Θεατρικές επιδρομές: 

"Δεν ακούω, Δεν βλέπω, Δε μιλάω."

Τι γίνεται όταν ένας κουφός, ένας μουγκός και ένας τυφλός που ζουν στο ίδιο σπίτι καλούνται να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Τι κώδικες επικοινωνίας έχουν δημιουργήσει; Και πώς ο ένας εκμεταλλεύεται την αδυναμία του άλλου για χάρη του έρωτα;

Η παράσταση μας βρίσκει κάπου στην Αθήνα, όπου μένουν σε ένα σπίτι τρεις φίλοι που ο ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου, καθώς ο ένας έχει χάσει την ακοή του, ο άλλος την όρασή του και ο τελευταίος την ομιλία του. Ο Θεοφάνης (τυφλός) γνωρίζει μία υπέροχη κοπέλα, την Ελπίδα και την προσκαλεί στο σπίτι.


Ο Σπίθας (μουγγός) και ο Ιάκωβος (κουφός) πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην καταλάβει η Ελπίδα την αναπηρία του Θεοφάνη. Αργότερα, όμως, συνειδητοποιούν τον έρωτά τους για την Ελπίδα, και έτσι χωρίζονται σε στρατόπεδα, όλοι με όλους, με σκοπό να βγάλουν από τη μέση ο ένας τον άλλον. Και οι τρεις είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την Ελπίδα, οπότε εκείνη τους παρακινεί να ακολουθήσουν τα βαθύτερά τους όνειρα, να αφήσουν στην άκρη τις αναπηρίες τους και να ξεχάσουν τις μίζερες ζωές τους.
Όμως αργότερα μαθαίνουν πως η Ελπίδα δεν μπορεί να είναι κανενός, γιατί έχει αρραβωνιαστικό. Η απογοήτευση όλων είναι φανερή και η Ελπίδα θυμώνει με το γεγονός ότι σταματούν να προσπαθούν για τις ζωές τους επειδή αυτή είναι αρραβωνιασμένη. Και έτσι ακολουθεί μία μεγάλη συζήτηση με αποκαλύψεις και… εκπλήξεις!



Θεωρώ πως είναι μία παράσταση που μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Το γέλιο κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Το κοινό ζωντανεύει και συμμετέχει μέσα από τα μηνύματα που περνάει η παράσταση για τη ζωή και την προσπάθεια που καταβάλλει ο άνθρωπος για να την κάνει καλύτερη. Είναι μία εξαιρετική δουλειά και ο κόπος και η προσπάθεια του καθενός συμβάλλει στη σύνθεση ενός εξίσου καλού αποτελέσματος.

Συγγραφέας: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Ηθοποιοί: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Θανάσης Βισκαδουράκης, Δήμητρα Στογιάννη
 Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς
 Σκηνικά: Λεία Ασβεστά
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς
Από 4 Οκτωβρίου τις ώρες:
Τετάρτη: 20.00. Πέμπτη: 21.15. Παρασκευή: 21.15. Σάββατο: 18.15, 21.15. Κυριακή: 18.15
Εισιτήρια: 18, 16, 12 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Δημήτρης Φειδάνογλου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα σχολικά χρόνια των παππούδων μας (1950-1960) Β΄ Μέρος

Τα σχολικά χρόνια των γονιών μας (1970-1980)

30 χρόνια μετά.... η συνάντηση δύο φίλων