ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!


Η κοσμική στήλη του blog μας είναι καιρός να κλείσει, να κάνει διακοπές και να ξεκουραστεί, μαζί με εμάς, να γυρίσει καλύτερη και ανανεωμένη, έτοιμη για όλα. Μαζί κάναμε τον γύρο του σχολείου σε οχτώ περίπου μήνες. Γελάσαμε, ανακοινώσαμε γεγονότα, διασκεδάσαμε, σχολιάσαμε και κουτσομπολέψαμε τα πάντα! Αλλά επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ας απολαύσουμε μαζί το τελευταίο δελτίο ειδήσεων του Βγάζω Γλώσσα.


Θέμα 1ο: Έχουμε μουσαφιραίους!

Επισκέψεις είχαμε την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς παιδιά από το 1ο Γυμνάσιο της Αρτέμιδας και η συντακτική μας ομάδα μίλησαν και ευαισθητοπιήθηκαν  στο φαινόμενο της σχολικής βίας μέσα από βιωματικά παιχνίδια και αληθινές προσωπικές μαρτυρίες. Σίγουρα όλοι αποκομίσαμε κάτι, ό,τι και αν ήταν αυτό.







Θέμα 2ο: Παρουσιάσεις σχολικών προγραμμάτων.

Την Τρίτη, στα γραφεία της  παρουσιάστηκαν προγράμματα από Γυμνάσια και Λύκεια της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολήθηκαν με συγκεκριμένα συγκεκριμένα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Ανάμεσά τους ήταν και η ομάδα μας που μέσα από ένα σύντομο βίντεο παρουσίασε την δουλειά της στο ιστολόγιο του σχολείου για την χρονιά που μας πέρασε ( Θα το δείτε σύντομα!)






Παράλληλα με τη δική μας ομάδα παρουσίασε την πλούσια δράση της η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού.









Θέμα 3ο: Πασχαλινό Παζάρι Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Σαββατοκύριακο, μία ανάσα πριν η Μεγάλη Εβδομάδα, όλος ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να μπει στο γιορτινό κλίμα μέσα από το παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού. Τα προϊόντα θα είναι όλα χειροποίητα και θα υπάρχουν λαμπάδες, κεριά, σαπούνια, πρωτότυπα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και πολλές γλυκιές λιχουδιές!




Το παζάρι θα λειτουργεί και Σάββατο και Κυριακή, 10:00 με 20:00, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (κεντρική πλατεία Σουρμένων)


Καθώς μετά το Πάσχα τελειώνουμε τα μαθήματα, ήρθε η ώρα να χαιρετήσω την πολυαγαπημένη μου στήλη. Ελπίζω να σας φάνηκαν ενδιαφέροντα τα ρεπορτάζ μου και να το διασκεδάσατε μαζί με εμένα αυτό το ταξίδι. Όποιος και αν αναλάβει αυτό το πόστο από την επόμενη χρονιά, είμαι σίγουρος πως θα φέρει τα πάνω - κάτω σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν. Και να θυμάστε:
Τα νέα δεν δημιουργούνται από μόνα τους, ούτε είναι φανταστικά. Εσείς τα δημιουργείτε. Φροντίστε να τα κάνετε όσο πιο ενδιαφέροντα γίνεται. Είναι στο χέρι σας!

Σχόλια

  1. Γιάννα Παπανδρέου1 Μαΐου 2013 στις 8:57 π.μ.

    Δημήτρη, σε ευχαριστούμε όλοι για την τόσο ζωντανή στήλη! Αλλά μην επαναπαύεσαι, δεν θα γλιτώσεις από μας τόσο εύκολα, εδώ θα είμαστε και του χρόνου, μέχρι να μας βαρεθείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων