Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από ΜΑΓΕΙΑ!

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στα αγαπημένα μας βιβλία, κάποια από τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν αναλυτικά τα βιβλία που τους αρέσουν! Πρώτο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το...


Του Θάνου Κουτσοστάθη

Πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει για το θρυλικό μάγο της μοντέρνας Αγγλικής λογοτεχνίας, τον Harry Potter. Εγώ λοιπόν σας τονίζω ότι αν δεν έχετε διαβάσει τις περιπέτειες αυτού του πολύ συμπαθητικού ήρωα, πρέπει να το κάνετε! Πριν σας αναφέρω οτιδήποτε για αυτά τα βιβλία και τις εξελίξεις τους ως κινηματογραφική ταινία, Videogame κ.α. σας προτείνω ανεπιφύλακτα να έρθετε σε επαφή με το μαγικό κόσμο του Harry Potter.



 Η συγγραφέας του βιβλίου, Joan K. Rowling, γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1965 στο Bristol. Επέλεξε το παρατσούκλι J. K. Rowling έτσι ώστε τα αγόρια να μην καταλάβουν ότι είναι γυναίκα, γιατί έτσι μπορεί να μην διαβάζανε το βιβλίο λόγω του φύλλου της συγγραφέως. Η J. K. Rowling διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία και η περιουσία της ξεπερνά τα 560 εκατομμύρια. Επίσης, το 2000 η βασίλισσα Elizabeth  την έχρισε αξιωματούχο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το 2006 ο Αστεροειδής 43844 ονομάστηκε Rowling προς τιμήν της και τον Ιούνιο του 2006 το κοινό του περιοδικού “The Book Magazine” την όρισε την μεγαλύτερη εν ζωή βρετανίδα συγγραφέα έχοντας τους τριπλάσιους ψήφους από τον 2ο με τους περισσότερους ψήφους συγγραφέα. 



Τα βιβλία του Harry Potter είναι: 1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος) 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (O Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά) 3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (O Χάρι Πότερ κι ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν) 4. Harry Potter and the Coblet of Fire (Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς) 5. Ηarry Potter and the Order of Phoenix (Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα) 6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ) 7. Harry Potter and the Deathly Hallows (O Xάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου)



 Η Ιστορία
Όταν ο Χάρι ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο της μαγείας και καταφθάνει στο Hogwarts, ο Voldemort κινείται από τις σκιές του ημιθανάτού του για να επιστρέψει. 
Στο 1ο βιβλίο η σύνδεση του με τον Voldemort αποκαλύπτεται και οι αληθινές του επιθυμίες έρχονται στην επιφάνεια. Μαζί με τους φίλους του Ρον, Ερμιόνη & Χέντβιχ θα ξεκινήσει την πορεία του στη μαγεία. Ο Voldemort προσπαθεί να κλέψει τη Φιλοσοφική Λίθο για να επανέλθει. Ο Χάρι με την Λευκή Μαγεία ή αλλιώς την αγάπη, θα νικήσει (όπως παλιά), ενώ λύνει τις πρώτες του δοκιμασίες και θα ανακαλύyει πόσο μοιάζει στον James Potter, μέσω του μεγάλου αθλήματος με σκούπες, το Quidditch . 



Στο 2ο έτος, τα πιο σκοτεινά μυστικά του Hogwarts ξεκινούν να αποκαλύπτονται. Ο Voldemort επιστρέφει μέσω του ημερολογίου του ως Άντον Χέρτ και η Κάμαρα με τα Μυστικά ανοίγει. Η σύγκρουση Γκρίφιντορ-Σλίθεριν θα οδηγήσει τον Χάρι να νικήσει και τον Voldemort και το Σλίθεριν με την βοήθεια του Γκρίφιντορ.




Το 3ο έτος ξεκινά με έναν φοβερό εγκληματία, τον Serius Black, να δραπετεύει και να ακολουθεί τον Χάρι. Με τον νέο δάσκαλο του και παλιό φίλο του πατέρα του θα ανακαλύψει τον μόνο συγγενή που του έχει μείνει, το νονό του. 



Στο 4ο έτος υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των σχολείων μαγείας του κόσμου. Ο κριτής για τη συμμετοχή τους, το θρυλικό Κύπελλο της Φωτιάς. Μέσα απ’ τους άθλους που θα περάσει, θα φτάσει στον Voldemort που θα αναγεννηθεί απ’ τους υπηκόους του και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελική μάχη. 



Στο 5ο έτος οι κίνδυνοι στον κόσμο των θνητών και στο Hogwarts θα αρχίσουν να γίνονται πολλές αλλαγές. Και όπως ο Φοίνικας αναγεννιέται μέσ’ απ’ τις στάχτες του, έτσι και το Τάγμα του Φοίνικα θα αναγεννηθεί και θα οργανωθεί κατά του Voldemort, ενώ ο Χάρι θα ανακαλύψει την χαμένη προφητεία για εκείνον και τον Voldemort. 



Στο 6ο έτος οι Θανατοφάγοι (οπαδοί του Voldemort) αρχίζουν να ενώνονται, νέο μέλος τους ο Draco Malfoy (συμμαθητής του Χάρι), ο οποίος θα κάνει την επίθεση μέσα απ’ το Hogwarts. Το βασικό σχέδιο του Voldemort, η δολοφονία του Albus Dumbledore (διευθυντή του Hogwarts και πιο δυνατό μάγο στον κόσμο) γι’ αυτό και ο Dumbledore προετοιμάζει τον Χάρι να αντιμετωπίσει τον Voldemort μόνος και μαζί με τον Dumbledore ο Χάρι θα ανακαλύyει το μυστικό της αθανασίας του Voldemort. Ενώ το βασικό μυστικό που απασχολεί τον Χάρι, ο «Ημίαιμος Πρίγκιψ» των Φίλτρων που έχει γνωρίσει μέσα απ’ το παλιό βιβλίο Φίλτρων του. Ο φόνος γίνεται και ο «Ημίαιμος Πρίγκιψ» αποκαλύπτεται. Ο Πόλεμος έχει ξεκινήσει. 


  
Τον 7ο και τον 8ο χρόνο ο κόσμος έχει κατακτηθεί μέσω του νέου Υπουργού Μαγείας (που είναι Θανατοφάγος) και ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη θα ξεκινήσουν να κινούνται από τις σκιές. Σκοπός τους να φτάσουν στο Hogwarts για την Τελική Μάχη. Ανάμεσα στη διαδρομή τους θα γνωρίσουν τα 3 θρυλικά μαγικά αντικείμενα και θα βαλθεί να καταστρέψει τα αντικείμενα που κρατούν τον Voldemort στη ζωή. Ο Voldemort συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις. Η Μάχη του Hogwarts γίνεται και μέσα απ’ τις τρομερές περιπέτειες του Τάγματος του Φοίνικα η Τελική Αναμέτρηση φτάνει. Ο Χάρι έπειτα από την 2η προσπάθεια του Voldemort να τον σκοτώσει θα νικήσει και το μέλλον του κόσμου αχνοφαίνεται λαμπρό. Ο Voldemort δε θα τους ξαναενοχλήσει, ποτέ! 



Τα βιβλία του Χάρυ Πόττερ εξελίχτηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2011. Οι ταινίες έκαναν record εισιτηρίων, ειδικά η “Harry Potter & the Coblet of Fire” που ήρθε 3η στην πώληση περισσότερων εισιτηρίων στον κόσμο. Πρωταγωνιστής στις ταινίες αυτές ήταν ο Daniel Jacob Radcliffe και τα δικαιώματα τα έχει η Warner Bros. Τα βιβλία εξελίχθηκαν και σε Videogame από την E.A. (Electronic Arts) Inc. Οι κονσόλες που μπορούν να παιχτούν είναι οι PlayStation I, PlayStation II, PlayStation III και XBOX.




 Αυτός ήταν ο μαγικός κόσμος του Harry Potter! Θα σας παρακαλούσα να γράψετε στα σχόλια τη γνώμη σας για τον Harry Potter. Σας ευχαριστώ!




Σχόλια

  1. Δεν έχω διαβάσει το Χάρυ Πόττερ, έχω μόνο δει τις τρεις πρώτες ταινίες που τις είχαμε προβάλει στην κινηματογραφική λέσχη του σχολείου που δούλευα τότε στην Ικαρία. Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση είναι το πόσο αρέσουν στα παιδιά τα βιβλία και οι ταινίες που έχουν σχέση με τη μαγεία, τα υπερφυσικά φαινόμενα, τώρα τελευταία τα βαμπίρ, κλπ, κλπ. Γιατί άραγε; Αναζητάμε την περιπέτεια, αυτό που δεν γνωρίζουμε, που δεν υπακούει στη λογική, ή απλά θέλουμε λίγη... μαγεία στη ζωή μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραιο το αρθρο σου, αν και μενα δεν μου αρεσει ο harry poter. βεβαια το αρθρο σου με επεισε να προσπαθησω να ξαναδω τις ταινιες!

    μαρια χαντζαριδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πάλι δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία του Harry Poter,έχω δει μόνο τις δύο πρώτες ταινίες του.
    Πάντος το άρθρο σου είναι πολυ ωραίο και εξίσου ενδιαφέρον!
    Μ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο σου είναι πολύ ενδιαφέρον! Και πιστεύω πως έκανες πολύ καλή δουλειά στο να μπορέσεις να γράψεις μια περιγραφή για κάθε βιβλίο .Ως φαν του Harry Poter έμαθα λίγα παραπάνω πράγματα και για την συγγραφέα αλλά και για άλλα πράγματα που αφορούν το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή είμαι τρελός fan του Harry Potter κι έχω όλες τις ταινίες σε blue-ray,όλα τα παιχνίδια του σε Play Station 2 και Wii κι έχω δεί την κάθε ταινία ίσα με 15 φορές κι ακόμα δεν τις βαριέμαι, θέλω να πώ ότι έχεις κάνει μία σαφέστατη περιγραφή των δρώμενων του κάθε βιβλίου, μία πολύ ευχάριστη γενική παρουσίαση προς το ευρύ κοινό κι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το κουράγιο σου ! ( σε καταλαβαίνω )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι φαν του χαρι ποτερ.Εχω δει ολες τις ταινιες του πανω απο 10 φορες και συνεχιζουν να μου αρεσουν. Τα βιβλια δεν τα εχω διαβασει,αλλα θα ηθελα να το κανω και αυτο!!Συγχαρητηρια για το αρθρο και επισης συγχαρητηρια στην συγγραφεα για την δουλεια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων