Τι σημαίνουν για σας τα Χριστούγεννα;


Τι σημαίνουν για όλους εμάς τα Χριστούγεννα; Η συντακτική ομάδα καταγράφει σκέψεις, επιθυμίες και ευχές για την πιο σημαντική γιορτή του χρόνου. 



Χριστούγεννα; Πόσο μικρή λέξη μα και πόσο μεγάλη ταυτόχρονα.. Όταν την ακούω πάντα θα μου έρχονται αναμνήσεις. Ένα αναμμένο τζάκι, δώρα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, κάλαντα! Μα τα Χριστούγεννα για μένα είναι κάτι πιο βαθύ. Είναι ένα δεκαπενθήμερο διακοπών που έχω για να σκεφτώ. Να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω καλύτερο μέσα μου. Πώς μπορώ να αλλάξω τα ελαττώματα μου και να τα διορθώσω. Πώς μπορώ να διορθώσω τις σχέσεις μου με τους άλλους..ίσως να με επηρεάζει πολύ το πνεύμα των Χριστουγέννων!
    
                                                                                          Αφροδίτη Χρονοπούλου




Χριστούγεννα!!! :D μια μόνο λέξη μα σημαίνει τόσα πολλά για τον καθένα, για εμένα Χριστούγεννα  είναι  αυτό το πνεύμα που μπαίνει μέσα σου και σου λέει να  κάνεις τους ανθρώπους χαρούμενους   Χριστούγεννα είναι να δίνεις και να παίρνεις  είναι αυτή η γλυκιά μυρωδιά από μελομακάρονα και από κουραμπιέδες είναι το στολισμένο δέντρο που ομορφαίνει το σπίτι αυτές τις μέρες και πάνω από όλα είναι η παρέα που έχεις τις γιορτές γιατί χωρίς αυτήν οι γιορτές δεν έχουν σημασία !!!  Για αυτό δώστε  χωρίς να σκεφτείτε, η καλύτερη ανταμοιβή  είναι όταν αυτός που του δίνεις το  δώρο σκάει το πιο όμορφο χαμόγελό του!
                                                                                                Δήμητρα Κακολύρη
 





Χριστούγεννα …η αγαπημένη μου εποχή ! Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά . Ίσως τα πάντα : οι διακοπές του σχολείου και η ξεκούραση , το στολισμένο και γεμάτο φωτάκια δέντρο που ποτέ δεν βαριέσαι να κοιτάς, το μόνο πρωινό ξύπνημα (για κάλαντα )που λατρεύω , όλα τα ωραία γλυκίσματα της μαμάς( κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλούρια),τα κρύα βράδια και η ζεστή σοκολάτα απέναντι από τη φωτιά , η ανυπομονησία των παιδιών περιμένοντας τον Αι- Βασίλη με τα δώρα , τα γέλια και οι κουβέντες των αγαπημένων μας που κάθονται στο τραπέζι και τρώνε τα λαχταριστά φαγητά την Παραμονή των Χριστουγέννων, η αγάπη και η χαρά που δίνεις και παίρνεις , η στολισμένη πόλη και οι άνθρωποι που τριγυρνούν , τα αμέτρητα <τραπέζια>και οι  ζεστές αγκαλιές και τα φιλιά της οικογένειάς μας και των φίλων μας …Είναι η μαγεία των Χριστουγέννων !
                                                                                                     Κατερίνα Πλατή




Χριστούγεννα: ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, αγαπημένα πρόσωπα (μια από τις λίγες ευκαιρίες για να βρεθούμε όλοι μαζί στην οικογένεια μου...), ταξίδια, βιβλία, βόλτες με φίλους στην πόλη, δώρα (περισσότερα παλιότερα, λιγότερα τώρα πια, αλλά πιο ουσιαστικά...)... Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, κάτι έχει αλλάξει... Όλο αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων μοιάζει ψεύτικο μπροστά στην καθημερινότητα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τη φτώχεια, την ανεργία, τη μοναξιά, την απογοήτευση. Ειδικά, το πνεύμα της φιλανθρωπίας, των ατελείωτων φιλανθρωπικών παζαριών και εκδηλώσεων... Και τις υπόλοιπες μέρες τι κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους, για εμάς τους ίδιους; Ναι, ξέρω... Δεν θέλουμε να κάνουμε αρνητικές σκέψεις και να χαλάσουμε το “πάρτυ” των Χριστουγέννων, αλλά μήπως χρειάζεται να το επαναπροσδιορίσουμε; 
                                                                                                              Λίτσα Σαμιώτη
 



   Κανέλα, γαρύφαλλο, μέλι και καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια και πορτοκάλι....Οι γεύσεις και τα αρώματα, μαζί με μια αίσθηση τσουχτερού κρύου και μυρωδιά από τα τζάκια που καπνίζουν κάτι γκρίζα πρωινά με φωτεινές καρδιές.  Συντροφικότητα. Τα φωτάκια, τα κεριά και το λιβάνι και η φωτιά στο τζάκι που με ζεσταίνουν γιατί μου θυμίζουν ένα άλλο, εσωτερικό φως.


Ο νους μου πάντα ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας τέτοιες μέρες, εκεί από όπου μας έρχονται τα έθιμα που αναβιώνουμε κάθε χρόνο. Ακόμα μου έρχεται στο νου η προγιαγιά εκείνη που παραμονές των γιορτών άφηνε έξω από τα σπίτια των φτωχών του χωριού αλεύρι, λάδι, καρύδια και μέλι για να φτιάξουν τα γλυκά τους γιατί, έλεγε, φαγητό θα βρεθεί, αλλά οι γιορτές θέλουν γλυκά...

Σκέφτομαι κυρίως την ίδια τη λέξη, “Χριστού γέννα”, ο Χριστός που γεννιέται μέσα στον καθένα μας και ο Χριστός που βλέπουμε να ζει μέσα σε κάθε άλλο πρόσωπο που συναντάμε στη ζωή μας, από τον πιο αγαπημένο μας άνθρωπο μέχρι το διπλανό μας στο μετρό και τον άστεγο στο Σύνταγμα. Αυτό δεν είναι άλλωστε και η φιλ-ανθρωπία ; Μια αγάπη που την αναλογίζομαι πολύ αυτές τις μέρες αλλά που θέλω να τη ζω καθημερινά από κει και πέρα. Γιατί αλλιώς δε ζω. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα.

                                                                                               Γιάννα Παπανδρέου
 

   Υποθέτω πως μιλώντας για τα Χριστούγεννα θα προσπαθούσα να δώσω στις λέξεις μου τις εικόνες, τις μυρωδιές και τη λάμψη έτσι ώστε να μας(;) κάνω να τα δούμε ακόμα πιο "συμπαθητικά". Να τα εκτιμήσουμε. Τουλάχιστον εγώ αυτό αποζητώ όταν διαβάζω κάτι για τα Χριστούγεννα.  Αφού όμως είδα ότι και οι υπόλοιποι -λίγο πολύ- αυτό έκαναν, θα σας πω πως βλέπω την άλλη πλευρά των Χριστουγέννων.  Αυτή που τα φωτάκια δεν λάμπουν τόσο πολύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα σταματούν να χαμογελάνε και γίνονται σκεφτικά σαν εσένα.
    Είναι η τελευταία "γιορτή" της χρονιάς. Με αυτή την ιδέα, αυτομάτως, βάζω τον εαυτό μου στην διαδικασία να σκεφτεί ότι άλλος ένας χρόνος ήρθε στο τέλος του. Ερωτήσεις, σαν κι αυτές, περνάνε από το μυαλό μου κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου: "Κατάφερα όσα ήθελα αυτό το χρόνο; Κι αν όχι, έχω το χρόνο να τα πραγματοποιήσω το χρόνο που έρχεται ή έχασα την ευκαιρία;".
    Επίσης στεναχωριέμαι που οι γύρω μου δεν έχουν όσα έχω εγώ. Στεναχωριέμαι που δεν κάνω αρκετά για να τους βοηθήσω. Στεναχωριέμαι που σκέφτομαι ότι αυτοί τα Χριστούγεννα τα βλέπουν σαν κοινές μέρες. Το μόνο που αλλάζει για αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι πάνω από το παγκάκι που κοιμούνται σε ένα σπίτι έβαλαν πολύχρωμα φωτάκια στο μπαλκόνι. Κατάθλιψη, έτσι; Πάντα οι "μεγάλες χαρές" και οι "μεγάλες λύπες" χωρίζονται από μια πολύ μικρή γραμμή. Φτιάξτε έναν συνδυασμό των δύο πλευρών των Χριστουγέννων και αντλήστε από αυτές ο,τι σας κάνει "συνειδητοποιημένους χαρούμενους". Καλές γιορτές.


                                                                                                           Εύα Τζανακάκη




Χριστούγεννα:μια υπέροχη λέξη. Τι σημαίνει για εσάς Χριστούγεννα ; Για εμένα η λέξη αυτή σημαίνει διακοπές, γλυκά, ξεκούραση μα πάνω απ’ όλα ηρεμία και γαλήνη της ψυχής. Μέσα από ένα μάθημα Θρησκευτικών, έμαθα ότι Χριστούγεννα σημαίνει ΑΓΑΠΗ, όχι μόνο η δική μας αγάπη προς τους συνανθρώπους μας,αλλά και η αγάπη του Θεού προς όλους τους ανθρώπους. Σημαίνει όμορφες πράξεις προς τους συνανθρώπους μας, βοήθεια αν μας έχουν ανάγκη, μια επίσκεψη σε έναν άρρωστο φίλο μας τις μέρες των γιορτών για να του δώσουμε χαρά και να νιώσει και αυτός το πνεύμα των Χριστουγέννων . Χριστούγεννα σημαίνει να πας και να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον εχθρό σου ή απλά από κάποιον με τον οποίο έχετε μαλώσει, ακόμα και αν δεν φταις εσύ. Σημαίνει να δώσεις έστω ένα κομμάτι ψωμί ή μια κουβέρτα σε κάποιον που δεν έχει τι να φάει και που να κοιμηθεί. Κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει Χριστούγεννα . Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!
                                                                                                            Ιωάννα Πλατή




Χριστούγεννα. Μια λέξη που μπορεί πραγματικά να είναι μικρή αλλά στο περιεχόμενό της είναι τεράστια!! Γιατί λέω κάτι τέτοιο; Καταρχάς Χριστούγεννα είναι η περίοδος όπου οι χριστιανοί ετοιμάζονται να γιορτάζουν την γέννηση του ΧΡΙΣΤΟΥ. Χριστούγεννα σημαίνουν το να κάνεις δώρα σε δικούς σου ανθρώπους αλλά και σε ανθρώπους που  έχουν ανάγκη .Βέβαια όταν λέμε δώρα δεν εννοούμε μόνο βιντεοπαιχνίδια , αρώματα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Τα αληθινά δώρα που έχουν πραγματική αξία είναι ΑΓΑΠΗ , ΕΙΡΗΝΗ, ΑΔΕΛΦΟΣΎΝΗ!!!! Επιπλέον είναι μια γιορτή που μας κρατάει ενωμένους. Είναι κάτι που με το που τ’ ακούσεις ,σου έρχονται στο μυαλό τα εξής: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι, στολισμένα  χριστουγεννιάτικα δέντρα, βασιλόπιτες κλπ. Τέλος για μας τα παιδιά σημαίνουν ατελείωτο παιχνίδι και  βόλτες με φίλους  αλλά και  μας  δίνετε η ευκαιρία τις 15 αυτές μέρες  να σκεφτούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε

Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και υπομονή!!!

                                                                                         Κωνσταντίνος Ασλάνης





Τα Χριστούγεννα για εμάς πέρα από την ημέρα της γέννησης του Χριστού είναι μια ευκαιρία, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας. Βασιλόπιτα, κορδέλες, κουραμπιέδες και κυρίως κουραμπιέδες είναι μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν τα Χριστούγεννα. Επίσης μέσα στα Χριστούγεννα βρίσκεται και η μέρα που φέρνει τον καινούργιο χρόνο, ίσως και γι' αυτό να είναι μια αγαπητή γιορτή σε αρκετό κόσμο, όλοι μας περιμένουμε μια καινούργια αρχή!Όμως για μένα τα Χριστούγεννα είναι κάτι παραπάνω από αυτό, δεν νομίζω πως μπορώ να το περιγράψω μέσα σε 10 σειρές, ίσως και να λέγεται μαγεία. Πάντως τα Χριστούγεννα θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση μέσα μου και θα τα περιμένω κάθε χρόνο! Καλές γιορτές λοιπόν! :)

                                                                                                       Παύλου Φίλιππος  


Για μένα τα Χριστούγεννα είναι ό,τι και για το Σνούφελ: χαρά! Είναι η αγαπημένη μου εποχή! Δίνεται η ευκαιρία σε κάθε οικογένεια να μαζευτεί γύρω από ένα τραπέζι και να μιλήσει περί ανέμων και υδάτων. Είναι ζεστή σοκολάτα στον καναπέ, με κουβερτούλα και τζάκι και τον Σκρούτζ στο dvd με όλη την οικογένεια. Είναι ένα υπέροχο πρωινό ξύπνημα που ίσως μαζί με το πρωινό σου να ανοίγεις τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Είναι διάφορες ανάμεικτες μυρωδιές, όπως κανέλα και πορτοκάλι. Είναι η κατάλληλη ώρα για να ανοίξεις τα παλιά και σκονισμένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες. Είναι μια καλή ευκαιρία να βγάλεις τον... χαρτοπαίκτη που κρύβεις μέσα σου. Είναι μία εποχή που δεν μπορώ να σταματήσω να χαμογελάω.

Παρ’ όλα αυτά, τα Χριστούγεννα είναι λίγο παρεξηγημένη εποχή. Ο κόσμος νομίζει πως ΜΟΝΟ τότε κάνουμε δώρα, πως ΜΟΝΟ τότε βρισκόμαστε σαν οικογένεια και πως ΜΟΝΟ τότε κάνουμε δωρεές σε ιδρύματα. Αυτό προκαλεί σε κάποιους απέχθεια για τα Χριστούγεννα Ο λόγος που όλα αυτά γίνονται Χριστούγεννα είναι πως τότε υπάρχει χρόνος και πως το κλίμα αγάπης και ευτυχίας αναπαράγεται αυτήν την εποχή. Ας μη ξεχνάμε λοιπόν πως τα Χριστούγεννα δίνουν ευκαιρίες στους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι και να βγάζουν την αγάπη που δεν μπορούν τις 364 ημέρες που πέρασαν.

Η μόνη λεπτομέρεια στη δική μου περίπτωση είναι πως δε θα κάνω Χριστούγεννα, αλλά αγγλικά και μαθηματικά... Αλλά δε σταματώ να περιμένω τα ψημένα κάστανα στη γέμιση του Πρωτοχρονιάτικου ψητού!
                                                                                                                                                                                  Δημήτρης Φειδάνογλου   
   



Τα Χριστούγεννα για μένα είναι: αναμμένο τζάκι, στολισμένο δέντρο, μαζεμένη όλη η οικογένεια βλέποντας μια χριστουγεννιάτικη ταινία και πίνοντας ζεστή σοκολάτα. Γενικά τα Χριστούγεννα είναι οι ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ μου γιορτές αφού είναι γεμάτα ΠΙΣΤΗ και ΧΑΡΑ. Είναι η εποχή που γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού και πιστεύουμε σε αυτόν. Για τα πιο πολλά παιδιά τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν χαρά και καλοπέραση επειδή κάθονται στα σπίτια τους για δυο εβδομάδες, μαζί με την οικογένειά τους, και ξεκουράζονται από ένα εξουθενωτικό τρίμηνο σχολείου. ΛΑΤΡΕΥΩ τα Χριστούγεννα γιατί κατ’ αρχήν πηγαίνουμε για τα περίφημα κάλαντα που έτσι μας δίνεται μια ευκαιρία όχι  μόνο να τραγουδήσουμε και να υμνήσουμε τον Χριστό αλλά και να βάλουμε και κάνα ψιλό στην τσέπη μας! Δεύτερον, υπάρχουν υπέροχα έθιμα των Χριστουγέννων και πεντανόστιμες λιχουδιές που όλοι λατρεύουμε .  Επίσης αυτή την εποχή όλη η οικογένεια μαζεύεται και κάνει διάφορες οικογενειακές δραστηριότητες που αυτό στις εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό αφού πέρα από τα δώρα και τα φανταχτερά περιτυλίγματα η οικογένεια είναι το καλύτερο δώρο και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε… Καλές γιορτές, καλή ξεκούραση και εύχομαι σε όλους να περάσετε υπέροχα στις διακοπές σας, ακόμη κι αν δεν πάτε πουθενά σαν και εμένα!
                                                                                                       Ελένη Σιδέρη
                                                                                                                                                                             
Χριστούγεννααα!!! Έχω μια περίεργη αίσθηση που δεν περιγράφεται σαν να θέλω να βγω και να φωνάξω “επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα” !!! Αν ρωτήσετε εμένα όταν ακούω την λέξη “Χριστούγεννα κάνω συνειρμό με την Mariah Carey να τραγουδά το All i want for Christmas is you αλλά γενικά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε … δεν ξέρω είναι και πολλά ! Πρώτα απ’ όλα την γέννηση του Χριστού. Μέτα έχει ποικιλία το θέμα! Τα Χριστούγεννα είναι το διάλειμμα από το σχολείο που όλοι χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες για την νέα χρονιά, είναι η μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλα αυτά τα φωτάκια και τα μπαρμπαδελάκια που στολίζουν το δέντρο και το σπίτι δίνοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων και οι διάφορες λιχουδιές που λιώνουν στο στόμα χωρίς καν να προσπαθήσεις. Αλλά για μένα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η όλη αίσθηση των Χριστουγέννων... είναι αυτό που νιώθεις όταν μετράς αντίστροφα για τις γιορτές είναι που χαίρεσαι και “τίποτα” δεν μπορεί να σου χαλάσει το κέφι και κυρίως το ότι βλέπεις ανθρώπους γύρω σου ενωμένους γιορτάζοντας. Όλα αυτά δεν είναι Χριστούγεννα ;

                                                                                          Γιώργος Παπαδόπουλος

Τα Χριστούγεννα τα περιμένω πως και πως κάθε χρόνο διότι:
1)Ξεκουράζομαι.
2)Πηγαίνω για κάλαντα με τους φίλους μου.
3)Συναντιέμαι μου τους συγγενείς μου και τα ξαδέλφια μου.
Επίσης, μου αρέσουν γιατί στολίζουμε δέντρο και όλο μας το σπίτι και μας κάνει να ξεχνιόμαστε από την οικονομική κρίση και από όλα τα προβλήματα που έχουμε αυτήν την περίοδο. Τέλος εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους και να χαίρεστε τον νέο χρόνο.

                                                                                                 Θοδωρής Σαγρέδος
 

   

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!


Σχόλια

  1. Χριστούγεννα, δεν είναι απλά μια λέξη, είναι τρόπος ζωής… ένας τρόπος ζωής που απλά δεν τον ζούμε… αλλά για να μην είμαι τόσο «κακούλης», τον ζούμε μόνο αυτές τις (λίγες) ημέρες… (λίγες) τις ώρες… (λίγα) τα λεπτά!!!
    Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους από μας είναι γιορτή… μια γιορτή που μας κάνει να νιώθουμε εμείς και οι δικοί μας καλύτερα… είναι ένα «πάρτυ»… για την πάρτη μας!!!
    Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους από μας είναι δώρα, στολίδια, παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, κάλαντα, φωτάκια … με λίγα λόγια «χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα».
    Τα Χριστούγεννα θεωρώ πως απλά δεν είναι ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Γιατί τα Χριστούγεννα δεν είναι για λίγους, μερικούς ή τους περισσότερους, αλλά για όλους.
    Αλλά για να είναι για όλους, πρέπει να ζήσουμε το αληθινό «πνεύμα» των Χριστουγέννων.
    Και το αληθινό «πνεύμα» των Χριστουγέννων, είναι η γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού.
    Η γέννηση του Χριστού είναι μια ανοικτή πρόσκληση προς όλους μας!
    Μας καλεί να βιώσουμε τη δικαιοσύνη του Θεού. Μία θεία δικαιοσύνη που ταυτίζεται με την αγάπη Του. Μια αγάπη χωρίς διακρίσεις!
    Χριστούγεννα είναι να αγαπήσω τον συνάνθρωπο μου, περισσότερο και από τον ίδιο τον εαυτό μου.
    Εάν το βιώσουμε, τότε όλα θα αλλάξουν…
    Εάν το νιώσουμε, τότε θα υπάρχει δικαιοσύνη…
    Εάν το πιστέψουμε, τότε θα επικρατήσει η ειρήνη…
    Αλλά όλα αυτά δεν είναι για λίγο, είναι για πάντα!
    Δεν είναι γιορτή μιας εποχής, αλλά μιας ζωής!
    Δεν είναι μόνο για μας ή για τους άλλους, αλλά για όλους μας!

    Εύχομαι σε όλους μας αληθινά Χριστούγεννα!

    Αντώνης Σκλαβούνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, παρόλο που πέρασαν πια τα ... "Χριστούγεννα" θέλω να γράψω δυο λόγια σε απάντησή σου. Ακριβώς επειδή πέρασαν τα "Χριστούγεννα" και τα πραγματικά Χριστούγεννα είναι υπόθεση κάθε μέρας, καθενός από εμάς, για καθένα μας.

      Θέλω, λοιπόν, κανείς να μη μελαγχολήσει επειδή τα "Χριστούγεννα" πέρασαν και τα φωτάκια σβήνουν σιγά σιγά και τα στολίδια κατεβαίνουν. Αν μέσα μας ανάψουν τα κεράκια της αγάπης δεν θα μας λείψουν τα εξωτερικά λαμπάκια. Άλλωστε, γι' αυτό δεν αναζητούμε την εξωτερική λάμψη; Επειδή η εσωτερική λάμψη δεν είναι αρκετά δυνατή για να μας γεμίσει χαρά και ζεστασιά. Προτείνω λοιπόν να εστιάσουμε σε αυτή την εσωτερική φεγγοβολιά και τότε πιστεύω δεν θα μας λείψουν ποτέ τα Χριστούγεννα.
      " Καλά Φώτα", που έλεγαν οι γονείς και οι παππούδες μας, δηλαδή " Καλά Θεοφάνεια". Αυτό νομίζω επισφραγίζει όσα γράφω παραπάνω. Γιατί η κορυφαία γιορτή των ημερών ήταν παραδοσιακά τα Θεοφάνεια, τότε που η πλάση φωτίζεται, από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα! Να λοιπόν τα Φώτα, και όχι τα φωτάκια που δεν διαρκούν...

      Καλή αντάμωση στο σχολείο!

      Γιάννα Παπανδρέου

      Διαγραφή
  2. πολυ καλη παρουσιαση και συγχαριτηρια στα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων