Συνάντηση με ένα δημοσιογράφο


Μπορεί να μη μυρίζει μελάνι και χαρτί ο χώρος όπου μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τη δουλειά μας, αλλά η ομάδα μας "εκδίδει" μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Έτσι, αποφασίσαμε να καλέσουμε κοντά μας έναν πραγματικό δημοσιογράφο και αυτός ανταποκρίθηκε!

Μια Πέμπτη του Φεβρουαρίου, λοιπόν, δρασκέλισε το κατώφλι του σχολείου μας και κάθισε ανάμεσά μας ο κύριος Γιώργος Χατζηδημητρίου, για πολλά χρόνια συντάκτης πολιτικού και κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Έργο του είναι να παρουσιάζει όσα συζητούνται και αποφασίζονται στη Βουλή μιας και τα παρακολουθεί ο ίδιος, καθώς και να σχολιάζει  τα πολιτικά γεγονότα στις εφημερίδες "Ποντίκι" και "Ημερησία". Παράλληλα αρθρογραφεί και στην ηλεκτρονική εφημερίδα " Egnatia Post".


Προετοιμαστήκαμε δεόντως....

                           




....και τον υποδεχθήκαμε! 






 







Καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της εμπειρίας του στο στάδιο της δημοσιογραφίας παρακολουθήσαμε απορροφημένοι από την άμεση έκφραση και την πείρα ενός μάχιμου εκπροσώπου του τύπου. Ακούσαμε γιατί αποφάσισε να διαλέξει αυτό το επάγγελμα, ποια ήταν η πορεία του μέχρι να καθιερωθεί ως δημοσιογράφος, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε, ποια είναι η γνώμη του για την κατάσταση και το επίπεδο της δημοσιογραφίας, πώς λειτουργεί η ειδησεογραφία.


Μας έδωσε ακόμα χρήσιμες συμβουλές για το πώς γράφουμε στα διαφορετικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας -εφημερίδα, blog-  καθώς και ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ ρεπορτάζ και άρθρου. Αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.


                                  


Ας δούμε τι μας έμεινε από αυτή τη συνάντηση ενδεικτικά.

Εμένα μου έμεινε το πόσο περίεργη και ενδιαφέρουσα είναι αυτή η δουλειά. Το πόσο ευχάριστη, το πόσο δύσκολη και το πόσο "ύπουλη" μπορεί να γίνει από στιγμή σε στιγμή. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι εφημερίδες είναι σα στρατόπεδα που προσπαθούν με στρατηγική να κρύψουν ό,τι δεν τους συμφέρει...

Δημήτρης Φειδάνογλου

Χαρήκαμε που συναντήσαμε έναν δημοσιογράφο και μάλιστα έναν πολύ ενεργό στην δουλειά του, άλλωστε κι εμείς μια απόπειρα για δημοσιογραφίαςι κάνουμε εδώ κι ένα χρόνο! Προσωπικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένας άνθρωπος είχε περάσει απο πολλές δουλειές και είχε τόσες πολλές εμπειρίες. Με εντυπωσίασε πραγματικά. Επίσης μου άρεσε που, έτσι όπως κυλούσε η συνέντευξη, μπήκαμε κι εμείς οι ίδιοι στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου και καταλάβαμε πολλά ! Θέλω θερμά να τον ευχαριστήσω κι εγώ κι όλη η ομάδα που μας έδωσε τόσες πολλές πληροφορίες και, να,ι μας έφερε - πολύ - πιο κοντά στην δημοσιογραφία!
Γιώργος Παπαδόπουλος

 Εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό που ακούσαμε για το μέλλον του Τύπου και της δημοσιογραφίας, ότι δηλαδή οι εφημερίδες και τα περιοδικά πεθαίνουν και το μέλλον ανήκει στην ενημέρωση από το διαδίκτυο.



Λίτσα Σαμιώτη



"Να βουτάτε με τα μάτια ανοιχτά", μας είπε. μέσα στην πραγματικότητα για να βλέπετε όλη την αλήθεια.

Να βλέπετε όλες τις πλευρές ενός θέματος. Μπορεί να μην είναι τα πράγματα όπως φαίνονται. Να βλέπουμε και την άλλη πλευρά. Αυτό είναι το αγαπημένο μου από όσα άκουσα.

Ευχαριστούμε κύριε Χατζηδημητρίου! 




Γιάννα Παπανδρέου









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων