Παράθυρο στα ανθρώπινα δικαιώματα από το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας

Το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας θα επισκεφτεί το σχολείο μας την ερχόμενη Τετάρτη, 17/4, στο πλαίσιο μιας κοινής εργασίας και ανταλλαγής απόψεων γύρω από το θέμα της σχολικής βίας.  Παιδιά της Β΄ Γυμνασίου, καθώς και τα μέλη του προγράμματος "Συμβιώνοντας αρμονικά και δημιουργικά στο σχολείο" θα μας μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους από τις δράσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει και φυσικά θα συζητήσουμε γύρω από το κοινό πρόβλημα που ονομάζεται βία στο σχολείο-και όχι μόνο...
Την προηγούμενη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια, δημιούργησαν δύο βίντεο για το σχολικό ρατσισμό και την ενδοσχολική βία που συμμετείχαν στον 1ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ''Ενδοσχολική βία - Συμβιώνοντας στο σχολείο '' που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.



Ενδοσχολική βία - 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας 2012




Τη φετινή χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου  δραστηριοποιούνται στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιστρατεύοντας... τη δημιουργικότητα τους, με πρωτότυπες και ευφάνταστες παρεμβάσεις στις σχολικές αίθουσες.
 Η καθηγήτρια του σχολείου Βίλμα Μενίκη μας στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

 Στο 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος Αττικής λαμβάνει χώρα μία έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε 7 τμήματα της Β' και Γ' Γυμνασίου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δημιούργησαν κολάζ και κατασκευές, μέσω των οποίων εκφράζουν τις απόψεις τους για αυτά. Μαθήτριες και μαθητές κάθε τμήματος, μαζί με καθηγήτριες/τές  επισκέπτονται ένα άλλο τμήμα, αλληλογνωρίζονται και συζητούν για τις ιδέες τους. Κάνουμε διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις, προτείνοντας τρόπους έτσι ώστε να εδραιωθούν στην κοινωνία μας όλα όσα πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε. Σας στέλνουμε ένα βίντεο που κάναμε στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Unesco και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων για την ειρήνη (γι΄αυτό και οι αγγλικές λέξεις).

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε κι από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Ανυπομονούμε!!!



 Η καθηγήτρια

Μενίκη Βίλμα  




Σχόλια

  1. Γιάννα Παπανδρέου10 Απριλίου 2013 στις 12:57 μ.μ.

    Βίλμα, από όσα γράφεις για το σχολείο σας, κάνετε δουλειά άξια μίμησης!
    Χαιρόμαστε που θα σας γνωρίσουμε και ανυπομονούμε να δανειστούμε από τις ιδέες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων