Προγράμματα και δραστηριότητες του σχολείου μας (Α΄ μέρος)

Σχολικό έτος 2012-2013


Η Κινηματογραφική Ομάδα του σχολείου μας
 


Μετά την επιτυχία της ταινίας του σχολείου μας για την σχολική βία, πριν από δύο χρόνια, γεννήθηκε η ιδέα μιας οργανωμένης κινηματογραφικής ομάδας. Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα.  Σε μια τέτοια ομάδα ο καθένας από εμάς έχει ξεχωριστό και σημαντικό ρόλο. Ο κοινός στόχος είναι, πέρα από ένα καλό αποτέλεσμα, η ομαδική δουλειά. Στα μέσα του Οκτωβρίου αρχίσαμε να κάνουμε τακτικές συναντήσεις κάθε Παρασκευή.


 Η ιδέα της δημιουργίας της ομάδας ήταν του κύριου Σκλαβούνου όπου αυτή την φορά δεν ήθελε απλώς να τραβήξουμε ένα βίντεο αλλά να μάθουμε και βασικά πράγματα, ο καθένας στον τομέα που τον ενδιέφερε. Για άλλη μια φορά στο πλευρό μας ήταν η κυρία Αναγνωστάκη και η κυρία Σωτηροπούλου Ντιάνα. Στο πρόγραμμα επίσης συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης, ο καθένας με τον δικό του αναπόσπαστο ρόλο.





Η πρώτη απόπειρα της κινηματογραφικής είναι μία ταινία με θέμα τα οικογενειακά προβλήματα, καθώς και τα προβλήματα στο σχολείο που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας έφηβος. Ο τίτλος είναι Delete και η δράση ξεκινά όταν ο ήρωας έχει την ευκαιρία να κάνει τον κόσμο όπως του αρέσει μέσα από το χόμπι του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με φωτογραφίες από τα γυρίσματα και τη δουλειά της κινηματογραφικής ομάδας:

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7dUJPOvAYiA






Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε το αποτέλεσμα!


                                 Ελένη Σιδέρη και Δημήτρης Φειδάνογλου



Έκφραση μέσω της μουσικής: Η χορωδία

 

Πότε ξεκίνησε και πώς λειτουργεί:

Η χορωδία, σαν θεσμός στο σχολείο μας, λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με συναντήσεις και πρόβες εκτός του σχολικού ωραρίου. Στην αρχή της σχολικής χρόνιας η υπεύθυνη καθηγήτρια της μουσικής, κυρία Σωτηροπούλου, δοκιμάζει τις φωνές των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Στοιχεία που πρέπει να έχουν αυτοί που θα επιλεγούν είναι: μια σωστή φωνή και φυσικά καλή διάθεση!


Συμμετέχοντες και υπεύθυνη καθηγήτρια:

Τα παιδιά που στελεχώνουν τη χορωδία γίνονται μια ομάδα και συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ετοιμάζουν τραγούδια για όλες τι γιορτές του σχολείου και φυσικά για την τελική γιορτή του καλοκαιριού, πάντα με τη βοήθεια της κας Σωτηροπούλου.




 Πότε και πού;

Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στην αίθουσα μουσικής μετά το τέλος της σχολικής μέρας, για μία ώρα περίπου- δηλαδή μέχρι τις 3.

  
Και μετά;
Κάθε χρόνο φεύγουν τα παιδιά της Γ΄ τάξης και αντικαθίστανται από παιδιά της Α'. Πάντα με μεγάλη επιτυχία.

 

Γιατί;

Σαφώς και αξίζει κανείς να είναι μέλος της χορωδίας, γιατί πρώτα απο όλα ανακαλύπτει ταλέντα που πιθανώς έχει, κοινωνικοποιείται και περνάει δημιουργικά το χρόνο του.
                                        
                                                              Εύα Τζανακάκη




Project Ιστορικό Ντοκιμαντέρ: 
Η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου
  

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μερικοί μαθητές της Γ’ τάξης προτάθηκαν για να συμμετάσχουν στην κινηματογράφηση ενός δεκάλεπτου βίντεο. Οι μαθητές μπαίνουν για τα καλά στον ρόλο των αφηγητών, μιλώντας για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα και τη σύνδεση του με σημαντικά ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα. Στόχος να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο με το οποίο το σχολείο μας θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, ώστε να βραβευθεί από την κριτική επιτροπή και να προβληθεί στην ΕΡΤ!




Καθώς οι μέρες περνούσαν και είχε συγκεντρωθεί το κατάλληλο υλικό, μαζευτήκαμε όλοι στην αίθουσα του ΓΡΑΣΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα και οι ηχογραφήσεις και φτιάξαμε το βίντεο. Οι καθηγητές που ανέλαβαν το πρότζεκτ είναι η κα Ασημίνα Τσακάλου η οποία συγκέντρωσε το ιστορικό υλικό και ο κος Αντώνης Σκλαβούνος που σκηνοθέτησε το βίντεο.



 
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές!


http://www.youtube.com/watch?v=KBouc5AqK2Y

                            Γιώργος Παπαδόπουλος και Φίλιππος Παύλου

 

Σχόλια

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ4 Απριλίου 2013 στις 2:47 μ.μ.

    Ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε το μπλοκ του σχολείου μας να παρουσιάσει την κινηματογραφική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελια μπραβο παιδια !!!
    μαγια α2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων