Με ένα βιβλίο στο χέρι (μέρος ΙΙ)


Χόλι Μπλακ, Τα χρονικά του Σπαϊντεργουίκ


Τα χρονικά του Σπαϊντεργουίκ είναι ένα απο τα αγαπημένα μου βιβλία, διότι είναι ένα βιβλίο γεμάτο δράση και περιπέτεια. Αναφέρεται στην οικογένεια Γρέις η οποία μετακόμισε στην έπαυλη Σπάιντεργουικ. Τα παιδιά της οικογένειας, δηλαδή η 13χρονη κόρη τους και τα 9χρονα δίδυμα, θα ανακαλύψουν ένα παλιό βιβλίο στην σοφίτα του σπιτιού το οποίο γράφει πως οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τις νεράιδες και τα ξωτικά και να προστατευτούν απο αυτά. Προσπαθούν να προστατευτούν απο αυτά στήνοντας παγίδες. Θα ανακαλύψουν πολλά περίεργα μέρη με οδηγό το μαγικό βιβλίο. Επίσης θα ανακαλύψουν μυστικά όπως και την συναρπαστική αλήθεια. Ειναι ενα μοναδικο βιβλιο!
Μ. Σ.



Peter Lerangis, Τα τριάντα εννέα στοιχεία (The 39 clues)


Ήρωες του βιβλίου είναι ο 11χρονος Nταν και η 14χρονη Έιμι Kέιχιλ. Mετά τον θάνατο της γιαγιάς τους, Γκρέις Kέιχιλ, μαθαίνουν από το μήνυμα που άφησε, ότι οι Kέιχιλ αποτελούν μια τεράστια και πανίσχυρη οικογένεια, τα τέσσερα παρακλάδια της οποίας βρίσκονται εγκατεστημένα κυρίως στη Bόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Mέλη της υπήρξαν κάποιοι από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην ανθρώπινη ιστορία έστω κι αν είχαν διαφορετικό επώνυμο. H Γκρέις στη διαθήκη της αφήνει στους απογόνους της το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο δολάρια ή να αποδεχτούν την πρόκληση και να ριχτούν στην αναζήτηση των 39 Στοιχείων που θα τους αποκαλύψουν το μυστικό της παγκόσμιας δύναμης και κυριαρχίας. Από τους συγγενείς που αποδέχτηκαν την πρόκληση, δημιουργούνται επτά αντίπαλες ομάδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην αναζήτηση του μυστικού, αλλά νικήτρια μπορεί να είναι μονάχα μία. Τα δύο αδέρφια επιλέγουν την πρόκληση και έρχονται σε ρήξη με τη θεία τους, που τα έχει αναλάβει μετά τον θάνατο των γονιών τους σε μια πυρκαγιά. Απομένουν μόνα και ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθουν είναι να εμπιστευτούν την Ισπανίδα κοπέλα που τα φροντίζει, για να τα βοηθήσει και να τα συνοδεύσει στις περιπέτειές τους. Τα γεγονότα τούς φέρνουν αντιμέτωπους τόσο με τα αδίστακτα μέλη των υπόλοιπων έξι ομάδων, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κλέψουν στοιχεία, να σαμποτάρουν και να δυσχεράνουν την πορεία τους, όσο και με μια ανεξάρτητη, εξωτερική ομάδα, τους Madrigals. Σε αυτόν τον αγώνα για την ανακάλυψη των 39 Στοιχείων συγκεντρώνουν στοιχεία για τον θάνατο των γονιών τους, επισκέπτονται βιβλιοθήκες και εκκλησίες, μπλέκονται σε πυρκαγιές, σε εκρήξεις, σε κυνηγητά, εξερευνούν κατακόμβες, εξοικειώνονται με την ιστορία και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Το πιο σημαντικό μάθημα που παίρνουν, όμως, είναι να παραμένουν δυνατοί και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Κ. Σ.


Μπέτι Σμιθ, Ένα Δέντρο Μεγαλώνει Στο Μπρούκλιν

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Ένα Δέντρο Μεγαλώνει Στο Μπρούκλιν της Μπέτι Σμιθ . Μιλάει για τη ζωή ενός κοριτσιού ,της Φράνσις Νόλαν, και της οικογένειάς της . Βλέπουμε τη ζωή της και της στιγμές που περνά καθημερίνα.Είτε τις απλές καθημερινες της δραστηριότητες είτε τις στιγμές που τη στιγματίζουν και της προκαλούν φόβο.Γεννημένη και αναθρεμμένη σε μια φτωχή οικογένεια ,σε δύσκολες συνθήκες ,όνειρο της είναι να σπουδάσει και να πετύχει πολλά στη ζωή της .Και όντως,έπειτα από πολλά εμπόδια που θα περάσει θα καταφέρει να γίνει αυτή που ήθελε!! Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που έχω διαβάσει πιο παλιά αλλά ακόμη μου άρεσει όχι μόνο ο τρόπος που μεταφέρει τις εικόνες μέσα από τα λόγια της η συγγραφέας αλλά και από όλες τις «δοκιμασίες» που περνα η ηρωίδα.Έχει έντονες σκηνές και σε μεταφέρει σε μία καθημερινότητα πολύ διαφορετική κι όμως τόσο συνηθισμένη για κάποιους ανθρώπους.Σας το συστήνω να το διαβάσετε ,είναι ένα βιβλίο που με μετέφερε σε μία άλλη πραγματικότητα καθώς το διάβαζα !

Δ. Π.




Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Ο Χάρι Πότερ & η Κάμαρα με τα Μυστικά



Σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο ο Χάρι θα αντιμετωπίσει τον ίδιο τον Voldemort και το Slytherin μέσα από ένα μεγάλο μυστικό του Hogwarts. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το βιβλίο γιατί είμαι fan της αγωνίας και της προσπάθειας να βρεθεί κάποιο τρομερό μυστικό και μου αρέσει να διαβάζω περιγραφές κάστρων και άλλων φανταστικών κόσμων. Είναι απλώς ΥΠΕΡΟΧΟ, χίλια "Μπράβο!" στη συγγραφέα!!!
Θ. Κ.



Άλκη Ζέη, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ περίπατος του Πέτρου 



Ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία είναι Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου της αγαπημένης μου συγγραφέα Αλκής Ζέη. Αν και το βιβλίο αυτό το διάβασα για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια συνεχίζει να έχει την πρώτη θέση στα μέχρι τώρα βιβλία που διάβασα. Θυμάμαι ακόμα χαρακτηριστικά τα γεγονότα που συνέβησαν στην ιστορία, η οποία διηγείται την ζωή των παιδιών στην Ελλάδα πριν, κατά την διάρκεια και για λίγο καιρό αργότερα μετά την κατοχή. Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλες οι προσπάθειες των παιδιών για την ελευθερία καθώς και η καθημερινότητα τους για θέματα που τα απασχολούσαν.
Μ. Κ.

Σχόλια

  1. πολυ ωραιο και το δευτερο μερος! κωνσταντινε και μενα μου αρεσουν πολυ τα 39 στοιχεια! α και θανο παρα πολυ ωραια η φωτωγραφια σου!

    μαρια χαντζαριδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό και το 2ο μέρος της παρουσίασης,,,ΜΠΡΑΒΟ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων