομή της ελληνικής σημαίας στον σημαιοφόρο και στους παραστάτες. Παρ’ όλα αυτά, είναι η στιγμή της απονομής αριστείων και βραβείων στους μαθητές που ο ζήλος και η προσπάθειά τους έδωσαν καρπούς.





 

Η φετινή γιορτή οργανώθηκε από τις κυρίες Γ. Παπανδρέου και Α. Κουγιάτσου, ενώ όπως πάντα την επιμέλεια της μουσικής και της χορωδίας είχε η κα Β. Σωτηροπούλου και των σκηνικών η κα Μ. Ανδρουτσοπούλου. Η παράσταση ξεδιπλώθηκε μέσα από ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Θεωρώ πως ήταν ξεχωριστή παράσταση και, από την εμπειρία μου, μπορώ να σας πω πως η εκτέλεση ήταν εξαιρετική. Δεν είχε ποιήματα και σε συνδυασμό με τα τραγούδια που η χορωδία ερμήνευσε μοναδικά, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Το αποτέλεσμα: Δεν ήταν βαρετή! Και αυτό είναι μοναδικό κατόρθωμα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με εφηβικό κοινό.








Ο φακός των ανταποκριτών του «Βγάζω Γλώσσα» ήταν παρών στις πρόβες και αποθανάτισε σκηνές από τη δουλειά των παιδιών για να έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση δουλειάς. 



 
 


Παράλληλα, η χορωδία έκανε τον δικό της αγώνα δρόμου…



 Πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν σταματάνε τα χαμόγελα και τα κέφια!!!












Αλλά μην ανησυχείτε! Δεν τελειώσαμε ακόμα! Μόλις πέρασε και μια παρέλαση… Η οποία κύλησε ομαλά, δεν είχαμε επεισόδια και τα σχετικά και, χάρη στη βοήθεια των δύο γυμναστών μας, όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά!!! 

Ραντεβού ξανά στις 17 Νοεμβρίου…!

Αυτά για σήμερα… Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!!!


Δημήτρης Φειδάνογλου

 

Σημείωση: Για κάποιες από τις φωτογραφίες χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εύα Τζανακάκη και τον κύριο Σκλαβούνο. Ευχαριστούμε πολύ!!!

Σχόλια

  1. Δημήτρη, πολύ ωραία η ενημέρωση!
    Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία όλοι μαζί που δουλέψαμε! Με πολύ φιλότιμο, φαντασία και συνεργασία χτίσαμε αυτή τη λιτή αλλά εύγλωττη πιστεύω γιορτή. Εγώ από την πλευρά μου χάρηκα πάρα πολύ την προθυμία και τη δημιουργικότητα όλων των παιδιών του θεατρικού, που έβαλαν πολλές πινελιές και έλυσαν πολλά προβλήματα στην πορεία. Τι θα έκανα χωρίς αυτούς, ειλικρινά!!!
    Αυτά κάνει η ομάδα!!! Και οι γιορτές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να το καταλάβουμε αυτό,μικροί και μεγάλοι...:))
    Και εις άλλα με υγεία, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά Δημήτρη!Έχουμε την ευκαιρία,με αυτό το άρθρο να δούμε και τι έγινε "backstage"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο ο Φίληππος.Πολύ καλή δουλειά Δημήτρη μου άρεσε πολύ το άρθρο σου.Όντως είχε πολύ πλάκα η όλη διαδικάσια της προέτοιμασίας.Παρά το μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα γιορτή.Αλλά περιμέντε να δείτε τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ σε αυτήν την γιορτή.Σας εγγυόμαι από τώρα ότι θα είναι φαντασμαγορική.

      Διαγραφή
  3. Δημήτρης Φειδάνογλου31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:13 π.μ.

    Αυτό ήταμια δική μου επινόηση... Καθώς παρακολουθούσα την πρόβα από την οποία πήρα τα πλάνα, έβλεπα τον καθένα να κάνει ό,τι του κατέβαινε... Και τότε σκέφτηκα "Δεν θα 'ταν άσχημη ιδέα να ανεβάσω ένα κομμάτι με αυτά που έγιναν πίσω από τις κάμερες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωτηροπούλου Βασιλική31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:24 μ.μ.

    Δημήτρη μου δεν έχω λόγια...εξαιρετική δουλειά...άλλωστε το ταλέντο σου φάνηκε δύο χρόνια πριν...δεν ξαφνιάζομαι μπορώ να πω..πρέπει να εξομολογηθώ ότι αν και λόγω σοβαρών προβλημάτων η μουσική ομάδα μπήκε στο παιχνίδι τις τελευταίες δέκα ημέρες εσείς ήσαστε αυτοί που μου με εμπνεύσατε με την αστείρευτη (μέχρι τελικής πτώσεως )όρεξή σας και το κέφι σας....ήσαστε όλοι υπέροχοι...και στο θεατρικό και στη μουσική....γιατί στην ομάδα 1+1=11........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη άξιος!!!
    Συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα (μαθητές και καθηγητές) που εργάστηκε και παρουσίασε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
    Πάντα τέτοια!!!

    Α.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει η λέξη "ομάδα"!!!!
    Κάθε φορά που λειτουργεί, έχω μάθει και κάτι καινούριο και έχω πάρει και μια καινούρια χαρά!
    Αυτή η φορά ήταν μία από αυτές.

    Ακριβώς, κ.Σωτηροπούλου. Στην ομάδα 1+1=11!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων