Μήλα και γαλαξίες


Όσο περνάνε τα χρόνια, η τεχνολογία φέρνει στα χέρια μας όλο και πιο πολλά μικρά αλλά ιδιαιτέρα κομψά και εύχρηστα πράγματα γνωστά ως "gadgets".  Αναμφίβολα, ένα από τα πιο γνωστά είναι τα κινητά. Εκτός από τους παππούδες μας, ποιος δεν έχει κινητό στις μέρες μας; Το θέμα είναι, όμως, πως τώρα τελευταία δύο συγκεκριμένα μοντέλα έχουν διχάσει τον κόσμο σε δύο ομάδες. Από τη μία το "iPhone 5" από την "Apple" και από την άλλη το "Samsung Galaxy S3" από την "Samsung Electronics". Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε τα δύο smartphones και να δούμε τελικά ποιο διευκολύνει εμάς περισσότερο!
Ας ξεκινήσουμε με το "Samsung Galaxy S3". Το συγκεκριμένο smartphone συνδυάζει στιλ και αμέτρητα χαρακτηριστικά, πράγμα το οποίο το κάνει αχτύπητο στο μάτι του αγοραστή. Βέβαια, μπορεί να πείτε, μα καλά τόσα κινητά υπάρχουν γιατί να επιλέξω αυτό; Θα σας απαντήσω τώρα! Όπως είπα παραπάνω το "Samsung Galaxy S3" διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία μοιάζουν με άλλα, άλλων κινητών. Σαφώς, όμως η Samsung φρόντισε να προσθέσει εφαρμογές ή αλλιώς apps(applications) τα οποία διαφέρουν και κάνουν το κινητό μοναδικό. Θα σας αριθμήσω τα σημαντικότερα από αυτά:
        1. "S Voice": Μία εφαρμογή στην οποία μπορούμε να ρωτήσουμε το ίδιο το κινητό, το οτιδήποτε και αυτό να μας απαντήσει σε δευτερόλεπτα! Για παράδειγμα: "Τι καιρό κάνει στο Κάιρο;" και αυτό σας απαντάει!
·         2. "S Beam": Ποιος χρειάζεται Bluetooth, όταν μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία απλά ακουμπώντας το πίσω μέρος του κινητού σας με το άλλο(εδώ να σημειώσω ότι και τα δύο κινητά πρέπει να διαθέτουν "NFC" το οποίο είναι ένα μικροchip στο κινητό, κάτι που το έχει ήδη το Samsung Galaxy S3)
·         3. "Direct Call":  Όταν γράφετε ένα μήνυμα σε κάποιον κι αποφασίζετε αντ'αυτού να τον πάρετε τηλέφωνο, απλά σηκώστε τη συσκευή στο αυτί σας και η λειτουργία Άμεσης κλήσης (Direct call) θα καλέσει το νούμερο για σας. Πρακτικό ε;
·         4. "Smart Stay" το Samsung GALAXY S3 αναγνωρίζει αυτόματα το πότε κοιτάτε τη συσκευή, είτε για να διαβάσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, είτε για να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο. H μπροστινή κάμερα σας κοιτάζει στα μάτια, ενώ η οθόνη διατηρείται φωτεινή όσο εσείς διαβάζετε. Έξυπνο δεν νομίζετε;
·         5. "Pop Up Play" Στην ουσία αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει την δυνατότητα να προβάλλεται ένα βίντεο ενώ παράλληλα να κάνετε κάτι άλλο. Δηλαδή Με τη λειτουργία αναπαραγωγής Pop Up Play και τον ισχυρό επεξεργαστή Quad-Core, μπορείτε να παρακολουθείτε ένα βίντεο HD σε ένα παράθυρο, ενώ ταυτόχρονα στέλνετε ένα email ή ένα μήνυμα.

Τώρα ήρθε η ώρα για το "iPhone 5" ένα εξίσου ισχυρό smartphone το οποίο σχετικά πρόσφατα βγήκε στην αγορά και  μάγεψε εκατοντάδες με τον κομψό του σχεδιασμό και τα καινούργια του τεχνικά χαρακτηριστικά. Ίσως αυτό που ελκύει ιδιαίτερα τον αγοραστή είναι η προσεγμένη έως λεπτομέρειας εμφάνιση του. Δεν αναρωτιέμαι καθόλου γιατί! Είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από γυαλί και αλουμίνιο, είναι το λεπτότερο iPhone που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με το πάχος του να κινείται κατά 18% χαμηλότερα από το πιο πρόσφατο μοντέλο(iPhone  4s). Μάλιστα, ζυγίζει 112 γραμμάρια, 20% λιγότερο από το iPhone 4S. Όσον αφορά στη μπαταρία, η ομάδα ανάπτυξης της συσκευής κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις αυτής του iPhone 4S. Συγκεκριμένα, το κινητό θα μπορεί να προσφέρει 8 ώρες ομιλίας σε 3G ή LTE δίκτυα και 10 ώρες WiFi browsing. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η συσκευή μπορεί να μείνει 225 ώρες σε αναμονή δηλαδή 9 μέρες περίπου! Όσον αφορά στα videos, η πίσω κάμερα μπορεί να καταγράψει 1080p με βελτιωμένους μηχανισμούς σταθεροποίησης, αναγνώριση προσώπου και δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών. Η μπροστινή κάμερα θα μπορεί να καταγράφει στα 720p! Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος αυτού του άρθρου, συζητήσαμε για τα 2 κινητά και τα χαρακτηριστικά τους και εύχομαι να σας κάλυψα όλες τις απορίες σας! Βέβαια...Ακόμα ισχύει το ερώτημα, ποιο είναι το καλύτερο κινητό;



 
 ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ

http://www.enternity.gr/Article/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-iPhone-5/11527.html

http://www.samsung.com/gr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/smart-phones/GT-I9300RWDVGR-features

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αδερφό μου γιατί ως κάτοχος του "Samsung Galaxy S3" μου έδωσε αρκετές πληροφορίες.

                                                                                                      Φίλιππος Παύλου

Σχόλια

  1. Ουάου. Μπορώ να πω ότι έκανες εντυπωσιακή δουλειά! Πάντως το Samsung Galaxy S3 έχει πολύ καλύτερες εφαρμογές απ' ότι το Smartphone της Apple. Κι είναι και πολύ πιο όμορφο στην εμφάνιση του. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο σίγουρα το Samsung Galaxy θα ήταν η επιλογή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά μένω έκπληκτος! Εξαιρετική δουλειά!!!
    ( Ωφείλω να συμφωνήσω με την Αφροδίτη... Το Galaxy έχει πολύ καλύτερες εφαρμογές και στο κάτω κάτω σε αποδεσμεύει από τον εξαναγκασμό του για να έχεις ένα καλό κινητό πρέπει να αγοράσεις i phone)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει παρόλο που είχα μερικές αμφιβολίες τώρα μπορώ να πώ πως πίστηκα για το Samsung Galaxy ;D
    Όμως το i-phone εξακολουθεί να μου αρέσει περισσότερο (εμφανισιακά)
    Εξαιρετική δουλειά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι το i-phone είναι το καλύτερο από όλα γιατί είναι σαν ένας μικρός υπολογιστής, με πολλές εφαρμογές, ακόμα και τη δυνατότητα να κάνεις αναλήψεις από την τράπεζα. Επίσης κάθε μήνα το λειτουργικό ανανεώνεται.
    Ζήσης Καραπέτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων