Δραστηριότητες και προγράμματα του σχολείου μας (2012- 2013) (Β΄μέρος)

Βγάζω γλώσσα: 
δημιουργία ενός μαθητικού ιστολογίου

Για όσους ανακάλυψαν πρόσφατα το blog μας , σας έχουμε λίγες χρήσιμες πληροφορίες περί τίνος πρόκειται : 

Πως ξεκίνησε ...
Το blog του 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού, "βγάζω γλώσσα", έκανε την εμφάνισή του το 2011, με κύριο θέμα το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και τις εργασίες των μαθητών.

Μια μέρα ...
Το 2012, οι φιλόλογοι μας, κα Σαμιώτη και κα Παπανδρέου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο blog, όπου οι ίδιοι οι μαθητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, να γράφουν ή να ενημερώνονται για διάφορα θέματα, εντός και εκτός της σχολικής μας ζωής. Η ομάδα μας σήμερα αποτελείται από  δύο καθηγήτριες και  13 μαθητές και μαθήτριες.





Εμείς...
Είμαστε απλοί έφηβοι, με φαντασία, ελπίδες και πολλά όνειρα για το μέλλον .. . Ως εκπρόσωποι όλων των παιδιών, ο καθένας από εμάς περνά το δικό του μήνυμα στον κόσμο, θέλοντας να δείξει πως και οι νέοι μπορούν να τα καταφέρουν ..




Η ομάδα μας πια, μπορεί εύκολα να αποκαλεστεί και ως οικογένεια .. Είμαστε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια και, παρόλο που είμαστε όλοι διαφορετικοί, έχουμε κοινούς στόχους, κοινές ελπίδες, κοινό πάθος .. και πάνω απ' όλα γράφουμε επειδή μας αρέσει και αισθανόμαστε καλά.









Οι λόγοι που πήραμε μέρος και οι στόχοι μας:
 
Να εκφράσουμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τις ιδέες μας. Να ακουστεί η φωνή των εφήβων!
Η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους καθώς και η ενημέρωση για διάφορα θέματα.
Να δώσουμε μια νότα γέλιου και ελπίδας στην σημερινή εποχή.
Να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο και δημιουργικό.
Να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε !


Κατερίνα Πλατή


Θεατρική Ομάδα

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να καλλιεργήσει την έννοια της συνεργασίας.  Καρπός αυτής της συνεργασίας θα είναι να γράψουμε, να σκηνοθετήσουμε και να παρουσιάσουμε στο σχολείο ένα έργο στο τέλος της χρονιάς. Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι η κ.Νιώρα, η κ.Αναγνωστάκη και η κ.Λουτράρη, ενώ συμμετέχουν σε αυτήν μαθητές της Α΄και της Β΄Γυμνασίου. Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τη δράση μας!

Μιλάμε & Συνεργαζόμαστε...



ακούμε & συμετέχουμε...



δεχόμαστε ιδέες στην πράξη...




αυτοσχεδιάζουμε !


Συνεργάστηκαν:

Κεραμιδά Μάγια (Α2), Λυτρίβης Απόστολος (Α2), Περισιανίδη Δάφνη (Α3).




Η περιβαλλοντική ομάδα
 «ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΙ ΧΟΡΤΑΣΑΝ»

Εδώ και δυο χρόνια είμαι μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας που έχουν οργανώσει η κυρία Κινικλή, η κυρία Λουτράρη, η κυρία Ανδρουτσοπούλου καθώς και η κυρία Σωτηροπούλου.

Φέτος, το θέμα με το οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε είναι τα σκουπίδια και έτσι χάρη στην Εύα και τον Δημήτρη καταλήξαμε να δώσουμε στο πρόγραμμά μας τον τίτλο: «ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΙ ΧΟΡΤΑΣΑΝ», θέλοντας να τονίσουμε πως τα καθημερινά μας σκουπίδια είναι παρά πολλά και πως πλέον ακόμα και οι κάδοι τα έχουν βαρεθεί!!




Με αφορμή λοιπόν αυτό το θέμα μας έχει επισκεφθεί δυο φορές η WWF. Την πρώτη φορά σκοπός της επίσκεψης ήταν να μας ενημερώσει σχετικά με την ανακύκλωση. Το τι ακούσαμε δεν περιγράφεται.  
Η δεύτερη επίσκεψη της WWF ήταν πάλι μια ενημέρωση, αλλά αυτή τη φορά οφειλόταν στην Ημέρα του Περιβάλλοντος -23 Μαΐου- όταν κλείνουμε τα φώτα από τις 8:30 το απόγευμα για μια ώρα και παραπάνω. Με αφορμή τη Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

 Παιχνίδια και δραστηριότητες της περιβαλλοντικής ομάδας   

Βέβαια, εκτός από επισκέψεις διαφόρων ομάδων οργανώθηκαν και εκδρομές, όπως για παράδειγμα η εκδρομή στα Καλάβρυτα που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου και μπορώ να πω πως ήταν μαγευτική!




Στην επόμενη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου θα επισκεφθούμε τα καμμένα δάση της Π. Φώκαιας, της Αναβύσσου και άλλα. Όλα τα έξοδα των εκδρομών είναι πληρωμένα από τη λαχειοφόρο και τα δυο παζάρια που οργάνωσε η ομάδα μας με πάνινες τσάντες ζωγραφισμένες από τα παιδιά, λουλούδια, κλπ.


Βέβαια, ας μη ξεχνάμε την κομποστοποίηση και τους μικροοργανισμούς. Χάρη στις καθηγήτριες μας συνειδητοποιήσαμε, πως με τα εβδομαδιαία μας αποφάγια μπορούμε να μειώσουμε κατά πολύ τα έξοδα σε ότι αφορά τα λιπάσματα για τα φυτά και άλλα πολλά  και πιστέψτε με είναι εύκολο. Το μόνο που κάναμε είναι: αγοράσαμε ένα κάδο κομποστοποίησης γύρω στα 55 ευρώ και κάποια άλλα υλικά, φέραμε διάφορα χαλασμένα φρούτα, λαχανικά και άλλα, τα κόψαμε σε μικρά κομμάτια και τα πετάξαμε στο κάδο. Ύστερα από μια εβδομάδα αφού σχεδόν καθημερινά φυλάγαμε τα υγρά σε μπουκάλια ήμασταν έτοιμοι να λάβουμε δράση. Αρχίσαμε να σκάβουμε το παρτέρι του σχολείου και φυτέψαμε τα λουλούδια μας και μια ντοματιά. Όσον αφορά τους μικροοργανισμούς είναι μυστική συνταγή. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως κάνουν θαύματα!   

 
                                                                                                                                                                       

  Τέλος, την άλλη εβδομάδα έχουμε παρουσίαση του προγράμματος μας και ετοιμάζουμε ένα βιντεάκι των 10’.



                                                                                                  Κωνσταντίνος Ασλάνης

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων